Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
vik
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2010

Мнение от vik »

и аз колкото повече мисля толкова повече не си го харесвам :( ...и ще се побъркам цял месец :(
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

Вие сериозно ли си мислите, че след по - малко от месец ще разберем? :) Аз казвам - към края на Април. Тъкмо покрай рождения ми ден и ще имам още един (неприятен) повод да се коматозирам от пиене. :pukeright: :king:
F for fake.
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)

Мнение от Real_Boy »

Варненец, благодаря. Надявам се всичко да е наред... И мойто или ще се хареса много или няма да се хареса.. Така, че или ще е 2 или там 5.. Трето няма :D
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

easy написа:Вие сериозно ли си мислите, че след по - малко от месец ще разберем? :) Аз казвам - към края на Април. Тъкмо покрай рождения ми ден и ще имам още един (неприятен) повод да се коматозирам от пиене. :pukeright: :king:
аз съм с нагласата да чакам резултати по Гергьовден :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
b{}rIaNa`
В началото бе словото

Мнение от b{}rIaNa` »

Здравейте :)) ..Прочела съм целия форум от-до, но чак сега се престраших да пиша :oops: Исках да си споделя написано, от което вече напълно съм се отчаяла, че за нищо не става. Не съм писала за дупките в бюджета, за Алиса, за Б.Борисов ...Аз се опасявам, че още след първото ми изречение могат да ми задраскат есето :( : "Цялата ни държава е една дупка, а управляващите ни са това, с което запълват дупките - едно голямо нищо." ... :(:(:(
Аватар
Etien
От дъжд на вятър
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Etien »

Мн песимистично, леко арогантно... Усещам, че и не си защитила достоверно това силно изречение. Но аз не съм капацитет, защото и аз си чакам 2-3-ката : D Успех !
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
Аватар
Plamencheto
В началото бе словото

Мнение от Plamencheto »

vik написа:и аз колкото повече мисля толкова повече не си го харесвам :( ...и ще се побъркам цял месец :(
Оле и аз така! Като излезнах от залата си казах, че е станало много хубаво. После постепенно почнах да си мисля колко още неща можех да напиша, а не ги написах.. и така малко по - малко, вече мисля, че е станало ужасно =) :lol:
І курс - журналистика (задочно)
факултетен номер 1260

http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... ef=profile
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Etien написа:Мн песимистично, леко арогантно... Усещам, че и не си защитила достоверно това силно изречение. Но аз не съм капацитет, защото и аз си чакам 2-3-ката : D Успех !
Песимистично, но факт....
Стига си чакъл двойка, ще се караме вече :pirate: :mrgreen: Тази година ще влезеш, помни ми думата ;)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

И**х му ма'ата! 'Сички ли сте се хвърлили в тия дълбоки води да нищите политиката? Не, че е лошо, но да го е*а, грам не е просто (макар да изглежда така). Е'ни таки'а заключия в стил: "държавата е дупка и държавниците са е***и гадните к******а" са супер лишени от съдържание. Аз въобще не мисля, че е добра идея да се пише, едва ли не, политически анализ на цялата държава в този текст, най - малкото, защото ако човек може да напише нещо такова сега, няма особена нужда да учи "жорналистика", както се беше изразило едно момиче тук (което набързо го отказаха да пише тук, май...).

Добре, хубаво е, да се вкарат малко факти, ако човек иска да покаже, че е в час с "моментния политически климат", ако трябва да използвам такъв калмбур за да стане ясно, но е много лесно да се мине границата и да започнем просто да пишем разни квалификации (този такъв, това такова, онзи еди-какъв-си, всичко си еди-какво-си-мамата) и да иронизираме пошло, дори невежо, а мине ли се тази граница ставаме обикновени кърчма-пийпъл, които под силата на свещените духове в бутилката, започват да слагат нещата на мястото им. Още повече, че "моментния" е ключова дума. В българската политика всичко е много оплетено и с дълбока история, така че е трудно да се нищи без да се допускат сериозно фактологични грешки.

*Въобще не искам да звуча назидателно, да не си помислите нещо лошо. Не ме попържайте, моля. :D
F for fake.
Аватар
gogofen
В началото бе словото

Мнение от gogofen »

Нека споделя и аз какво написах. :)

Бях в зала 65 на 3-я етаж.Бях в черно и излзох първи!Някои може да ме помнят!

Писах за дупките,които живота поднася на човек и за трудното излизане от тях!
Това което исках да докажа се съдържа в самия ми увод и го доказвам с история!

Разхождам се из парка и чувам женски глас,който ми иска цигара.Виждам пред мен бедна жена и решавам да седна до нея,за да разбера как е стигнала до това положение.Тя ми разказва за живота си:омъжила се,родила,детето имало заболяване на сърцето,тя събирала пари и теглила заеми от банки за да го излекува,излекувала го,после започнала да работи на много места за да връща парите,скарала се с мъжа си заради финансовите им проблеми,той я напуска,тя остава сама с детето,малко по малко то пораства,тя му приписва апратамента,за да не го вземат банките и в последствие той я гони от тях под претекста,че тя е виновна,че той няма баща!Има един драматургичен момент,в който тя докато ми разказва изведнъж онемява и наблюдава какво става отсреща на улицата и вече към края се разкрива,че тя там е видяла сина си,който дори не казва здрасти!Накрая свършвам,че на другия ден се връщам отново,но пейката на която е седяла е празна!Празна като душата на бедната жена.Душа която се е превърнала в безкрайна дупка,поглъщаща всяка болка.

Това е!Не знам на каква оценка да се надявам.Моля някой да си даде мнението! :)
Изображение
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

нямам си идея каква оценка да очакваш,но на мен много ми хареса (което не е никаква утеха сигурно,но все пак...) :)
Аватар
gogofen
В началото бе словото

Мнение от gogofen »

vik написа:нямам си идея каква оценка да очакваш,но на мен много ми хареса (което не е никаква утеха сигурно,но все пак...) :)
Аз се надявам,най-вече да разберат какво съм искал да кажа,защото от текста се разбира,че тази жена малко по малко пропада в дупка,която не очаква,но дали те ще горазберат и ще го оценят добре не знам!
Изображение
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

междувременно някой няма ли да каже нещо за моето,защото вече съвсем не знам какво да мисля честно... :(
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

gogofen- Оригинално, звучи добре, но ако е само това и не си го доразвил/а не мисля, че ще се оцени високо ;)
Но няма как да знаем какво мислят проверващите! Както не веднъж съм казвал- те самите не знаят какво искат!
Радва ме, че има хора които гледат под друг ъгъл на писмения по журналистика и пишат разчупено и рискуват! Браво... Казах ви го няколко пъти- имате два изпита, на предварителния, ако не рискувате- няма кога.....
Без устен единствения ви шанс е да грабнете с нещо интересно, по темата и доказано... Вие сте близо 1000 кандидата- на професорите им е писнало да четат все едни и същи неща... Бате Бойко, дупките по пътущата и т.н..... Може да не ви оценят работата, но поне сте рискували и сте опитали.... А и изпита е толкова субективен, че няма на къде повече!
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)

Мнение от Real_Boy »

Еми аз се опитах по-различно да погледна върху темата... И ще видим какво ще измислят и как ще го оценят..
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”