Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.
Модератор: sientelo
Re: Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.
Най-добре отиди да питаш в канцеларията ви.На мен ми казаха, че имаме право на максимум 2г, за да завършим семестриално + още 1 за държавни изпити.,т.е 3 год., за да се дипломираш.
-
diana_taseva
- В началото бе словото
имам въпрос:тъй като нямах възможност да бъда много редовна този семестър и най-вероятно по предметите където има текущи оценки за мен те ще са 2ки,ако си взема изпитите ще мога ли да продъжа?
Разбира се! Въпросът е че ще ти е доста по-тежко на изпитите, понеже преподавателите, като видят, че имаш 2ки, ще те режат. Гледай добре да се подготвиш 
-
darreta
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Здравейте, завърших семестриално 2005г, но поради ред причини не можах да се дипломирам. Въпросът е - сега какво трябва да направя за да го направя?
П.С. Английска филология
П.С. Английска филология
Мисля, че с молба и такса от 30 лв си възстановяваш правата.Отиди в канцеларията ви и питай.
но май има давност от 5г така че гледай да не отлагаш много многоСандра написа:Отиди в канцеларията ви и питай.
- Ahriman
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Здравейте, английска филология съм първи курс. Въпросът ми е, понеже знам че имаме право на 2 изпита, които да се "влачат" - какво се случва, ако не успея да взема 3? Отпадам или какво? Помогнете моля 
Може да те прекъснат за една година, т.е повтаряш годината.issoax написа:но май има давност от 5г така че гледай да не отлагаш много многоСандра написа:Отиди в канцеларията ви и питай.
Здравейте, интересува ме как мога да се отпиша от Университета? Проста ли е процедурата (отивам и казвам "Дайте си ми дипломата и чао") или има някаква уловка? Мерси!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пускаш едно заявление в отдел Студенти и си готов/а.
Into the endless we ride... 
Прекъсване на година
Минала година прекъснах първата година .На 1.10.2010 изтича наказанието от една година чакане.Имам невзети изпити от преходния семестър.Как стоят нещата с учебния процес?Пак ли мога да запиша 1 курс с тези невзети изпити или трябва да ги взема и чак тогава мога да запиша?А таксата остава ли същата( таксата за записване на всички студенти) или наказателна сума?
Благодаря за отделеното време!!!
Прекъсване на година
Минала година прекъснах първата година .На 1.10.2010 изтича наказанието от една година чакане.Имам невзети изпити от преходния семестър.Как стоят нещата с учебния процес?Пак ли мога да запиша 1 курс с тези невзети изпити или трябва да ги взема и чак тогава мога да запиша?А таксата остава ли същата( таксата за записване на всички студенти) или наказателна сума?
Здравейте, колеги,
2008 година завърших семестриално редовна магистърска програма на ИФ и в момента се чудя, провокиран от чутото и видяното в новините на Нова Тв за т. нар. такса "немърливост", юли 2010 г., когато възнамерявам да се явя на защита на магистърската си теза, дали ще ме одерат с над хилядарка или чак през 2011 г. попадам под ударите на това недоразумение?
"Парите се плащат, когато студентът не се е дипломирал две години след последната си сесия" се каза в новината, излъчена по Нова Тв*. Как да го разбирам това изказване аз не знам. После се казва нещо, звучащо по-различно: "срокът е две години, в който безплатно може да се дипломира..."
Текстовете в Правилника на Университета* са твърде, според мен, неясни по въпроса!
Така например в чл. 163, ал. 9 се говори за "срок до 3 години след изтичането на сроковете по ал. 5." Пък последната алинея сякаш изобщо не се отнася до моя конкретен проблем.
Откога е въведена тази позорна такса не става ясно от информацията, но аз досега не бях чувял за съществуването й.
Моля всеки, който е запознат с подробности, да коментира.
2008 година завърших семестриално редовна магистърска програма на ИФ и в момента се чудя, провокиран от чутото и видяното в новините на Нова Тв за т. нар. такса "немърливост", юли 2010 г., когато възнамерявам да се явя на защита на магистърската си теза, дали ще ме одерат с над хилядарка или чак през 2011 г. попадам под ударите на това недоразумение?
"Парите се плащат, когато студентът не се е дипломирал две години след последната си сесия" се каза в новината, излъчена по Нова Тв*. Как да го разбирам това изказване аз не знам. После се казва нещо, звучащо по-различно: "срокът е две години, в който безплатно може да се дипломира..."
Текстовете в Правилника на Университета* са твърде, според мен, неясни по въпроса!
Откога е въведена тази позорна такса не става ясно от информацията, но аз досега не бях чувял за съществуването й.
Моля всеки, който е запознат с подробности, да коментира.
- Пишете, о, братя
В момента съм 3-ти курс задочно обучение.Въпросът ми е възможно ли е да слея 4 и 5-ти курс(като 3-ти си го взема както си е редно а 4-ти заедно със редовното и всичко това за една академична година).До колкото знам,се пуска молба до декана с примерен план и одобрение от преподавателите,но лошото е,че ние имаме избирателно направление(което в случая е 5-ти курс,за редовното 4-ти)...а аз за да имам одобрението на преподавателите,ще трябва да го избера сега или поне преди пускане на молба.....(това става 2-ри семестър на 4-ти курс)...изобщо дали е възможно? 
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: трети
Запазване на студентски права
Искам да попитам, какво става ако завърша 1-ви курс успешно, с всички взети изпити, но поради финансови или други причини, не мога да започна следващата година и прекъсна за една година? Става въпрос за биологическия факултет, но не постнах въпроса в неговия подфорум понеже там почти никой не влиза и не пише, а тук може повече хора да го видят.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 20:58, променено общо 2 пъти.