Кой беше последният филм който гледа ...?

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Кой беше последният филм който гледа ...?

Мнение от Търговецът на кристал »

The Thomas Crown Affair

Версията с Пиърс Броснан. Страхотен филм, наистина, но една фатална фактологична грешка (даже 2, и при това - свързани, а всъщност във филма са повечко, но тези са наистина ключови) прецакват иначе уникално готиния финал. Иначе е замислен почти като края на "Шесто чувство" - гледаш го веднъж, казваш "евала!" и няма смисъл да повтаряш.
Обаче... тц. Изкефих му се, но като правиш нещо толкова (уж) "хитро", намери начин да го направиш като хората, та да не се случва и лаиците да те хващат в крачка.

Интересното е, че после прерових "goofs" секцията за филма в imdb.com и точно тези 2 неща ги няма, чак ме накараха да се усъмня в себе си и да ровя за детайли. Ама съм права, беееее... :? Ако кажа какви са, би било твърде ужасен спойлър за всеки, който не го е гледал, затова ще си затрая. Но ми е любопитно дали някой от хората, които са го видяли (все пак излезе преди 11 години!), са забелязали онова, което имам предвид.

Иначе филмът определено си струва гледането (ако не се задълбаваш твърде и им простиш грешките предварително, ако и да са фатални за развръзката), Пиърс Броснан е идеален за ролята, Рене Русо малко попреиграва (лично мнение), саундтракът си го бива и има поне 2 страааааааа'отни сцени.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Boris
В началото бе словото
Специалност: история
Курс: друг

Мнение от Boris »

"Завръщането на Миранда" (Miranda regresa)
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Тази седмица гледах "Serious MoonLight", което е много добро филмче и е доста отпускащо и бихте го харесали ;)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

American High School, не мога да повярвам, че има толкова тъп филм :shock:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия
Курс: първи

Мнение от ivvv »

"An education" - наистина добър филм, съдържателен и с хубаво послание.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

"The Soloist"

Някой искаше да му препоръчаме "човешка драма". Е, препоръчвам филма горещо - изнерви ме, докосна ме, натъжи ме, усмихна ме и колкото и да бе тегав и наистина ужасно тежък (поне такъв ми се стори - вероятно заради брилянтната актьорска игра на Джейми Фокс и Робърт Дауни Дж.), ме накара да се почувствам добре. Катарзис някакъв, вероятно. Чудесен за това време от нощта.
Хубав филм, хубаво заснет (това излезе малко като заглавието на онзи югославски филм: "Хубаво село, хубаво гори)". Само един недостатък - концентрираното послание в края ми дойде някак твърде... американско. Като "поуките" в края на всяка серия на "Доктор Куин", ако си спомняте сериала. А колкото до RDJ - все повече се убеждавам, че този човек остарява възхитително и става все по-добър с времето. Мога да кажа, че от "гаджето на Али Макбийл" (с все проблемите му с наркотиците и закона) се превърна в един от двамата ми любими актьори (заедно с Том Ханкс). Изключително органичен, такова нещо отдавна не бях гледала на екран. Много се радвам за него.

Но ако гледате филма, го гледайте без субтитри. Струва ми се невъзможен за непрофесионален превод (а преводачите по тракерите обикновено са такива и ми се струва, че колкото и да са се постарали, едва ли са са справили точно с този филм). Може и да греша - не съм теглила субтитри изобщо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

"The Men Who stare at Goats" (http://www.imdb.com/title/tt1234548/).

Много симпатичен и остроумен хумор, интересен замисъл и реализация на идеята, изтънчено преплитане на абсурдизъм и логика, нотки на сляпа мечтателност и елементи на изненада. Особено забавен и интригуващ е начинът, по който се представя 'търсенето' на журналистическа сензация от страна на главния герой и 'намирането' на нещо далеч по-важно – истината за себе си, за пътя, по който трябва да поеме и за смисъла на живота му :D . 2 часа, които определено си заслужават, особено при наличието на един Оби-Уан Кеноби :mrgreen: .
Надявам се Кемъл да напише ревю, защото това е един от малкото наистина свежи филми, появили се напоследък. :wink:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Powder. Хванах го по телевизията и сега го потърсих за повече информация. От 95-а е, филм на Виктор Салва - което малко ме изненада, защото не харесвам Салва твърде много, а пък филмът ми допадна

Та така. Хубав. Достатъчно хубав, за да ми хване вниманието по телевизията, а това рядко се случва.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Dear John

Приятно филмче, но не остави кой знае каква дълбока следа или чувство у мен.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Terminator Salvation - силен! :D
Който харесва поредицата ще му се изкефи,много ефекти и екшън.
Завчера How to train your dragon - Pixar просто нямат слабо място! :D Винаги им гледам с кеф филмчетата и се забавлявам. Жалко че е прекалено скъпо киното. Всеки филм вече почнаха да го правят на 3D и 12 лв. много сериозно бъркат в джоба. :)
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Dear John.
Еми хареса ми. Ама и аз бях в настроение за него, де. Не е лошо филмчето.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Scorpion »

Brothers :arrow: http://www.zamunda.net/details.php?id=214108&hit=1

Очаквах повечко, особено предвид актьорския състав.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

"Мисия Лондон"

Яко филмче. Имаше забавни моменти.

Малко неудобно ми стана по време на сцената в Стриптийз бара; кино-салона бе пълен с деца под 10 години.. часът бе 11 !?
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

O|OeHukc написа:"Мисия Лондон"

Яко филмче. Имаше забавни моменти.

Малко неудобно ми стана по време на сцената в Стриптийз бара; кино-салона бе пълен с деца под 10 години.. часът бе 11 !?
Ами да не ги водят.
Филма е пълен и с псувни - " Е ся си еба майката", "Еби му майката" , "егати" и т.н.
Може би с цел на рекламата показват сцени от стриптийз клуба и псувнята на Нейков.
А пък искрено да си кажа,кой родител би завел детето си на такова кино вместо да гледа някое филмче на Pixar.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Leap Year

Предсказуем, но симпатичен. Чудесна музика, актьорите добре изиграха напрежението помежду си - само дето накрая се чудиш защо нещата в твоя живот не стават по този начин.
А най-хубавото беше, че тоя път не бяха подбрали някакъв умопомрачителен красавец за главната роля, а си беше съвсем обикновен върлинест хилав пич (даже леко грозноват, като му гледам разни снимки).
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Други”