[КСК 2010] Химия и Биология

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Sophia Kiriakova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Конспект по биология

Мнение от Sophia Kiriakova »

ericsson написа:
Sophia Kiriakova написа:Освен предложения тест някой знае ли откъде могат да се намерят подобни (за предпочитане с отговорите) ? :) Относно темата... подробно ли ще бъде зададена (както е в конспекта) ?
Здрасти,подобна книжка с тестове въпросите от които се падат и на изпита доколкото знам има издадена от Шишиньова.НО по мое мнение и без тази книжка АКО си си научила материала както трябва пак ще успееш.Аз не бях решил нито един тест, просто си учех уроците от учебниците ,и си изкарах спокойно шестица.
Благодаря, аз малко късничко се сетих да попитам и вече няма време до изпита да търся книжката. Иначе въпросите долу-горе на какво ниво са? Последния път на урока ми ме притесниха, че трябва да науча броя на алвеолите и площта им. Има ли такива подробности наистина?
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

НЕ,не се изискват такива факти,просто което го пише в учебниците е достатъчно,просто бъди спокойна и се опитай да възпроизведеш материала ТОЧНО и ВЯРНО,без да се притесняваш дали едното изречение е преди другото в учебника,между другото ,по мое мнение се цени високо ЛОГИЧНОСТТА.Аз си писах темите както си съм ги разбрал без да се притеснявам дали точно това изречение е преди другото в учебника.ВАЖНОТО е човек да е спокоен и да запази самобладание,така вероятността да изпусне части от темата поради притеснение е доста по малка.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
Sophia Kiriakova
В началото бе словото

Мнение от Sophia Kiriakova »

Благодаря за помощта, дано наистина да мине добре. Има някои части от материала, които не знам идеално (учих ги от 3 учебника :? тотално се обърках), така че дано "митовете" за това, че предварителните изпити са по-трудни, се окажат погрешни.
kristia
В началото бе словото

Re: ХИМИЯ И БИОЛОГИЯ

Мнение от kristia »

Здравейте биолози,
Моля споделете темата изтеглена на предварителния изпит.Трудни ли бяха тестовете?
Аватар
shtukata
В началото бе словото

предварителен изпит по химия

Мнение от shtukata »

какво направихте, химици? отзиви за трети вариант :albino: :rr:
Another heartache, another failed romance. On and on...
Gerovitus
В началото бе словото

Мнение от Gerovitus »

^ Темата беше "Реализиране на наследствената информация". Лично за мен не беше толкова трудно, друг е въпросът, че теста съм го оплескал здраво май... :roll:

Имам един въпрос относно изпита по биология. Темата взема ли се под по-голямо внимание при оформянето на оценката или тя е средно аритметично от оценките от теста и темата?
frigor
В началото бе словото

Мнение от frigor »

Gerovitus написа:^ Темата беше "Реализиране на наследствената информация". Лично за мен не беше толкова трудно, друг е въпросът, че теста съм го оплескал здраво май... :roll:

Имам един въпрос относно изпита по биология. Темата взема ли се под по-голямо внимание при оформянето на оценката или тя е средно аритметично от оценките от теста и темата?
Темата е 60%, а теста 40% от оценката.
monika.kyrneva
В началото бе словото

Re: Химия 2010

Мнение от monika.kyrneva »

Някой има ли представа къде мога да намеря теста и задачите от изпита (11.04.2010)
Аватар
petq ivanova
В началото бе словото

Мнение от petq ivanova »

Здравей те! Бих искала да попитам откъде точно може да се вземе такава книжка. По-точно от кой град. Догодина ще кандидатствам с биология. Аз съм от Шумен. Обиколих всички книжарници, но не можах да намеря.
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

petq ivanova написа:Здравей те! Бих искала да попитам откъде точно може да се вземе такава книжка. По-точно от кой град. Догодина ще кандидатствам с биология. Аз съм от Шумен. Обиколих всички книжарници, но не можах да намеря.
Почвай да учиш по трите учебника и догодина февруари месец като си минала няколко пъти материала,ще я намериш и ще почнеш да я решаваш,иначе ако не знаеш материала добре ,книжката с тестовете е безсмислена.Btw ако ще кандидатстваш Медицина ,наблегни по силно на химията.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
petq ivanova
В началото бе словото

Мнение от petq ivanova »

Всъщност ще кандидатствам с биология за помощник-фармацевт.
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

petq ivanova написа:Всъщност ще кандидатствам с биология за помощник-фармацевт.
Така кажи, за София не се приема с Биология, а с нещо като мотивационно писмо върху тема "мотивация за осъществяване на грижи за болния".За Пловдив или Варна май се искаше да се държи Биото.Само искам да ти кажа,че дипломата ти от Колежа е проф.бакалавър и на този етап ,после не можеш да записваш никакви магистратури освен, ако не си вземеш преди това ценз за бакалавър.Имай го в предвид.Също така сега вече факултетите за магистър фармацевти вече са три и бълват много кадри,т.е. работата за пом. фарм. се ограничава,също така до няколко години фармацевтичен факултет ще стартира и в СУ (това последното чака само решение на МС - демек на Б.Б.)та мисълта ми е влез пом. фармацевт ,но се готви по био и химия и догодина направо маг. фармацевт.
Btw като пом. фармацевт НЕ можеш и да работиш в чужбина,щото там няма такова чудо професионален бакалавър.
Аватар
petq ivanova
В началото бе словото

Мнение от petq ivanova »

Това значи ли, че ако завърша за помощник-фармацевт няма да мога да кандидатствам и за магистър фармацевт. Мисля да съм към Варна, но се замислям и за Пловдив. Но може и да се пробвам и в София. Ако може някаква информацийка и за семестриалните такси.
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

petq ivanova написа:Това значи ли, че ако завърша за помощник-фармацевт няма да мога да кандидатствам и за магистър фармацевт. Мисля да съм към Варна, но се замислям и за Пловдив. Но може и да се пробвам и в София. Ако може някаква информацийка и за семестриалните такси.
Можеш разбира се,НО пак трябва да кандидатстваш с био и химия и пак отначало 5 години (т.е. не ти се признават никакви изпити,започваш от нулата).Затова съвета ми беше,ако сега нямаш хал хабер от химия,като влезеш за помощник фармац. така или иначе ще трябва да учиш химии по добре да използваш следващата година да кандидатстваш наново за маг. фармацевт.Таксите за пом. фармацевти са 350лв. е може тази година да са 400лв. ( при нас медиците е даже 550 на семестър) за медицинските спец. таксите са най високи,не като при педагогиките и други тям подобни по 120 лв. на семестър.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: предварителен изпит по химия

Мнение от svetlio.varna »

май имаме само една канндидат-химичка у форумът :lol:
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”