Геология
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Re: Геология
Canis Lupus, палеонтологията не е само динозаври и само поради факта че в БГ няма останки от такива, не трябва да те отказва - не всичко се изчерпва с "големите неща"
. Иначе желая на всички ви успех с намирането на поприще - геологията (и природните науки в България въобще) имат нужда от млади хора, които си обичат специалността и се занимават с желание
!
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- canis lupus
- В началото бе словото
- Специалност: геология
Съгласен, ама не съвсем и по-горе съм го написал...
За мен това е интересно. Не ангажирам никого с мнението си. Безгръбначните не са ми интересни - това, което чух във втори курс ми е пре доволно и мога да го изчерпам с една дума СКУКА.
Микрофосилите... за там хич не ми се и говори.
Виж, като няма динозаври, и бозайниците ще свършат работа май...
За мен това е интересно. Не ангажирам никого с мнението си. Безгръбначните не са ми интересни - това, което чух във втори курс ми е пре доволно и мога да го изчерпам с една дума СКУКА.
Микрофосилите... за там хич не ми се и говори.
Виж, като няма динозаври, и бозайниците ще свършат работа май...
!!!
- canis lupus
- В началото бе словото
Хайде бе хора, къде сте?
Нулева активност!
За какво е тоя форум?
Включвайте се от време на време де.
Нулева активност!
За какво е тоя форум?
Включвайте се от време на време де.
!!!
- canis lupus
- В началото бе словото
Я да питам аз, някой правил ли е т. нар. САМОСТОЯТЕЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ?
Какво представлява и дали има работа на терен или само в лаборатория?
Също ми се иска да попитам, някой чувал ли е да има учебник по КАРТИРАНЕ, че съм ного зле на терена?
Какво представлява и дали има работа на терен или само в лаборатория?
Също ми се иска да попитам, някой чувал ли е да има учебник по КАРТИРАНЕ, че съм ного зле на терена?
!!!
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз поне не съм правил самостоятелно изследване, но от колегите знам че си събираш проби отнякъде(някой район), като преди това си избираш при кой преподавател да си, след това си изследваш взетите проби и пишеш нещо като доклад, не е нещо особено! По картиране не съм чувал за учебник, там за съжаление дори лекции няма 
- canis lupus
- В началото бе словото
Е как да няма лекции. Нали се водят часове по картиране. Има и лекции и упражнения.
Жалко обаче, че няма учебник. То всъщност там практиката е най-важна май. Едва ли на лекции и упражнения може да се научи кой знае какво при пположение, че основно курсът касае теренна работа. Ама 15 дни на терен в курса по картиране едва ли са достатъчни и после се оказва, че почваме от начало.
По едно време имаше едни допълнителни извънаудиторни занимания по време на семестрите, но какво стана с тази инициатива??? Що така секна? Като, че ли имаше достатъчен интерес да продължи. Такова нещо би било доста полезно.
Жалко обаче, че няма учебник. То всъщност там практиката е най-важна май. Едва ли на лекции и упражнения може да се научи кой знае какво при пположение, че основно курсът касае теренна работа. Ама 15 дни на терен в курса по картиране едва ли са достатъчни и после се оказва, че почваме от начало.
По едно време имаше едни допълнителни извънаудиторни занимания по време на семестрите, но какво стана с тази инициатива??? Що така секна? Като, че ли имаше достатъчен интерес да продължи. Такова нещо би било доста полезно.
!!!
- canis lupus
- В началото бе словото
e*** ти заспалата специалност...
Супер зле сме - никой нищо не казва...
Географите и туристите са светлинни години пред нас...
Жалко...
Супер зле сме - никой нищо не казва...
Географите и туристите са светлинни години пред нас...
Жалко...
!!!
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Географите и туристите са и малкоооо повече от нас, но това определено не е оправдание! Какво да се прави, явно геолозите знаем всичко и няма какво да обсъждаме 
- canis lupus
- В началото бе словото
Здравейте,
Искам първо да кажа, че съм леко изоставащ и съм на индивидуален план.
Наложи ми се преди няколко години да пропусна и курса и практиката по картиране. Миналата година пак не успях да се включа в практиката. Имате ли идея дали бих могъл да си я взема това лято? Някой имал ли е подобен проблем? Знам, че сегашния 3 курс май е бая големичък. Дали ще се навият да ме вземат? Не знам какви са изискванията на преподавателите, но се притеснявам, че няма да погледнат на това с добро око.
Поздрав.
Искам първо да кажа, че съм леко изоставащ и съм на индивидуален план.
Наложи ми се преди няколко години да пропусна и курса и практиката по картиране. Миналата година пак не успях да се включа в практиката. Имате ли идея дали бих могъл да си я взема това лято? Някой имал ли е подобен проблем? Знам, че сегашния 3 курс май е бая големичък. Дали ще се навият да ме вземат? Не знам какви са изискванията на преподавателите, но се притеснявам, че няма да погледнат на това с добро око.
Поздрав.
!!!
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Познавам хора от сегашния 4ти курс, които ще ходят на картиране с 3ти курс, но затова че си пропускал не знам точно как стоят нещата. Говори с Дидо и Невен, според мен поне едва ли ще има проблем да вземат още един човек 
- canis lupus
- В началото бе словото
Много благодаря за съвета.
Ще говоря с тях въпреки, че се притеснявам малко, защото имам чувството, че те и двамата когато говорят като, че ли се карат на слушащия. Възможно е само първото ми впечатление да е такова, но мялко ми е притеснено.
Ама, който го е страх от мечки не оди в гората, нали?
Ще пиша за резултата.
Ще говоря с тях въпреки, че се притеснявам малко, защото имам чувството, че те и двамата когато говорят като, че ли се карат на слушащия. Възможно е само първото ми впечатление да е такова, но мялко ми е притеснено.
Ама, който го е страх от мечки не оди в гората, нали?
Ще пиша за резултата.
!!!
-
pecata
- В началото бе словото
- Специалност: Геология
Геологията трудна ли е за изучаване ? 
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не е и лесна, не е и много трудна, зависи как си с химията, физиката и въображението 
- svetla_KIRILOVA
- В началото бе словото
Здравейте, тази година кандидатствам и много искам да уча геология , ако случайно има някой ,който я учи и може да ми разясни, след като завърша има ли поле за изява с тази специалност? Мери преварително.
I have to believe in a world outside my own mind. I have to believe that my actions still have meaning, even if I can't remember them. I have to believe that when my eyes are closed, the world's still there....We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Поле за изява има, не казвам, че е лесно да си намериш работа по специалността, но не е и невъзможно! Последните години геологията в България се развива доста повече в сравнение с предишни години, и общо взето много чужди фирми идват в България за да развиват дейности, свързани с геология! Ако наистина имаш желание да учиш тази специалност ти пожелавам успех с кандидатстването, по принцип не е много лесна специалност за учене, но пък е много интересна! А и в чужбина се търсят доста геолози също така!