Какво ви натъжи днес?, номер 8

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Какво ви натъжи днес?, номер 8

Мнение от MidwinterSun »

Стресът и напрежението отново ми идват вповече. Пак почнах да се будя с главоболия. : (
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Chapelain
В началото бе словото
Специалност: Арабистика
Курс: първи

Мнение от Chapelain »

Даже не искам да го изразявам чрез думи...Заклевам се ако това се оправи няма едно мрън да промълвя до края на живота си...
Love, in the best case scenario, endures only a lifetime. Diamonds, on the other hand, last forever :).
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

същото, което всеки ден... :/
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

да ти имам търговците просто .. как няма кой да ти вземе парите начи :?
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

два разговора по телефона...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Търговецът на кристал написа:<написани неща>
тва го бях пропуснал.

обективно погледнато осъзнаваш, че през живота си досега си направила - най-вече индиректно - това с хиляди животни, нали?

и да, хората са изроди, но са мрънкащи изроди, които осъзнават какви са, и не правят нищо по въпроса.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

abso-fucking-lutely!
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Equilibrium написа:...
Всъщност не, не съм. Не съм убивала животно, само за да го гледам как се мъчи (през последните години даже и мухите гледам да ги изгоня, вместо да ги трепя :lol: ).
Неведнъж съм казвала, че съм била на косъм от това да стана вегетарианка, но не съм го сторила - явно си имам причини. Не казвам обаче, че идеята за смъртта на животните (било то и за да се превърнат в храна за нас, хората) ми се вижда привлекателна.
А когато става дума за толкова безмислена и жестока смърт... :scratch: Не знам кой мрънка и кой се прави на корав и справедлив пич, но ми се струва, че сам разбираш, че случилото се с това куче не е правилно. Не беше правилно и че живееше на улицата, факт. Но много хора се грижеха за него (и аз съм му носила храна), не е като да са мрънкали.

А че има пробойни в законодателството и хората не правят нищо по въпроса - съгласна съм, ако това е, което си имал предвид. Въпросът е защо трябва да се стига дотам и кой болен мозък би причинил това на животинчето. Пак казвам - беше си кастрирано, дебеличко и кротичко куче. Аз не съм го чула да излае, камо ли да прояви агресия към някого.

Ако ти не го намираш за ненормално, аз не бих могла да те убедя. Пък знам ли - понякога си мисля, че при подобни спорове отсрещната страна може някога да е подхвърляла саламче с отрова на някое животинче. Иначе отношението им ми е крайно необяснимо. :scratch:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Александър по-скоро имаше предвид, че можем да хленчим за отровеното куче, но все още 'косъм' ни дели от спирането косвено да убиваме други животни... :| :roll:
Скъсай косъма :wink:
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Трудно е, защото нещата не опират само до вегетарианството и носенето на изкуствена кожа. "Приложението" е в повече индустрии - пряко или косвено свързани с убийството на животни. Пример - баниците "Белла", нали помниш случая? Е, оттогава техен продукт не е влизал у дома (баща ми им вика "кървавите баници"). Но още колко такива има, за които не знаем... :roll:

Моят принос днес ще бъде в категоричния отказ да ям агнешко. :wink: Не знам как някой може да го яде това месо изобщо - на мен лично нито ми харесва, нито ми понася, а и мирише. :pale: Иначе идеята за вегетарианство наистина не ми е чужда, но съм се научила да разпознавам сигналите на тялото си - мога с месеци да не се сетя за месо, защото не ми се яде и не усещам необходимост от него. Има обаче и периоди, в които ставам доста мършоядна, защото явно на организма нещо му липсва в съответния момент и намира начин да си го набави чрез апетита за месо.

Както и да е, де. Надявам се с Екуилибриъм просто да не сме се разбрали.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Какво било за баниците "Белла"???? :shock: :shock: :shock:

А, Ели, агнешкото мирише, ако не е третирано и сготвено както трябва (например да бъде накиснато за 24 часа в разни маринати, подправки, вино и пр.). И аз по принцип не съм му голям фен, но на тате агнешките шишчета са просто неустоими... :drunken:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Шефът на фирмата си беше платил някаква сума (ще те излъжа, не ми се търси, ама беше към 60 000 евра, доколкото си спомням), за да придобие правото да убие бяла мечка.
Всъщност, ето: http://semkiibonbonki.blogspot.com/2007 ... t_387.html Линкът е към блог, но вътре има линкове и към материали в медиите. Сумата е 60 000 долара. :roll: Е, не че сме се скъсали да купуваме техните продукти и преди, но вече категорично не вземаме нищо от тази фирма.

А агнешко просто не мога да ям - както и овнешко, говеждо и т.н.т. Миришат ми и толкова. Може да е и самовнушение.
В края на ноември
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Провалени планове... :?
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Какъв е тоя случай с Белла?
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Malka veshtica написа:Какъв е тоя случай с Белла?
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 81#p729581 ;)
Изображение
Заключено

Обратно към “Други”