Единен приемен изпит в СУ !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Единен приемен изпит в СУ !
Не разбирам защо постоянно и за всичко се улесняват нещата. Първата стъпка беше влизането при някои специалности с матури.
Никой не е умрял от учене. Трябва да има някаква по-сериозна цедка, все пак. Не мисля, че е редно сульо и пульо да влизат в университети с традиции.
Пък и винаги съм смятала теста за нещо крайно несериозно и глупаво като формат за изпит за прием в университет.
Никой не е умрял от учене. Трябва да има някаква по-сериозна цедка, все пак. Не мисля, че е редно сульо и пульо да влизат в университети с традиции.
Пък и винаги съм смятала теста за нещо крайно несериозно и глупаво като формат за изпит за прием в университет.
White light contains all the colours of the rainbow, but you'd never know it unless you change the way you look at it...
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Университета трябва да е свободен за всеки, който иска да учи в него
За какво са ти изпити ?
Просто не трябва да се "дават" изпитите по време на следването и нещата се наместват
За какво са ти изпити ?
Просто не трябва да се "дават" изпитите по време на следването и нещата се наместват

- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Крайно време е и в България да се въведе пирамидалната структура ... При нас е обърната наопаки... Влиза се трудно и се излиза горе-долу лесно. Трябва образованието в началото да е достъпно за всеки, който желае да учи, но после да се отсяват най-добрите... А и какъв е смисълът да се зубрят някакви теми по литература и история, за които след това забравяш и ти се изпаряват от главата след време...Не съжалявам, че учих, но съжалявам, че не ме приеха в СУ!!! А не ме приеха, не защото не мога да уча, защото съм тъпа и не заслужавам такова образование, а защото се панирах на изпитите и забравих дати и имена, които цяло лято учих докато ми спреше кръвта в мозъка... Така ли трябва да се влиза ?mish` написа:Не разбирам защо постоянно и за всичко се улесняват нещата. Първата стъпка беше влизането при някои специалности с матури.
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Green`L.K. , по принцип съм съгласна с теб, но и сама каза, че пирамидалната структура в България е обърната (което си е абсолютно погрешно). Е, при това положение по-добре би било да не се опростяват толкова много приемните изпити. Не твърдя, че трябва да са някакви уникално гадни, но иначе пък няма никаква цедка(пак с изключения, разбира се).
Желая ти успех занапред!
Желая ти успех занапред!
White light contains all the colours of the rainbow, but you'd never know it unless you change the way you look at it...
- VelinaShine
- Специалност: Публична администрация
И това с притеснението си е някакъв твой проблем. Не че нещо, ама системата няма как да не те държи в напрежение, каквато и да е тя (според мен).
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Има как... Самият мисловен товар, който ти се струпва на главата на изпита и цялата тази информация, и притеснението коя от десетките теми може да ти се падне и под каква формулировка, е ужасно мъчителен! Сега като съм студент и дават нормално количество информация се справям отлично на изпитите... Просто приемните изпити в СУ са нечовешки, а и статистиките показват много добре как се справят мнозинството от кандидатите... 50 процента и отгоре двойки не мисля, че е нормално! Както и да е... Успех на поредните мъченици с болни (донякъде) амбиции. И не бъдете коне с капаци, като избирате специалностите си!VelinaShine написа:И това с притеснението си е някакъв твой проблем. Не че нещо, ама системата няма как да не те държи в напрежение, каквато и да е тя (според мен).
Non scholae sed vitae discimus!
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
И при мен имаше голяма доза притеснение на изпитите, НО въпреки това не изкарах двойка.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Нали се сещате, че не на всички изпити има 50% двойки?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
Е то какво има за притеснение. То е като битка - отиваш с мисълта и целта да победиш всички останали
Ама без малко злоба и хъс не става 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- VelinaShine
Аз не съм срещнала човек, който въобще да не се притеснява (ако реално иска да следва виШо де). Но пък постанно чувам как влизането е лесно, а излизането трудно 
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Точно на моя /БЕЛ/ имаше доста голям процент двойки и доста разплакани физиономии на отказали се кандидат-студенти.Etiainen написа:Нали се сещате, че не на всички изпити има 50% двойки?
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...
- VelinaShine
Не всички отиват добре подготвени. Някои отиват само, защото мама и тате така за казали, а други с 3-4 научени автори и разчитат на късмет 
- deny_s
- Вазов
Къде го чуваш това !? Точно обратното е и кандидатстудентските изпити ще са ти най-голямото постижение дълго време, ако си се готвила сериозно де ..VelinaShine написа:Аз не съм срещнала човек, който въобще да не се притеснява (ако реално иска да следва виШо де). Но пък постанно чувам как влизането е лесно, а излизането трудно
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- Gormoth
- Специалност: Медицина
И в НБУ са с тест.
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
- VelinaShine
Ами от хора, които учат там.deny_s написа:Къде го чуваш това !? Точно обратното е и кандидатстудентските изпити ще са ти най-голямото постижение дълго време, ако си се готвила сериозно де ..VelinaShine написа:Аз не съм срещнала човек, който въобще да не се притеснява (ако реално иска да следва виШо де). Но пък постанно чувам как влизането е лесно, а излизането трудно
Не казвам, че да влезеш с история е фасулска работа нито казвам горното