Промяна във формата на изпита по история и БЕЛ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
SunnySummer
- От дъжд на вятър
Re: Промяна във формата на изпита по история и БЕЛ
По история си остава тема. Поне така ми каза една приятелка,която ходи на курсове в СУ.
Международни отношения, I курс
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
СУ почна да си осигурява по-висока посещаемост. Не започва добре.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Дано и по двете да си остане тема и вече да кажат окончателно какво ще бъде.

Забравете - на 100% ще има промяна в изпита, но точно каква още не се знае.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Batbayan написа:Ми днеска ректорът каза, че промяна ще има, но няма да е тест или поне не напълно.Каза да чакаме по-подробно инфо скоро.
Това е безумие! Как може при започнала КСК да се променят формати/критерии? И това да става тихо, почти незабелязано?
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
къде пише, че е почнало КСК-то?
la douleur exquise
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ами във ФМИ има КСК курсове.fak написа:къде пише, че е почнало КСК-то?
Ма не знам почнАли ли са или наближава началото. Иначе се събираха дейно мангизите, съобщения на сайта имаше...

Абе не знам да ли е почнало КСК-то, но май официално на сайта на СУ не е обявено такова нещо.То , че всеки се готви това е ясно, ма има ли официално начало и издадени изисквания за изпит - май още не.Съпротива срещу новият изпит обаче се очертава от частните учители и подготвителни школи, свикнали на стария метод и с новата система някаква част от тях ще се издънят и ще останат само най-приспособимите.Не е лека задача да промениш изпити, които се славят ( ама реално не са) като супер трудни и за да влезнеш в СУ без уроци не става ( еми ето аз си влезнах в правото с висок бал ( около 28 ) и то без особен зор бал и без да съм карал и един частен урок или зубрил тема).А супертрудността дори и на темите е до голяма степен легенда подхранвана от тези, които дават уроците.Но ако СУ иска да има целогодишна КСК, да даде шанс на хората на няколко изпита да покажат знания - темите в този си колосален обем стават проблем за проверяващите преподаватели, които имат работа и със студентите вече влезли в университета и обучаващи се там.Кой ще преподава на лекции ако половината факултетен състав проверява дълги теми по няколко пъти годишно по време на семестрите и сесиите.Това е логичната приочина да има промяна, но едва ли изпита ще стане нещо супер лесно като за първолаци.Аз пак съм на мнението, че темата не е най-ефективният вариант за проверка на знанията, защото в големия обем някои грешки остават неоткрити.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
Lyubo Kov
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
^ Да, ам то идеята не е в "няколкото грешки", а в цялостия и вид и затова е много по-добра като формат, а не като на УНСС да ме питат коя година е създаден Медицинския факултет на Софийския Университет, или кога са пуснати пристанищата на Варна и Бургас, и ти дават 5 сходни години с едно и също условие.
В темата се вижда и доколко ученикът познава историческия или литературния език на писане, умее да пише в логическа взаимовръзка, до колко е грамотен дори - в теста това не се вижда.
Ако ще е тест удачен е вариант подобен на този, които се използва във Великотърновския, а именно - 10 големи и малки задачи тест с напълно отворени отговори + 2 страници анализ върху исторически документ + 4 страници отговор по конкретен исторически въпрос (примерно Унията с Рим през 1204 г., цивилизационният избор пред княз Борис І, причини за неуспеха на Априлското въстание и т.н.).
Ако ще е тест удачен е вариант подобен на този, които се използва във Великотърновския, а именно - 10 големи и малки задачи тест с напълно отворени отговори + 2 страници анализ върху исторически документ + 4 страници отговор по конкретен исторически въпрос (примерно Унията с Рим през 1204 г., цивилизационният избор пред княз Борис І, причини за неуспеха на Априлското въстание и т.н.).
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тва го обяснявай на Ректора! 
Into the endless we ride... 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Боже, ако имах такъв изпит, никога нямаше да вляза в СУLyubo Kov написа:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- lordivan
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Та промени има ли? Или "промяната" е възможното признаване на матурите, които са преди всичко тестове?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Може би с малко закъснение пускам това: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2594331 Просто късно видях темата.
-
metodi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
За тази КСК ще си останат теми от догодина са тестове.

- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Ето я темата за единния изпит (вече е разнищена в цели 19 страници):svetlio.varna написа:Може би с малко закъснение пускам това: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2594331 Просто късно видях темата.
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=16085
Мда, май тази година ще съм квестор за последно. Това за мен е добре. Лошото е, че Университетът ще се напълни с идиоти. Така в СУ и в НБУ ще учат едни и същи идиоти (като степен на идиотизъм), а единствената разлика ще бъде, че НБУ ще е за богати идиоти, а СУ - за бедни идиоти.