Кой беше последният филм който гледа ...?

Архив на всички останали категории.
Заключено
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Кой беше последният филм който гледа ...?

Мнение от Cecilia Lisbon »

Изображение

"Детски игри"... много странен ми се стори и въобще не ми хареса толкова, колкото си мислех, че ще ми хареса.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Оу, да - странен е. Много е странен.
Поне видя ли защо разправях, че е префинен ужас (съвсем не говоря само за края), или аз си въобразявам?
...
Аз самата в началото не можех да си дам сметка дали съм го харесала, или не (макар че определено ме отнесе). Сега си мисля, че го харесвам - и то доста. Като шантавост, цветове, общ замисъл (по-конкретното обаче ми идваше малко като съшито с бели конци) и отделни сцени.

Абееее... хареса ми, без да имам желание/нужда да го гледам повторно. И адски ме издразни трейлъра, в който го определят като комедия. Пък той е всичко друго, само не и това.
Не съжалявам, че го гледах. Ама се надявам да не съм го препоръчала твърде горещо (под влияние на емоциите). Права си, думата е точно странен.

Редакция: намерих си онова, което съм писала по-рано тук. Бая сериозно съм се била впрегнала тогава. Ама и сега, когато се сетя за него, си ме боцка лекичко - замисълът определено не беше лош (само да отбележа, че сцената, в която тя беше със завързани очи на релсите, а той гледаше как влакът идва зад нея, ми е мноооого любима).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Nattevandrer »

"Låt den rätte komma in"

Изображение

:oops:

Ако някой знае дали има Lindqvist в Нордика или пък има нещичко от него, нека се обади. /към скандинависти/
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Мнение от SheAndHerDarkness »

И аз го гледах вчера :cheers: Много ме зарадва филма. За мое щастие беше мноого далеч от Здрач-простотиите :bounce: Историята за двете деца беше толкова хубава и дори истинска, въпреки фантастичното в нея. Отдавна чаках да гледам такъв филм. :king:
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Nattevandrer написа:"Låt den rätte komma in"Ако някой знае дали има Lindqvist в Нордика или пък има нещичко от него, нека се обади. /към скандинависти/
Има няколко (три, ако не се лъжа) екземпляра от Låt den rätte komma in и един от Hanteringen av odöda, който в момента е в един колега (те бяха два, ама единият май изчезна*). (:

* Екземплярът от книгата, не колегата. :lol:
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Медицина

Мнение от Gormoth »

Гледах шведската трилогия Милениум и съм доста доволен.
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
Аватар
Ues
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Ues »

Sivi kamion crvene boje ;]]
Годо?
Аватар
Kose Bose
Драскач
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от Kose Bose »

