мисия лондон

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

мисия лондон

Мнение от Smoking Mirror »

Някой гледа ли вече това творение на Алек Попов да каже 5 приказки? Аз го гледах ама мисля засега да си трая. Прощавайте ако има дублираща тема, разгледах и не намерих.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: мисия лондон

Мнение от Търговецът на кристал »

Утре или вдругиден. Зависи как ще се организирам. Ако някой иска компания, да свирне, засега се очертава да ходя сама.

Да си кажа - нямам някакви титанични очаквания. Но толкова ми е писнало от филми за изтерзаните маргинални образи, жертва на комунизма/прехода, че ако наистина са направили прилична комедия, която да ме разсмее и да си изляза от салона, без да искам да се метна отнякъде или да убия някого с брадва, ще го считам за постижение.
Having said that, не мисля, че ще ме разочароват.

А ти май отвори темата за "Шерлок" със същата уговорка, а после си затрая... или се лъжа (че бая време мина оттогава)? Ако си писал, се извинявам.

EDIT: Мхм, извинявам се. Сетих се, че щях да те бия заради онзи спойлър с гроба тогава.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Гледах го днес. Честно казано - добре беше. Не съм главозамаяна, има какво да се желае разбира се. НО - филмът показа, че можем някога да се издигнем до нивото на най-добрите. Хареса ми, посмях се, публиката ръкопляскаше, което ми беше изключително приятно. Имаше традиционни селски реплики, и общо взето - имаше хумор - къде английски, къде български :). Хареса ми.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Сириъсли, никой ли не го е гледаЛ?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Smoking Mirror написа:Сириъсли, никой ли не го е гледаЛ?
Аз може и да се прежаля да го гледам. Имам някакво странно чувство, че това няма да е поредната българска помия от типа "Забранена любов", "Бунтът на Л", "Дзифт" и т.н. Който ги харесва да не напада - от малък изпитвам доста силен негативизъм към българските филми...с малки изключения, разбира се. :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Smoking Mirror написа:Сириъсли, никой ли не го е гледаЛ?
Добре, нали ти казвам, че аз го гледах.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Я кажете Андреа добре ли си изигра ролята? :roll: :bounce:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Е, то пък една роля. Появи се за 30 секунди.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Викаш колкото и в рекламата я имаше, толкова и в целия филм :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

FloWersOfEviL написа:Викаш колкото и в рекламата я имаше, толкова и в целия филм :lol:
Точно.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, имаше и две изречения, де. Или май беше едно, не знам. :)

Аз точно гледах филма и трябва да призная, че съм впечатлена. Да, може и да имаше селски реплики, но си звучаха съвсем намясто в устата на съответните персонажи. Някои от репликите са наистина култови - и, за мое учудване, някак ги бяха пропуснали в трейлъра (където бяха включени повечето смешни неща).

Хареса ми историята, хареса ми и как е заснет (бая пари са отишли и това се вижда), много, ама много ми хареса актьорската игра (особено Юлиан Вергов - все едно цял живот посланик е бил; още - Малин Кръстев, който си е гениален по принцип и отново блести, Ернестина Шинова и, разбира се, Любо Нейков, комуто тия характерни роли се удават невъзможно добре). Хванали са някакви типични образи, работили са с тях и отношенията им като основа, получило им се е. Това е моето мнение.

И се смях много, макар на моменти да ми беше тъжно, защото - поне според мен - се е получила една страхотна политическа (или по-скоро социална, всъщност) сатира. Неприятното е, че нито за миг не се усъмних във възможността това да е напълно реална ситуация, разиграваща се дори в момента в някое от посолствата ни в чужбина.

* И което ми направи най-силно впечатление и смятам, че беше много добре уловено - англичаните, които си търсеха патиците, нито за миг не можаха да предположат, че "пилците" може да са разфасовани и изядени. Алтернативните хипотези, които предложиха, ще ги спестя, за да няма спойлъри, но бяха къде-къде по-безумни и все пак бяха по-склонни да си ги представят.

За мен филмът си е наистина добър, оправда и надмина очакванията ми. Дори и да има какво още да се иска на моменти (а аз не се сещам за конкретна сцена, която бих променила, като изключим ужасната игра на актрисата в ролята на съквартирантката на Катя), на фона на всичко, което съм гледала от новото ни кино, този филм е шедьовър.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология

Мнение от Лорд Носферату »

Търговецът на кристал написа:...
What she said, горе-долу. Накратко: Найс, да.

А от това, че си е съввсем реална възможност, само ми става още по-смешно. Страхотни образи, много добра игра и убийствен диалог. Много качествено направен филм. Само да видим какво ще кажат британците, че... сами ще видите :Р
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз, честно казано, предполагам, че ще разберат, че филмът не е насочен срещу тях, а срещу нас. Ама английска му работа, те с едни патки не можаха да се оправят... :lol:

А "найс, да" е възможно най-доброто обобщение, браво, Боби. Тъкмо говорих с нашите, казах на баща ми лафа за микрофона и той се задави от смях. Много иска да го гледаме, но каза, че ще ме изчакат да се прибера, за да отидем заедно.

Хех, направо ми светна денят. :cheers:
В края на ноември
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Брех, като чета какво пишат Т. и Н. ще взема наистина да се прежаля да дам ПАРИ да гледам БЪЛГАРСКИ ФИЛМ за пръв път от...почти 23 години. :shock: Имаше подобна ударна реклама и за 'Дзифт" ама все си мисля, че този филм е поне 3 класи над него. :pirate:

- Of course not!
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология

Мнение от Лорд Носферату »

Гледай го. Мисля, че няма да съжаляваш. Аз не само дадох пари, ами и като излезе ДВД, ще си го взема. А, също ти препоръчвам, ако не си го гледал - Еудит.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”