Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Сандра
В началото бе словото

Re: Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Мнение от Сандра »

Най-добре отиди да питаш в канцеларията ви.На мен ми казаха, че имаме право на максимум 2г, за да завършим семестриално + още 1 за държавни изпити.,т.е 3 год., за да се дипломираш.
diana_taseva
В началото бе словото

Мнение от diana_taseva »

имам въпрос:тъй като нямах възможност да бъда много редовна този семестър и най-вероятно по предметите където има текущи оценки за мен те ще са 2ки,ако си взема изпитите ще мога ли да продъжа?
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Разбира се! Въпросът е че ще ти е доста по-тежко на изпитите, понеже преподавателите, като видят, че имаш 2ки, ще те режат. Гледай добре да се подготвиш ;)
darreta
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от darreta »

Здравейте, завърших семестриално 2005г, но поради ред причини не можах да се дипломирам. Въпросът е - сега какво трябва да направя за да го направя?
П.С. Английска филология
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Мисля, че с молба и такса от 30 лв си възстановяваш правата.Отиди в канцеларията ви и питай.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Сандра написа:Отиди в канцеларията ви и питай.
но май има давност от 5г така че гледай да не отлагаш много много
Изображение
Аватар
Ahriman
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от Ahriman »

Здравейте, английска филология съм първи курс. Въпросът ми е, понеже знам че имаме право на 2 изпита, които да се "влачат" - какво се случва, ако не успея да взема 3? Отпадам или какво? Помогнете моля :pale:
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

issoax написа:
Сандра написа:Отиди в канцеларията ви и питай.
но май има давност от 5г така че гледай да не отлагаш много много
Може да те прекъснат за една година, т.е повтаряш годината.
gvartu
В началото бе словото

Мнение от gvartu »

Здравейте, интересува ме как мога да се отпиша от Университета? Проста ли е процедурата (отивам и казвам "Дайте си ми дипломата и чао") или има някаква уловка? Мерси!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Пускаш едно заявление в отдел Студенти и си готов/а.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Kipi
В началото бе словото

Прекъсване на година

Мнение от Kipi »

Минала година прекъснах първата година .На 1.10.2010 изтича наказанието от една година чакане.Имам невзети изпити от преходния семестър.Как стоят нещата с учебния процес?Пак ли мога да запиша 1 курс с тези невзети изпити или трябва да ги взема и чак тогава мога да запиша?А таксата остава ли същата( таксата за записване на всички студенти) или наказателна сума?

Благодаря за отделеното време!!!
Kipi
В началото бе словото

Прекъсване на година

Мнение от Kipi »

Минала година прекъснах първата година .На 1.10.2010 изтича наказанието от една година чакане.Имам невзети изпити от преходния семестър.Как стоят нещата с учебния процес?Пак ли мога да запиша 1 курс с тези невзети изпити или трябва да ги взема и чак тогава мога да запиша?А таксата остава ли същата( таксата за записване на всички студенти) или наказателна сума?

Благодаря за отделеното време!!!
Hector
В началото бе словото

Мнение от Hector »

Здравейте, колеги,

2008 година завърших семестриално редовна магистърска програма на ИФ и в момента се чудя, провокиран от чутото и видяното в новините на Нова Тв за т. нар. такса "немърливост", юли 2010 г., когато възнамерявам да се явя на защита на магистърската си теза, дали ще ме одерат с над хилядарка или чак през 2011 г. попадам под ударите на това недоразумение?

"Парите се плащат, когато студентът не се е дипломирал две години след последната си сесия" се каза в новината, излъчена по Нова Тв*. Как да го разбирам това изказване аз не знам. После се казва нещо, звучащо по-различно: "срокът е две години, в който безплатно може да се дипломира..."

Текстовете в Правилника на Университета* са твърде, според мен, неясни по въпроса! :!: Така например в чл. 163, ал. 9 се говори за "срок до 3 години след изтичането на сроковете по ал. 5." Пък последната алинея сякаш изобщо не се отнася до моя конкретен проблем.

Откога е въведена тази позорна такса не става ясно от информацията, но аз досега не бях чувял за съществуването й.

Моля всеки, който е запознат с подробности, да коментира. :?

kristina_fan
Пишете, о, братя

Мнение от kristina_fan »

В момента съм 3-ти курс задочно обучение.Въпросът ми е възможно ли е да слея 4 и 5-ти курс(като 3-ти си го взема както си е редно а 4-ти заедно със редовното и всичко това за една академична година).До колкото знам,се пуска молба до декана с примерен план и одобрение от преподавателите,но лошото е,че ние имаме избирателно направление(което в случая е 5-ти курс,за редовното 4-ти)...а аз за да имам одобрението на преподавателите,ще трябва да го избера сега или поне преди пускане на молба.....(това става 2-ри семестър на 4-ти курс)...изобщо дали е възможно? :)
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Запазване на студентски права

Мнение от Elitsa Abstract »

Искам да попитам, какво става ако завърша 1-ви курс успешно, с всички взети изпити, но поради финансови или други причини, не мога да започна следващата година и прекъсна за една година? Става въпрос за биологическия факултет, но не постнах въпроса в неговия подфорум понеже там почти никой не влиза и не пише, а тук може повече хора да го видят.
Благодаря предварително.
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 20:58, променено общо 2 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”