Защото са безплатниsummer_f_ написа:че то тия 3 - 4 изпита от олимпиадата са 10000 пъти по-трудни от кандидатстудентските...Защо не ги признават?
Олимпиада по история 2008-2009-2010-2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: Олимпиада по история 2008
- what_is_love
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: трети
Hello! 
Рекох да се присъединя към темата и се надявам да ми помогнете
Ще ходя на националния кръг на олимпиадата по история във Видин.Бих искала да попитам каква тема се е паднала миналата година и какви въпроси задават комисията на втория кръг
...
Моля помогнете!
Рекох да се присъединя към темата и се надявам да ми помогнете
Ще ходя на националния кръг на олимпиадата по история във Видин.Бих искала да попитам каква тема се е паднала миналата година и какви въпроси задават комисията на втория кръг
Моля помогнете!
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
- Diegooo
- Драскач
- Курс: кандидат-студент
И аз съм класиран но не съм и аз достатъчно наясно. Можеш да видиш теста от миналата година назад в самата тема.Но никога не се знае какво ще питат...Все пак е национален кръг... 
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
Поздравления, че си се клсирал/а за националния кръг на олимпиадата по история
Ето тук можеш да видиш и пълния вариант, който ни беше даден миналата година в Ловеч.
http://eg.lovechnet.com/nazol.html
Както добре се забелязва, а и както е било изяснено на придружаващите ни учители, последният въпрос обхваща в себе си по-всеобхватен спектър от различните елементи на конкретното историческо време с цел да проверят две неща: първо, дали умеем да изложим цялото съдържание на въпроса в писмен вид на ограниченото място след теста и въпросите с отверен отговор; второ, по този начин искат да си оставят възможности за по-конкретна проверка на знанията в устния изпит, където след първоначалното общо експозе, обезателно те люшват на някъде - икономика, политическо живот, даже до неща от ежедневието при някои колеги, но най-често на мен ми се струва, че питаха за културното и образователното развитие на страната през този период. Тук се изисква и малко шанс, но той не играе кой знае каква роля.
Общо взето се изисква доста добра предварителна подготовка и цялостен поглед върху нещата, т.е. измъкване между капките на националния кръг на олимпиадата, за разлика от КС изпит с темите, е почти невъзможно. Успех на всички в подготовката за Видин
Ето тук можеш да видиш и пълния вариант, който ни беше даден миналата година в Ловеч.
http://eg.lovechnet.com/nazol.html
Както добре се забелязва, а и както е било изяснено на придружаващите ни учители, последният въпрос обхваща в себе си по-всеобхватен спектър от различните елементи на конкретното историческо време с цел да проверят две неща: първо, дали умеем да изложим цялото съдържание на въпроса в писмен вид на ограниченото място след теста и въпросите с отверен отговор; второ, по този начин искат да си оставят възможности за по-конкретна проверка на знанията в устния изпит, където след първоначалното общо експозе, обезателно те люшват на някъде - икономика, политическо живот, даже до неща от ежедневието при някои колеги, но най-често на мен ми се струва, че питаха за културното и образователното развитие на страната през този период. Тук се изисква и малко шанс, но той не играе кой знае каква роля.
Общо взето се изисква доста добра предварителна подготовка и цялостен поглед върху нещата, т.е. измъкване между капките на националния кръг на олимпиадата, за разлика от КС изпит с темите, е почти невъзможно. Успех на всички в подготовката за Видин
1968 - 1999 - 2008 - ?
- what_is_love
- Драскач
Благодаря ти много!Надявам се да се представя добре!
Diegooo,ти от коя област си и на кое място в областта?Аз съм на първо място в Стара Загора
Diegooo,ти от коя област си и на кое място в областта?Аз съм на първо място в Стара Загора
- Diegooo
- Драскач
И аз май съм на първо в Кюстендилска област с 85 точки. А ти колко си достигнала? 
Докато го надявам,надявам се... - Радой Ралин
- what_is_love
- Драскач
84.38
Колко сте от вашата област?Ние сме 4-ма
Колко сте от вашата област?Ние сме 4-ма
Дей, дей...те взели, че и специален сайт, посветен на тазгодишната олимпиада, били изработили... 
http://history-2010.webnode.com//
http://history-2010.webnode.com//
1968 - 1999 - 2008 - ?
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Хей, днес ли беше трети кръг?
И ако да, какво се падна?
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
- mina_k
- Пишете, о, братя
даам,днес беше!тестът беше труден-2 часа съм го пранила.имаше доста въпроси от нова история.писмената задача се отнасяше до сравнение между цар симеон и цар иван асен II
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
уау интересна темичка 
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
Страшна тема! Направо сте късметлии тази година!
М/у другото се наблюдава интересен аналог с миналогодишните теми по история от редовния..
М/у другото се наблюдава интересен аналог с миналогодишните теми по история от редовния..
- _Stella_
- Паисий
Леле, тая тема, която сте имали е наистина страхотна!
Тези са ми любимците и аз лично щях да пиша много, защото ми е страшно интересно...
Иначе не знаех, че на 3-ти кръг има и тест, това е ужасно
А от нова история до Втората световна ли бяха въпросите или от комунизъм също влизаха? Просто ми стана интересно =) Поздравления на всички стигнали до националния кръг!
Иначе не знаех, че на 3-ти кръг има и тест, това е ужасно
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
То олимпиадата като цяло си представлява тест, така че би било странно ако на националния нямаше такъв
А това че можеш да напишеш много по тази тема... хубаво, че не си ходила, защото щеше да се разочароваш с като разбереш, че има ограничение от 3 страници 
- _Stella_
- Паисий
Да, знам за 3-те страници =) Ама защо бях останала с впечатлението, че трети кръг е само тема и е като изпита в СУ. И май ти зачитат оценката само ако е над 5.50...или пак нещо греша_sonrisa_ написа:То олимпиадата като цяло си представлява тест, така че би било странно ако на националния нямаше такъвА това че можеш да напишеш много по тази тема... хубаво, че не си ходила, защото щеше да се разочароваш с като разбереш, че има ограничение от 3 страници