Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Журналисти 2010
За него и за изпита по немски...които между другото са в един ден...
- city_glam
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
много гадно са го направили и двата изпита в един ден, сиг всички ще са в ректората
едва ли толкова мн хора ще кандидатсват с немски
Mulder ти къде учиш немски?
едва ли толкова мн хора ще кандидатсват с немски
Mulder ти къде учиш немски?
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
В Германия...от малкото съм, които завършват тук и искат да учат в България, но тука не мога да си представя да уча журналистика или политология и 5 години да ми говорят за немски партии, немска конституция, немска икономика и тн...предпочитам си в България...
- city_glam
- От дъжд на вятър
чакай, че нещо не разбрах - учил си до 12 клас в Германия?
Сега завършвам 13ти клас в Германия
Тук се учи 13 години.
- city_glam
- От дъжд на вятър
е то и в България си имаме в професионалните гимназии вече и 13 клас, но познавам хора, които са паралелно в 13 клас и 1ва година студенти
А чесно казано аз мога да си представя да ми говорят за немски партии - учителят ми по немски ни разяснява до най-малки подробности партиите в Германия, лидерите им дори цветовете - знам невероятни неща от типа коалиция Ямайка и коалиция светофар, аз българските партии не ги знам толкова добре
според мен ако човек ще живее в България по-добре да си учи тук, с тая немска диплома си малко като в небрано лозе
А чесно казано аз мога да си представя да ми говорят за немски партии - учителят ми по немски ни разяснява до най-малки подробности партиите в Германия, лидерите им дори цветовете - знам невероятни неща от типа коалиция Ямайка и коалиция светофар, аз българските партии не ги знам толкова добре
според мен ако човек ще живее в България по-добре да си учи тук, с тая немска диплома си малко като в небрано лозе
- Plamencheto
- В началото бе словото
Всеки път когато влезна, странниците на темата са станали с около 50 повече. =) BTW: На изпита имам 4.25 Айде на редовния повече =))))
І курс - журналистика (задочно)
факултетен номер 1260
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... ef=profile
факултетен номер 1260
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... ef=profile
-
mravke
- В началото бе словото
Хах, 4.25 май е най-масовата оценка на пишещите тук... Между другото съм сто % сигурна, че виновни за ниския успех са тези, които звъняха по 34539523 пъти на ден да питат дали са проверени есетата
и накрая проверяващите са се изнервили и са решили да ни накарат да се чувстваме глупави

Така че а някой е написал тук, че е звъннал след редовния - намирам ви и ви унищожавам
Според вас има ли тема, която ще продължи да бъде актуална и до юни? Примерно акциите както виждаме, май и тогава ще са си вариант за изпитна тема, няма как, при положение, че сме ежедневно бомбандирани със сладури, медузи и т.н. и т.н.
Така че а някой е написал тук, че е звъннал след редовния - намирам ви и ви унищожавам
Според вас има ли тема, която ще продължи да бъде актуална и до юни? Примерно акциите както виждаме, май и тогава ще са си вариант за изпитна тема, няма как, при положение, че сме ежедневно бомбандирани със сладури, медузи и т.н. и т.н.
Актуални, неактуални теми...не знам, но на курса ни казаха да внимаваме да не пишем това, което всички биха писали. Примерно всички пишат за братя Галеви или за дупките по пътщата. Мое лично мнение е, че ако има примерно тема "октопод", да извъртим темата така, че да не пишем за мафиоти, а да изтъкнем някакъв друг обществен проблем, който може да се разгледа като октопод. Не знам дали ме разбрахте, но мисълта ми е, че дори да се падне някаква на пръв поглед актуална тема, не е речено че трябва да точно тя да се назове в есето...
- mina_k
- Пишете, о, братя
ами аз така направих,но резултатът е 3.75!затова мисля,че формула няма.късметът да е с теб и това е !Mulder написа:Актуални, неактуални теми...не знам, но на курса ни казаха да внимаваме да не пишем това, което всички биха писали. Примерно всички пишат за братя Галеви или за дупките по пътщата. Мое лично мнение е, че ако има примерно тема "октопод", да извъртим темата така, че да не пишем за мафиоти, а да изтъкнем някакъв друг обществен проблем, който може да се разгледа като октопод. Не знам дали ме разбрахте, но мисълта ми е, че дори да се падне някаква на пръв поглед актуална тема, не е речено че трябва да точно тя да се назове в есето...
- city_glam
- От дъжд на вятър
mina_k написа:
ами аз така направих,но резултатът е 3.75!затова мисля,че формула няма.късметът да е с теб и това е !
Ти за кои дупки писа?
- mina_k
- Пишете, о, братя
за тези в мисленето ни най-вече.защото така ние отваряме дупки и в здравеопазването-коментирах донорството, в образованието-за да не се налага този,който иска да бъде перфектен икономист да зубри априлското въстание,но пък достатъчно умен ,за да разбира неговото значение, и в този ред.както и за дупките ни в културно отношение,което може да ни сплоти-визирах евровизия и българския път към нея.основната ми теза беше,че волята не трябва да подменя дейстнията и че е нужно да се намерят най-добрите техники за поправяне на пътищата ни,защото няма как да се съберат всички на едно място.иначе пътят ни ще бъде разрушен.
от дистанцията на месец и един ден,това си спомням!
от дистанцията на месец и един ден,това си спомням!
Сега се сетих нещо за ''октопод'' - електроразпределителни дружества. Така са ни оплели, че...
Днес чух случайно по СКАТ/не, че гледам тази телевизия, но мерих дънки в магазина, в който я даваха/ за някаква подписка против влизането на Турция в ЕС. Вие какво мислите? Искам вашето мнение, не е обвързано с журналистиката като цяло.
Днес чух случайно по СКАТ/не, че гледам тази телевизия, но мерих дънки в магазина, в който я даваха/ за някаква подписка против влизането на Турция в ЕС. Вие какво мислите? Искам вашето мнение, не е обвързано с журналистиката като цяло.
You can never go too far...
- bgicechick
- В началото бе словото
steli написа:Днес чух случайно по СКАТ/не, че гледам тази телевизия, но мерих дънки в магазина, в който я даваха/ за някаква подписка против влизането на Турция в ЕС. Вие какво мислите? Искам вашето мнение, не е обвързано с журналистиката като цяло.
Относно тази подписка, в деня след изпита по БЕЛ (28.04), когато минах през подлеза за метрото, там имаше такива, дето събират и когато отидох да се подпиша забелязах,че имаше повече подписани от провинцията,от колкото от София....
Но според мен е супер простотия точно Турция да я допуснат до ЕС... Някой знае ли кога ще излязат окончателните резултати от подписката? Смисъл, дали е имала ефект или не.
Антония, Русе
Кандидат - студентка
Кандидат - студентка