КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
kableshkov
В началото бе словото

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от kableshkov »

Имах една учителка по български, която преподава и българска филология. Та тя казваше така:'' В тези гладни години не учи неща, които изглеждат интересни, а само тези с които можеш да се препитаваш''. Нямам нищо против етнологията и МСЮЕ, но реално след това отново трябва да погледнеш към други специалности, за да не мизерстваш. За да не ме оплюят колегите историци ще ти предложа да пишеш двете специалности, но в никакъв случай техните магистратури :D
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Според мен пък точно МСЮЕ предлага много добри възможности за бъдеща реализация.:)
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от mina_k »

честно казано нямам намерение да записвам тези специалности засега.и аз не съм особено наясно за доходността им,затова и ви питам.но ако стигна до тях,със сигурност няма да е магистратура! :D
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

kableshkov написа:Имах една учителка по български, която преподава и българска филология. Та тя казваше така:'' В тези гладни години не учи неща, които изглеждат интересни, а само тези с които можеш да се препитаваш''. Нямам нищо против етнологията и МСЮЕ, но реално след това отново трябва да погледнеш към други специалности, за да не мизерстваш. За да не ме оплюят колегите историци ще ти предложа да пишеш двете специалности, но в никакъв случай техните магистратури :D
Кажи на твоята учителка да стане труженичка.Така за ще изкарва много повече от това, което изкарва като учителка, и няма да мизерства ;)За това даже не ти трябва и основно
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Моят преподавател по етнография чете лекции и в 2 университета по етнология (много е готин) и ни каза да не се занимаваме с това :-) Етнология се учи в СУ, НБУ, ВТУ и не знам си още къде и въобще няма работа за всички.
Chopin
Да живей словото
Специалност: жираф - редовно

Мнение от Chopin »

И аз да дам своето мнение :)
предвид оценките, които видях на тези по-трудни теми(сравнени с темите от миналата КСК) мога само да кажа, че има тенденция към поумняване...точно обратното на това, което очаквах. честно.
Аз на една доста лесна тема (Асеневци) изкарах 5.00, което не беше кой знае какво.
привлечен от монолитната осанка на СУ се записах, разочаровах се и се отписах :D.
сега ми е няк'во носталгично, като чета мнения от рода 'леле, само да ме приемат в СУ, ръката си давам', защото и аз имах подобни.
и така.
''91 ме изненадаха!!!
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Мина, ако колебанието ти е м/у етнология и МСЮЕ, то определено второто :) МСЮЕ е нова специалност, така че още никой не може да ти каже със сигурност някаква реална реализация по нея, но предимствата и са главно изучаването на чужди езици и хубавите програми за обмен, които има с чуждестранни университети. като цяло смятам, че от историческия факултет, това е най-дорото, което можеш да запишеш :)

Но иначе мнението ми за тази специалност е малко като това ми за МО - учи се от всичко по малко и накрая никакъв завършен специалист не ставаш :) ( Нищо лично :) )
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

По-добре труженичка, отколкото като предателят пияница Чърчил :lol:
Сътрудник към ФСС на ФФ
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

аз попитах точно за тях,тъй като ми звучат по-интересни и може би с възможност за реализицация.не се виждам в археологията,а учител по история не искам да ставам.но това за езиците ми харесва.причината да погледна към историческия факултет е ,че изкарах 5.50 на националната олимпиада и оценката ми служи само за там.това е мега резервен вариант.основната ми цел е журналистика,но ако тя не се получи ,бих записала славянска филология,защото тя дава основа за магистратура журналистика! :D
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

Журналистиката не е предпоставката за журналист, единствено е хубаво да си бакалавър на някоя филология.
Сътрудник към ФСС на ФФ
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

това казах и аз! :D
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Малко допълнение обаче - Славянска филология е магистърска програма, а не бакалавърска ( като Правото) :)
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

kableshkov написа:По-добре труженичка, отколкото като предателят пияница Чърчил :lol:
Не искам да измествам темата, но защо реши,че Чърчил е предател не знам.Иначе, това че си е пийлвал, ми и аз да можех да пуша хавански пури всекидневно и да шорам уиски, че и да живея до 91 години, хич нямаше да се дърпам
Аватар
avocat_du_diable
В началото бе словото

Мнение от avocat_du_diable »

Като го попитали каква е тайната на дълголетието му, Чърчил отговорил: "Много е проста - минимум една бутилка уиски и минимумум една кутия пури дневно и, за бога, никакъв спорт!". :)
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

_sonrisa_ написа:Малко допълнение обаче - Славянска филология е магистърска програма, а не бакалавърска ( като Правото) :)
това значи ли,че след това не мога да запиша магистър и журналистика?!
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”