Ураган написа:Не си длъжна между другото, бре! Моят братовчед учи хидростроителство, израстнали сме заедно в едно много далечно от София село и единствените интереси тогава му бяха дърводелство и меломания и хоп, от напълно никъде - тази специалност.
Учи здраво, прекъсва - работи, учи...пари няма просто.
Мисля, си, че теб първите две години ще те издържат, а до тогава ще можеш да отсяваш нужните лекции от тези които не са и ще имаш време за абсолютно всичко,
това за което наистина трябва да се притесняваш е за това което ще правиш в продължение на 40 години.
Идеалното положение е да си намериш нещо с развитие, което ти харесва.
Защото когато си пред избор, моя съвет е да не избираш 1-2 години удоволствие и след това цял живот мизерия.
Ох,понаплаши ме с тази дума "мизерия".

Още миналата година разглеждах всеки един университет и всяка една специалност в него.Усетих се,че нищо не ми ривлича интереса,освен специалностите от сорта на египтология,арабистика(ако имаше египтология в СУ щеше да ми е на първо място)

Много се чудих дали да не запиша египтология в НБУ,ама си викам "айде сега,какво бъдеще ще имам,я да запиша нещо,в което има хляб" и така отидох на политически науки.Още след първите 1-2 месеца знаех,че не съм за там,но в НБУ нямам право да се местя в друга специалност преди една завършена година.И така си изкарах досега

Винаги са ме привличали специалности,в които се изучават култури,езици,религии..И много ми се иска да запиша нещо,което да ме вълнува.Пък се надявам да не "мизерствам" през следващите 40 години