Турция в ЕС? (публична дискусия)
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Турция в ЕС? (публична дискусия)
Ле-ле хора! Какво стана, че не можах да дойда? Професор Радева разби ли ги? 
Into the endless we ride... 
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Вече не пиша особено често във форума, но сега не мога да се спра да дам едно мнение.
Знаеш ли какво стана ?
Стана това, че дискусия нямаше.Стана това, че нямаше и европейско отношение.Стана и това, че българите още не са надживели балканския си национализъм.
След като гостите дадоха мненията си и топката беше прехвърлена върху "публиката" ...... всички се озовахме в една кръчма.С много малко обективни мнения, с много малко толерантност.Наистина доста тъжна картинка се получи.Всички нападнаха човекът, който даде правдиво икономическо мнение "за" членството на Турция в ЕС
Трябва да минат няколко поколения явно, за да приемем това, че миналото е минало.
Естествено имаше типове от БНС, които с думи като "еничари", "предатели" и т.н. проявиха основното си умение - да не се и опитват да видят по-далеч от носа си.Жалко е, че тези хора, на които очевидно им липсват първите седем години идват на такива мероприятия и провокират така с подобни думи.
Не очаквах и друго от представителя на ВМРО, които разбира се започна да обяснява за ДПС и участието на турците в българската власт.Радвам се, че тези хора никога няма да управляват.
В един момент всички забравиха, че дискусията не е "Турците избивали ли са българи/арменци/кюрди и т.н.", а е на съвсем различна тема.
Поздрави за главната водеща, която се опитваше да регулира напрежението, но очевидно някои от присъстващите не знаеха разликата между "махленско раздуване" и "дискусия".
И така.
П.С.
Не подкрепям Турция за ЕС, поне не и в момента, но винаги трябва да има ОБЕКТИВНОТО мнение ПО ТЕМАТА.
Знаеш ли какво стана ?
Стана това, че дискусия нямаше.Стана това, че нямаше и европейско отношение.Стана и това, че българите още не са надживели балканския си национализъм.
След като гостите дадоха мненията си и топката беше прехвърлена върху "публиката" ...... всички се озовахме в една кръчма.С много малко обективни мнения, с много малко толерантност.Наистина доста тъжна картинка се получи.Всички нападнаха човекът, който даде правдиво икономическо мнение "за" членството на Турция в ЕС
Трябва да минат няколко поколения явно, за да приемем това, че миналото е минало.
Естествено имаше типове от БНС, които с думи като "еничари", "предатели" и т.н. проявиха основното си умение - да не се и опитват да видят по-далеч от носа си.Жалко е, че тези хора, на които очевидно им липсват първите седем години идват на такива мероприятия и провокират така с подобни думи.
Не очаквах и друго от представителя на ВМРО, които разбира се започна да обяснява за ДПС и участието на турците в българската власт.Радвам се, че тези хора никога няма да управляват.
В един момент всички забравиха, че дискусията не е "Турците избивали ли са българи/арменци/кюрди и т.н.", а е на съвсем различна тема.
Поздрави за главната водеща, която се опитваше да регулира напрежението, но очевидно някои от присъстващите не знаеха разликата между "махленско раздуване" и "дискусия".
И така.
П.С.
Не подкрепям Турция за ЕС, поне не и в момента, но винаги трябва да има ОБЕКТИВНОТО мнение ПО ТЕМАТА.
The names of the future are stamping of impatience.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По имена ли да ти ги изредя ? Не ги познавам за радост.
Хора, които се представиха като представители на БНС.
Хора, които се представиха като представители на БНС.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
За моя изненада, Зала 2 на Ректората бе препълнена 20 минути преди началото на дискусията. Активността бе показателна.
Но.
Не се получи добра дискусия, заради надделяването на емоционалният елемент. Доста от трезвомислещите не пожелаха да се включват в спора, изпълнен с първични тези (БНС), дали началото на самата дискусия.
Разбира се, аз съм крайно доволен от видяното. Тазвечерната дискусия ми даде още въпроси с неясен отговор, въпроси по които ще размишлявам идните дни. Въпросите не са част от темата на дискусията - а дали изобщо е правилен този подход - масови дискусия.
Но.
Не се получи добра дискусия, заради надделяването на емоционалният елемент. Доста от трезвомислещите не пожелаха да се включват в спора, изпълнен с първични тези (БНС), дали началото на самата дискусия.
Разбира се, аз съм крайно доволен от видяното. Тазвечерната дискусия ми даде още въпроси с неясен отговор, въпроси по които ще размишлявам идните дни. Въпросите не са част от темата на дискусията - а дали изобщо е правилен този подход - масови дискусия.
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Кога е следващата дискусия
На мен ми беше забавно

На мен ми беше забавно
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, забавно може да се нарече.Като сложим и скобата, че не завиждаме на хората, които очакваха нещо сериозно и обективно.
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Zahariev написа:Да, забавно може да се нарече.Като сложим и скобата, че не завиждаме на хората, които очакваха нещо сериозно и обективно.
