Защо евреите не боледуват от черна чума?

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

vqrakoleva
В началото бе словото
Специалност: икономика
Курс: втори

Защо евреите не боледуват от черна чума?

Мнение от vqrakoleva »

Здравейте!Поздрави за всички историци и за останалите форумци, които не са такива!Имам поставен въпрос на който трябва да отговоря до утре.Чувствам се като в онази приказка в която царят давал загадка и изисквал отговор на следващата сутрин.А въпросът на който спешно трябва да отговоря е :Защо евреите не боледуват от черна чума?Моля за помощта ви и благодаря на всеки ,който жертва времето си да мисли по въпроса! :?: :idea:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Защо евреите не боледуват от черна чума?

Мнение от allshallperish »

Значи има един вариант - чумата се е хващала от някой вече болен или когато човек не се е къпел. Тогава лекарите са съветвали хората да не се къпят, но не са знаели, че така е най-лесно да се заразят. Евреите са били изключително (както и сега) богати, от което следва, че са имали лукса да си взимат сапуни, разполагали са с бани и пр. Според мен това е отговорът на въпроса ти.

Защото са се къпели.
Последно промяна от allshallperish на 26 Апр 2010, 21:37, променено общо 2 пъти.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Защото те самите са чума, а "гарван,гарвану око не вади" ! :lol: :lol:

Шегувам се, не знам
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Можеш да провериш дали тогава в Западна и Централна Европа е имало много евреи, понеже не знам, но ме съмнява да е имало няква инвазия и точно заради това да ти задават такъв въпрос :roll: . Не знам де, гледам да те насоча по някъв начин.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Разчетох из интернет и ми стана интересно.
Според това,което видях евреите са страдали точно толкова колкото и другите.
Били са преследвани,понеже са били малцинство в много народи и е имало вярвания,че те заразяват останалите.
Виж тука какво пише: http://bpjews.tripod.com/ или просто попитай google.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

В Полша голямата "инвазия" на евреи, е покрай събирането на Рицарите в Малборг (Северна Полша) 14-15 век. Чумната епидемия е през 14 век. Така де, поляците са силно толерантен народ и винаги са гледали да събират националностите или класите в своята държава. Не знам.
vqrakoleva
В началото бе словото

Мнение от vqrakoleva »

Моля ви помагайте!Времето за отговор изтича!Защо евреите не боледуват от черна чума?
Аватар
avocat_du_diable
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от avocat_du_diable »

Нямам представа, но знам защо носовете са им големи - защото въздухът е безплатен. :)
vqrakoleva
В началото бе словото

Мнение от vqrakoleva »

А той си тиктака часовникът и времето намаля ли намаля.........
Аватар
avocat_du_diable
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от avocat_du_diable »

Да не би отговорът да е свързан с прогонването на евреите от Испания в края на XVв.? Ако става въпрос са епидемия, разразила се в Испания малко по-късно например, те просто няма как да са били заразени.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Е, явно боледуват. Или задалия въпроса е някакъв антисемит и иска да чуе отговор в такъв смисъл. Или обратното, иска да му кажеш, че Шефчето ги обича. :|

Имаше един култов (и вече форумно известен) въпрос на даскал по литература от училище - "Кой Ботев герой преминава Дунава", с правилен отговор "никой". Така че уловки има всякакви. :scratch:
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
vqrakoleva
В началото бе словото

Мнение от vqrakoleva »

Мисля си да не е уловка.Ако е в преносен смисъл и се има впредвид "черна чума"-фашизъм.........Може би има смисъл?
vqrakoleva
В началото бе словото

Мнение от vqrakoleva »

Не е важно кой,какво.Трябва ми отговора на въпроса!Помислете и помогнете!Нямам много време!
zxcv
В началото бе словото

Мнение от zxcv »

http://www.yoart.info/?p=255
Съкровището на черната чума

"Поводът за създаването на новия музей е намирането на съкровището на черната чума или както още го наричат – съкровището на Ерфурт. Експозицията съдържа цялата находка от злато и сребро, намерено през 1998 година под прага на къща на еврейски търговец, закопано през мрачната 1349 година"
....
"Това е времето, през което цяла Европа е обхваната от чумна епидемия, отнела живота на една трета от населението. Изпаднали в паника и параноя, жителите на много места обвиняват еврейското население, че са поставили отрова в кладенците и са разнесли заразата по целия континент. В Испания, Франция и Германия се организират погроми. През месец януари 1349 година еврейското население в Колмар, Франция е унищожено, а в Ерфурт, въпреки че еврейската общност е добре интегрирана в живота на града, отношението към нея се променя драматично. Само в един ден – на 2 март 1349 година, е отнет живота на всичките деветстотин души евреи. Къщите им са запалени и разрушени, а синагогата – продадена по-късно от градските власти на търговец, който я превръща в склад. Пет години след погрома в Ерфурт отново се заселват евреи и еврейският квартал е възроден, но само до 15-ти век, когато са принудени да напуснат града. Следващо заселване на евреи става чак през 19-ти век."

Ask Yahoo :)
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

Ураган, един прост въпрос: ти да не си неонацист. За това съдя от орела и буквата Б, която означава Бранник?
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”