Търся филм

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Търся филм

Мнение от Mermay »

Търся един тъжен филм - семейство с 10 деца, родителите са болни и скоро ще умрат. Целта им е всички деца да бъдат осиновени. Някой гледал ли е филма, досеща ли се кой може да е, някаква насока?
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Търся филм

Мнение от Кристиян »

Абсолютно никаква, ако поне се досещаш актъорите, които участват, би могло да ми бъде по-лесно да ти помогна да го откриеш :)
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Търся един филм, за който никой нищо не си спомня. Преведено заглавието е "Мамелюците на емира"... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Търся филма Non Ma Fille, Tu N'iras pas Danser. Английското му заглавие е Making Plans For Lena. С английски/италиански субтитри (нагла съм, знам, ама с френския няма да се справя).

Излязъл е през 2009, режисьор - Кристоф Оноре. :roll:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология

Мнение от Лорд Носферату »

Търговецът на кристал написа:Търся филма...
А ти кога ще се научиш мен да ме питаш за тия работи, а? Та от форума трябва да научавам! :Р Я марш в скайп да си получиш филма и субтитрите!
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Търся два испански филма. И двата ги даваха по нова телевизия преди доста, доста време (нещо от сорта на 8-9 години), и уви, никъде не успявам да ги открия. :?

Първият филм разказва историята на един матадор (не е "Матадор" на Алмодовар, който впрочем е не лош филм, но не и кой знае какво) , който увлечен в страстта си по една жена стига типично по испански до крайности и в крайна сметка до своето самоунищожение.

Вторият се разказва за мъж на средна възраст, който решава да стане обратен, понеже му е скучно, а и вече проявява интерес към момчета. Намира си млад любовник, но това поражда конфликти в семейството му. Синът му пък си пада по тройки, кара приятеля си да оправят една млада и симпатична девойка. Всеки се меси на другия, майката е недоволна и пищи че мъжа си има л'бовник...

Мдам, странни вкусове имам аз :mrgreen:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз таковата...
Да благодаря на Искрен, защото ми писа, че е намерил филма, ама аз така се заблеях, че съвсем изключих да му отговоря. Щото субтитрите не ме устройваха. Иско - мерси за страхотно бързата реакция. :) Ще те използвам и друг път, да знаеш.

Носфе, аз малко бавно схващам. Пък и ми е съвестно да те тормозя все тебе. :) А Illuminata можеш ли да ми намериш? :wink:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от Derek »

Преди години, мисля по Канал 1 беше, бях гледал един филм. Не помня заглавието му. Разказваше се за изкачването на една кула. Главни герои - дядо пияница и внук, който искаше да изкачи кулата. Ако се сещате за заглавие - моля пишете.

Филм 2 - Спокойно си живее едно семейство - майка и двама сина. Отиват лапетата един ден да се хвърлят от един мост в реката и малкия се натроши на един плаващ дънер. Също имам смътни спомени. Ако знаете как се казва - пишете.

Филмите не са нещо особено, но ми е интересно как се казват и дали ще се намерят в замунда.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Така като чета, първият ми напомня за "Пътят към върха". Български, има го на части във vbox. Ама не беше кула, а баир. :) Лапето (Иоан Карамфилов) беше оставено на село при дядо си, щото родителите му много работеха и нямаха време за него. Дядото си падаше по една от съседките, ама не помня да е бил чак пияница. И имаше един хълм, за който май се носеше някаква легенда, та малкият тръгна да го катери в едно лошо време... Спомените ми са доста смътни, и аз преди бая време го гледах - дано е този.
В края на ноември
Аватар
Derek
Пишеща машина

Мнение от Derek »

Мне, не беше български филм. И помня, че беше кула и дядото беше пиянка.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Тъкмо щях да ти пиша, че в такъв случай нямам идея, и го намерих. Ето: http://www.rottentomatoes.com/m/1090536-climb/
В замунда го няма, за арена - не знам. :) Успех.
В края на ноември
Аватар
Derek
Пишеща машина

Мнение от Derek »

Добра работа. Благодаря ти. :wink:
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Търся филм (навярно полски), еротика, от 80-те години.Ето и сцена от него: младежки лагер, през нощта се събират две двойки деца, но нали са малки, не правят секс, а задоволят...ъм..момчетата с ръка.:)
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

И аз търся един филм - в него имало едно дете /момиченце/, което свирело на цигулка, накарали го да свири пред краля и то умряло /буквално/! Супер тъпо го (раз)казах, ама аз не съм го гледала, а ми казаха за него преди мнооого години и сега така ми изплува спомена, и искам да го видя.
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

@alter ego, за жалост филма ти е без субтитри, но това е единственото, което успях да намеря по гугъла, а за последните два филма нямам представа..., то изобщо не мога да се досетя повече от това описание :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”