1 курс Право ('09-'10)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: 1 курс Право ('09-'10)

Мнение от _sonrisa_ »

Аз линка и самичка си го бях намерила и просто ме интересуваше в коя от двете книги е застъпена по-голяма част от и без друго не много обширния конспект или и двете книги са равно полезни ( то е ясно, че преподавателят ще препоръча всички възможни свои творби на тази тематика) :P Но пък вие решихте да ми се скарате г-н Йотов :lol: В което няма лошо де- що да не се почувсвам и аз тъпа някой път :mrgreen:
Аватар
Forever Thrash
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Forever Thrash »

По УКУ изобщо не го мислете изпита. Много е лесен и приятен. По ОПИ има учебник, който носи името на предмета и е 10лв. в книжарницата. Ако си спомням добре и по ФП учебникът + помагалото струваше толкова, но те на практика са необходими само в деня на изпита.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Ако някой е успял вчера да се докопа до новия конспект по УКУ нека да го ъплоудне на форума за общото благо :P

ПП: Ако е различен от конспекта на сайта на ЮФ де: http://www.law.uni-sofia.bg/Kat/K/UK/Do ... %D0%B5.pdf
Facebook
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Да м/у другото, никак няма да е лошо.

Иначе аз имам друго съобщение :

За хората от първа група! Упражненията ви по Римско право с г-н Пиперков ще се провеждат за вашата група от 9 часа в зала 246, а не от 11 както сте се били разбрали вчера с преподавателя. Днес говорихме с него и сметнахме, че така определено е по-честно, защото мойта група ( 9та) има по програма от 11 часа, а вчера заради вас за нас нямаше място в залата :)
Естесвено ако желаете може да си карате упражнението и както ви е по разписание от 7 сутринта ( по-точно от 7,30), но предполагам, че няма да искате да ставате в 5 :)
Последно промяна от _sonrisa_ на 09 Мар 2010, 15:12, променено общо 1 път.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Упражненията по Римско с Пеовски? :shock:
Ъпдейтни си информацията :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ем.. все е с П.. :lol:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

стана ми интересно вие г-н/г-жа ли им викате на преподавателите си :roll:
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ми те нашите предпочитат да се обръщаш към тях с титлата им. Някои в противен случай даже гледат намръщено. Ако е доктор - доктор, ако е професор - професор, ако е и дветееее... :lol:

Но със сигурност не се кефят на това някой да им бърка имената :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

дам и аз се зачудих как някой доктор няма да има нищо против да му кажеш господин :lol:
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

В случая не бях сигурна дали е доц. или гл.ас или друго нещо и заложих на сигурното :mrgreen: А иначе досега никой не се е обидил, когато някой го е нарекъл "господин" - в крайна сметка някакси не върви да се обърнеш към преподавател с, да речем " главен асистен Кьосев" :lol:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

А, не, към асистентите - просто г-н/г-жа. То "асистент" не е титла, а просто позиция. Друго е, когато е доцент/доктор/професор.
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Имам въпрос:
Някой знае ли към коя банка са дебитните карти, на които СУ превежда стипендиите? :)
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

http://forum.uni-sofia.bg/forum/search. ... 0%BD%D0%B5

скии кви магии може форумът :lol:
Изображение
Аватар
Гуньо Простия
Пишете, о, братя

Мнение от Гуньо Простия »

В началото на семестъра се споменаваше датата 10 март като възможност проф.Пантев да попълва книжки.Има ли информация дали той ще бъде наличен утре и къде?
_sonrisa_ написа:Имам въпрос:
Някой знае ли към коя банка са дебитните карти, на които СУ превежда стипендиите? :)
Този въпрос е поставен сега информативно или вече започна процедурата по попълване на документите за тези стипендии?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."
Изображение
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

svetlio.varna написа:Ако някой е успял вчера да се докопа до новия конспект по УКУ нека да го ъплоудне на форума за общото благо :P

ПП: Ако е различен от конспекта на сайта на ЮФ де: http://www.law.uni-sofia.bg/Kat/K/UK/Do ... %D0%B5.pdf
Аз успях, същият е, само дето долу с химикал е поправено от "доц." на "проф." :)
стана ми интересно вие г-н/г-жа ли им викате на преподавателите си :roll:
Обръщаме се така само към асистентите. Или поне аз, макар не ми се е налагало да говоря с някой професор/доцент/доктор извън лекциите.
В случая не бях сигурна дали е доц. или гл.ас
Гл. ас. е, каза го днес на упражненията, при това не към професор, което значи, че вероятно е хоноруван асистент. За всякакви титли, звания и т.н., можеш да погледнеш тук.
Този въпрос е поставен сега информативно или вече започна процедурата по попълване на документите за тези стипендии?
Питам същото.

-----------------------------
Важни съобщения:

- към втори поток, днес на лекцията проф. Милкова каза, че следващата седмица вместо лекция ще правим контролно. То е незадължително, цели по нейни думи "да ни накара да учим", с мои - да видим в какво окаяно положение по ОТП сме. Темите които ще влизат са: Субекти на правото, Правни норми, Юридически факти. Не е казала нищо за формата, освен че съдържа въпроси по важни части от материята. Също, не е казала дали оценката ще се гледа на изпита или не.

- пак към втори поток, малко информация за курсовите: мин. обем е 10 стр., макс. - няма. Трябвало да се предадат на последното семинарно занятие на съответния асистент (все пак го питайте дали случайно не изпитва някаква вопиюща нужда да ги получи по-рано). Асистентът ги чете и оценява и предава на проф. Милкова. На изпита пред нея стои един наръч курсови. След като преминете двата въпроса (успешно или напротив), които сте изтеглили (до този момент изпита е аналогичен на токушевия по ИБДП), проф. Милкова ще отвори курсовата, ще ви запита дали сте я писали вие, при отговор "да", ще прочете произволна част от нея и ще ви зададе въпрос от съдържанието на самата курсова, ако не отговорите... ви реже (става дума за въпроса по съдържанието). Така че не само ги пишете като за захванете, но и ги учете. Източникът на информацията е Г. Денков, Ив. Кьосев също присъства и не му противоречеше.

- към всички, гл. ас. Пиперков е изразил желание да се организира нещо като сбирка за хора с особен интерес към Римското право, където да се решават предимно казуси, а също и някои специфични проблеми. Времето на тези потенциално бъдещи сбирки ще бъде всеки вторник от 7:00 до 9:00, сутринта. Дали ще се състоят не е ясно (зависи дали ще има желаещи).

Аз лично бих ги посещавал, но този ранен час..., никога не бих могъл да стигна толкова рано... вероятно ще помисля.

- пак към всички - който не е разбрал, другата седмица няма да караме УКУ, проф. Близнашки ще отсъства.
В името на потока! Втория!
Заключено

Обратно към “Други”