Мартин Карбовски
- chaosmaster
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.psysurfeur.com/psygif/psygif126.gif
- Обратна връзка:
Re: Мартин Карбовски
Сякаш да кажеш,че между астроном и биолог няма разлика 
keep it deep... http://www.atys-music.blogspot.com
хахаха душко, бива ли такова елементарно мислене...общо и абстрактно мислене; образ и метафора; Сократ, Платон, софизъм; наука, мит, религия... се учат 9-10класchaosmaster написа:Сякаш да кажеш,че между астроном и биолог няма разлика
спокойно в ЮФ ще ви опраим сите...по-ербап хора в СУ няма
Ubi concordia, ibi victoria!
Писанията на Карбовски за секс и жени не са ми никак по вкуса - нищо друго, освен евтина обществена провокация.
От друга страна, има много добри есета като това за комуникацията например (по отношение на него съм със смесени чувства всъщност - хубаво, нека наричаме нещата с истинските им имена, ама не е нужно толкова гаменски. Щом Алеко може със стил и ерудиция, значи е възможно.) Това за аборта също е много смислено. Не давам линкове, защото лесно се откриват в нета.
Към любимото ми есе от Карбовски обаче просто няма как да не препратя:
Град на ангели
Не знам как се е получило, но все едно не е той. Прекрасно е.
Колкото до кариерата му в телевизията - във "Всяка неделя" стоеше леко тъпо на фона на Кеворкян, но това май е неизбежно за повечето журналисти. "Отечествен фронт" го гледах редовно, докато не стигнах до етапа "Оу, пак ли цигани, бе!" Нищо против циганите, но обществените проблеми не се изчерпват с техните несгоди. Ама той, Карбовски, много си ги обича.
По радиото обаче много ме кефи, като захапе някой актуален въпрос. Там се въздържа от простотии и си върши работата на 100%.
От друга страна, има много добри есета като това за комуникацията например (по отношение на него съм със смесени чувства всъщност - хубаво, нека наричаме нещата с истинските им имена, ама не е нужно толкова гаменски. Щом Алеко може със стил и ерудиция, значи е възможно.) Това за аборта също е много смислено. Не давам линкове, защото лесно се откриват в нета.
Към любимото ми есе от Карбовски обаче просто няма как да не препратя:
Град на ангели
Не знам как се е получило, но все едно не е той. Прекрасно е.
Колкото до кариерата му в телевизията - във "Всяка неделя" стоеше леко тъпо на фона на Кеворкян, но това май е неизбежно за повечето журналисти. "Отечествен фронт" го гледах редовно, докато не стигнах до етапа "Оу, пак ли цигани, бе!" Нищо против циганите, но обществените проблеми не се изчерпват с техните несгоди. Ама той, Карбовски, много си ги обича.
По радиото обаче много ме кефи, като захапе някой актуален въпрос. Там се въздържа от простотии и си върши работата на 100%.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аре, по-кротко! Чух, че курсът му във ФЖМК се провалил... 
Into the endless we ride... 
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Aре не! И живота ще му се провали...alter ego написа:Аре, по-кротко! Чух, че курсът му във ФЖМК се провалил...
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
За да се видим трябва да съм психически болен, живеещ в клетка с измряло семейство и да съм враг номер едно поне на един министър, за да обхване максимална удитория... Първото ок, но натам по условие бие гредатаalter ego написа:Еми, бегай да му държиш ръчичката...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Boris написа:http://vbox7.com/play:47576217
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Нима? Значи ние сме били едни от малкото опитни мишки. Мен ме изпита първа в първия му "випуск" изобщо. Явно се е стигнало максимум до трети. Три страйка и си аут, така е то.alter ego написа:Аре, по-кротко! Чух, че курсът му във ФЖМК се провалил...
Забавното е, че дисциплината му беше пусната като избираема, а ни задължиха да я "изберем".
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хъъъъъ? Не знам за подобно нещо, но все пак напуснах ФЖМК преди почти 2 години (а въпросният предмет ни излезе в 3-ти курс, т.е. са минали 3 години оттогава).
По наше време не беше платена - всеки семестър трябваше да записваме по една избираема дисциплина и когато я пуснаха, се оказа, че някак всички сме записани на нея (не се предлагаха други и не можехме да караме с малките техните избираеми, например, защото пуснаха такива, които вече бяхме взели). Добре го бяха измислили, нямаше къде да мърдаме. Явно наистина искаха да я утвърдят, много го коткаха.
Аз ходих на точно 2 негови лекции, спомените още са живи. Но по време на едната говори и за моя любим български писател - това не мога да не му го призная. Имаше хора, които не изпускаха занятие, а имаше и едно момиче от Пловдив - негова върла фенка - което пътуваше специално за лекциите му и после си се прибираше обратно. Жалко, че й забравих името - имаше записани всичките му предавания, правеше си (s)crapbook с писанията му... пълна психария. Откачено беше девойчето.
По наше време не беше платена - всеки семестър трябваше да записваме по една избираема дисциплина и когато я пуснаха, се оказа, че някак всички сме записани на нея (не се предлагаха други и не можехме да караме с малките техните избираеми, например, защото пуснаха такива, които вече бяхме взели). Добре го бяха измислили, нямаше къде да мърдаме. Явно наистина искаха да я утвърдят, много го коткаха.
Аз ходих на точно 2 негови лекции, спомените още са живи. Но по време на едната говори и за моя любим български писател - това не мога да не му го призная. Имаше хора, които не изпускаха занятие, а имаше и едно момиче от Пловдив - негова върла фенка - което пътуваше специално за лекциите му и после си се прибираше обратно. Жалко, че й забравих името - имаше записани всичките му предавания, правеше си (s)crapbook с писанията му... пълна психария. Откачено беше девойчето.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, то такива девойчета има навсякъде. Ама Карбовски отдавна не води курс във ФЖМК и се бил много налютил на факултета, докладваха моите агенти там. 
Into the endless we ride...