Дзифт. Остана си с претенциите и хвалбите. Бездарен... :roll:
- Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...
~~~~
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

абсолютно)

иначе аз гледах по случай гръцкия национален празник "Пчеларят"
а бе не мога да го определя
но беше странен със сигурност
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация

Мнение от deny_s »

"The Blind Side" - Проследява живота на Майкъл Оър, който става звезда на американския футбол. Супер позитивно филмче, въпреки че на моменти изглеждаше твърде хубаво, за да се е случило наистина. И въпреки това не дразни. Много ми хареса :)
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Прекършени прегръдки на Алмодовар - разочаровах се
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

През нощта гледах City Island с Анди Гарсия - евала му на тоя човек за куража да се снима в подобни "малки" филми, които нямат никакви претенции, не гърмят с някакви кой знае колко популярни имена (той и Джулиана Маргулис са най-популятните в актьорския състав), а са много увлекателни и смислени.
Не е за всеки вкус, но ако се приеме по-скоро условно, а не съвсем буквално, не мисля, че би разочаровал някого.

Историята накратко: Анди Гарсия играе пазач в затвор, който един ден открива, че в същия този затвор лежи сина му, когото той не е срещал никога и чиято майка е изоставил преди раждането му. Има шанс да го измъкне оттам, ако лично гарантира за него - и го прави. Води го у дома си, без да му казва кой е всъщност.
В дома му е същинска лудница - със съпругата си отдавна са изгубили нормалната комуникация; тя си мисли, че той й изневерява, защото той разправя, че ходи да играе покер (а всъщност ходи на курсове по актьорско майсторство, но крие от нея); двамата крият един от друг, че пушат, синът им има бесен фетиш към дебели жени, а дъщеря им, за която мислят, че учи в колеж, всъщност работи като стриптизьорка. Изобщо, тайни да искаш. И се оказва, че единственият, който ги научава всичките, е въпросният затворник (само дето не знае, че всъщност се намира в дома на баща си).
Нещата се заплитат максимално, когато героят на Анди Гарсия получава задача да сподели най-страшната си тайна с партньорката си от курсовете по актьорско, а тя го окуражава да се яви на прослушване за филм на Скорсезе.

Филмът е наистина забавен, определено ми хареса - но пак, не трябва да се приема съвсем буквално, защото иначе финалът освен, че ще бие на древногръцка трагедия, ще изглежда и като съшит с бели конци. Светло филмче е, определено - предлага чудесни вариации на тема "тайни".
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

High Fidelity

Малко странен, малко прехвален, малко не-мой-тип (напомни ми на нещо средно между "500 Days of Summer" и онзи, в който бащата разказваше на дъщеря си за 3 (или 4, не помня) жени в живота си и тя трябваше да познае коя е майка й (не беше лош, ама смятайте колко ме е впечатлил, та да се чудя 10 минути как се казваше - за "Definately, Maybe" става дума).

От един момент нататък стана много хубав, но като цяло си беше муден, объркан, някак нелогичен и не особено приятен. И все пак - последните десетина минути не бяха никак лоши. Абе, един от филмите, които явно са правени по линията на най-малкото съпротивление: търсили са нещо, намерили са го, файн. Но не казва нищо ново, а мацката в главната роля бе груба и изобщо... неадекватна ми изглеждаше.

Иначе Джон Кюзак е пич, харесва ми (още от Serendipity, което пък е едно ужасно симпатично филмче, което обаче създава отвратително несправедливи и неизпълними очаквания - Камилчо, ако не си го гледал: спешно!!!), а и ролята му отива. И прилича ужасно много на един от най-близките ми приятели.
В края на ноември
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Търговецът на кристал написа:High Fidelity

Малко странен, малко прехвален, малко не-мой-тип (напомни ми на нещо средно между "500 Days of Summer" и онзи, в който бащата разказваше на дъщеря си за 3 (или 4, не помня) жени в живота си и тя трябваше да познае коя е майка й (не беше лош, ама смятайте колко ме е впечатлил, та да се чудя 10 минути как се казваше - за "Definately, Maybe" става дума).

От един момент нататък стана много хубав, но като цяло си беше муден, объркан, някак нелогичен и не особено приятен. И все пак - последните десетина минути не бяха никак лоши. Абе, един от филмите, които явно са правени по линията на най-малкото съпротивление: търсили са нещо, намерили са го, файн. Но не казва нищо ново, а мацката в главната роля бе груба и изобщо... неадекватна ми изглеждаше.

Иначе Джон Кюзак е пич, харесва ми (още от Serendipity, което пък е едно ужасно симпатично филмче, което обаче създава отвратително несправедливи и неизпълними очаквания - Камилчо, ако не си го гледал: спешно!!!), а и ролята му отива. И прилича ужасно много на един от най-близките ми приятели.
Е всички филми с Бекинсейл бях гледал без Ема и още един, носещ заглавието Cold comfort farm, които се каня да гледам в най-скоро бъдеще, НО...този филм го бях проспал. :shock: Ей това е странно.
Мерси много.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Много е хубав, а тя е просто божествено красива в него. Сериозно - без капка женска "завист" го казвам. Просто уникално чаровна.
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Други”