Kaндидати за Право 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
bubolina-bub
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Kaндидати за Право 2010
Специалност "Право" 2010год.?здравейте,аз може би съм бъдеща кандидат - студентка с специалност право,кажете ми нещо повече за приема,изпитите,балообразуването и всичко свързано с специалността!Предварително Благодаря!

Последно промяна от bubolina-bub на 17 Ное 2009, 08:43, променено общо 1 път.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Специалност "Право" 2010год.
Хайде стига де,ние правистите първокурсници още не сме усетили, че сме студенти и някой вече иска да ни заеме прекрасното място на зайци
Не бързайте много,има още път да извървите 
-
Priden
- В началото бе словото
Право
Тази година съм 11 клас и съм в гимназия с изучаване на чужд език (английски) , но искам догодина да кандидатствам в СУ в специалност право. По предметите литература и история имам само 5 и 6тици и от догодина ще започвам курсове по тези два предмета. Искам да ви попитам къде според вас ще получа реално най-добра подготовка за кандидатстване в СУ? И още нещо досега когато съм писал интерпретативни съчинения по литература и тн. съм се справял добре в обем до 2 листа макс , но много приятели ми казват че с тези 2 листа съм за никъде и че на изпитите за СУ хората пишели по 10 - 11 листа. Искам да ви попитам това вярно ли е или те нещо се бъркат , а и доколкото знам не е важен обема а качеството? Благодаря предварително за отговорите
И ако знаете нещо с което да ми помогнете с подготовката ми за кандидатстване , ще бъда благодарен да го споделите 
Последно промяна от Priden на 27 Апр 2010, 23:30, променено общо 1 път.
- Verka
- Драскач
- Курс: втори
Re: Право
хаха - драги единадесетокласнико - живей, а не мисли за КСК-ии.
след половин година така или иначе ще затънеш сред бумаги, закъде си се разбързал отсега... този пост не е отговор на въпроса ти, но е съвет от опит
иначе съм убедена, че ще получиш множество компетентни отговори 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Два листа надали дори ще ти ги прочетат ако напишеш само това на изпит, но не се притеснявай- в училище си правил интерпретации само на по едно произведение, на изпит в СУ ще е на цялото творчество на даден автор 
Това обаче важеше до тази година- от догодина в СУ ще приемат с тест ( не знам къде спите всички, та почти няма разбрали за това нововъведение
) Така че първо изчакай да се уточни формАта на теста, а след това хуквай по уроци 
Иначе, като най-добри, ти препоръчвам Образователни технологии
Това обаче важеше до тази година- от догодина в СУ ще приемат с тест ( не знам къде спите всички, та почти няма разбрали за това нововъведение
Иначе, като най-добри, ти препоръчвам Образователни технологии
- avocat_du_diable
- В началото бе словото
- Курс: първи
_sonrisa_ написа:но не се притеснявай- в училище си правил интерпретации само на по едно произведение, на изпит в СУ ще е на цялото творчество на даден автор![]()
Освен ако не те застрелят със "Септември" на Гео Милев
- _sonrisa_
- Флъдзила
Септември е достатъчно голямо, за да може да се напишат поне едно 10-15 страници. Да не говорим, че ако искаш да напишеш една наистина качествена и завършена тема, никак не е зле да направиш няколко препратки и към прозата на Гео Милев, която м/у другото е наистина гениална. Но пък за сметка на това някои хора дори не са я чели... повечето..
- avocat_du_diable
- В началото бе словото
Така е, стига обаче да имаш текста пред себе си или да знаеш поемата наизуст.sonrisa написа:Септември е достатъчно голямо, за да може да се напишат поне едно 10-15 страници.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Повярвай ми, не е нужно да я знаеш наизуст, за да напишеш толкова, че и повече. Нужно е да знаеш в коя част на кои мотиви трябва да наблегнеш, няколко ключови цитати, добър стил на писане и, естествено, да Мислиш! 
- avocat_du_diable
- В началото бе словото
Според твоите критерии трябва да имам оценка над 5, тъй като до голяма степен съм ги изпълнил, но реално не очаквам повече от 3.50_sonrisa_ написа:Повярвай ми, не е нужно да я знаеш наизуст, за да напишеш толкова, че и повече. Нужно е да знаеш в коя част на кои мотиви трябва да наблегнеш, няколко ключови цитати, добър стил на писане и, естествено, да Мислиш!![]()
- avocat_du_diable
- В началото бе словото
Благодаря ти.
И 4.50 ми е напълно достатъчно, за да станем колеги 
-
Angel_N
- Форумно зомби
Момче съм. История: 5,25 . БЕЛ: 5,38 . Оценка по история от дипломата (няма да държа матура по история) - 6.00 . Не знам колко ще изкарам на матурата по БЕЛ, макар че се справям супер на пробните матури. Искам да попитам дали знаете как вървят баловете за момчета за тази специалност. Да речем: изкарвам 4,50 на матурата по БЕЛ (в един много лош случай) и балът ми става 26,38. Казаха ми, че ми трябва 5 или над 5 на матурата... Може ли някой да ми помогне с тоя въпрос? Как са баловете за момчетата?
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.