3 дискусия ще е на късмет...т.е. би трябвало да се получи нещо сериозно
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Какъвто народа такива и дискусиите му.
Не сме дорасли!
Не сме дорасли!
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
Дискусията не се получи добре, но като цяло беше над очакванията ми (лично аз отидох с нагласата да гледам сеир и останах малко разочарован).
Между другото, "човекът, който даде правдиво икономическо мнение "за" членството на Турция в ЕС" (тоест Лъчезар Богданов), всъщност не извади абсолютно никакви убедителни икономически аргументи освен един учебникарски прочит на либералната икономическа доктрина. За сметка на това блесна с познанията си по история, придобити от History Channel, Hallmark и отличните му оценки по история в училище (всичко това по негови думи). Освен това имаше няколко абсолютно нелепи коментари (за това кои факти са релевантни на дискусията; както и за връзката между броя на жертвите във войните между християни и мюсюлмани и между самите християни и някакви доста крайни заключения относно културните противоречия или липсата на такива, които по не-точно-формална логика би трябвало да следват от това).
Човекът, който използва тези думи, не е от БНС (доколкото ми е известно), а е председател на някаква организация на националистите в СУ (доста пропаднала, съдейки от поведението му). Противно на очакванията ми, и Джамбазки, и представителя на БНС съумяха да говорят без да прекаляват с националистическите призиви, доколкото идеологията им принципно позволява това.Естествено имаше типове от БНС, които с думи като "еничари", "предатели" и т.н.
Между другото, "човекът, който даде правдиво икономическо мнение "за" членството на Турция в ЕС" (тоест Лъчезар Богданов), всъщност не извади абсолютно никакви убедителни икономически аргументи освен един учебникарски прочит на либералната икономическа доктрина. За сметка на това блесна с познанията си по история, придобити от History Channel, Hallmark и отличните му оценки по история в училище (всичко това по негови думи). Освен това имаше няколко абсолютно нелепи коментари (за това кои факти са релевантни на дискусията; както и за връзката между броя на жертвите във войните между християни и мюсюлмани и между самите християни и някакви доста крайни заключения относно културните противоречия или липсата на такива, които по не-точно-формална логика би трябвало да следват от това).
Не знам доколко иронията присъства в този пост, но тази госпожа е едно от най-добрите доказателства за това, че "социалистическата" наука (особено хуманитеристиката) е била тотален провал.Ле-ле хора! Какво стана, че не можах да дойда? Професор Радева разби ли ги?
Humanism is death disguised as life.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
жокере, не слагай иронични иконки 
- A place called home
- В началото бе словото
- Специалност: Културна и Политическа География
Горкият той...Не знам защо защитаваш този човек, който сякаш беше приел дискусията на шега. Държеше се доста нагло и се хилише постоянно на всеки един аргумент против членството на Турция в ЕС. За щастие не вярвам някой да се е повлиял сериозно от неговите "аргументи".Zahariev написа:
Не разбрах и защо доста хора към края се обадиха да обясняват че не трябвало да намесваме историята? Ами да я забравим ли? С понятието "в 21 век сме" много се злоупотребява. Да в 21 век сме, много неща са се променили и ще се променят, което не значи че трябва да забравяме историята и да не се учим от нея. Тези които толкова се противяха да се намесва историята може би не взимат за аргумент и факта че Турция не признава арменския геноцид нито пък геноцида над тракийските българи, защото и те са в историята?
А ДПС не са ли свързани с Турция, която се намесва във вътрешната ни политика? Или и това да не включваме както историята, а да бъдем по-"европейци"?Не очаквах и друго от представителя на ВМРО, които разбира се започна да обяснява за ДПС и участието на турците в българската власт.Радвам се, че тези хора никога няма да управляват.
В крайна сметка мисля че защитниците на Турция в ЕС не дадоха нито един нормален аргумент с който да накарат някой да ги подкрепи.
"Любовта към Отечеството е най-божествената музика в света." (Парашкев Цветков - български учител по музика и войвода на ВМРО)
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Я сега погледни заглавието на диспута и си отговори сам на последните два въпроса.Момчето от ВМРО използва диспута повече като политическа реклама, отколкото като "диспут".
Ами имаше доводи, които откровено си бяха смешни.И аз се смях и други се смяха ... и то не защото сме "духовни еничари".
И извини ме, но наистина беше кръчма.Имам солиден опит с предавания и подобни събития(разбира се от малко по-високо ниво).Да, това се превърна в кръчма.
Ами имаше доводи, които откровено си бяха смешни.И аз се смях и други се смяха ... и то не защото сме "духовни еничари".
И извини ме, но наистина беше кръчма.Имам солиден опит с предавания и подобни събития(разбира се от малко по-високо ниво).Да, това се превърна в кръчма.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Значи кофти организация от страна на този клуб 280 ? 
Into the endless we ride... 
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Подозирам липса на обективност в някои от организаторите, поради лични познанства с други .... но това си остават мои предположения.