Imaginarium of Doctor Parnassus
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Re: Imaginarium of Doctor Parnassus
Изгледах го, но не ме впечатли особено, макар че бях положително предразположен. Струва ми се, че усилията филма да се закърпи някак не са били съвсем успешни, доста неща от историята са пропуснати и в крайна сметка стои малко измъчено и изкуствено. Пък и опитите да се изгради посмъртен култ към Хийт Леджър принципно ме дразнят - не че имам нещо против човека, но както и да го гледам е на светлинни години от актьорите, които заслужават подобно нещо.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
С кое пък реши, че му правят предсмъртен култ?tamerlan написа:Изгледах го, но не ме впечатли особено, макар че бях положително предразположен. Струва ми се, че усилията филма да се закърпи някак не са били съвсем успешни, доста неща от историята са пропуснати и в крайна сметка стои малко измъчено и изкуствено. Пък и опитите да се изгради посмъртен култ към Хийт Леджър принципно ме дразнят - не че имам нещо против човека, но както и да го гледам е на светлинни години от актьорите, които заслужават подобно нещо.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Че как да не му правят? Това е вече втората последна роля на Хийт Леджър, която трябва да е размазващо внушителна, неповторима и т.н. Само че не е 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
На мен лично много добро впечатление ми направи. В смисъл идеята е била ролята да се изиграе точно по тоя малко луд и дървен начин (на места). За да е хем по-реалистично в света на филма, хем по-изкуствено пречупено през нашия поглед.tamerlan написа:Че как да не му правят? Това е вече втората последна роля на Хийт Леджър, която трябва да е размазващо внушителна, неповторима и т.н. Само че не е
Абе тоя филм всеки може да си го тълкува както иска
Това, че медиите го окачествяват като "втората последна роля на Х.Леджър" не ме интересува. За мене е важно какво съм видяла и как съм го разбрала.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Абе той не беше лош актьор, и филма не е лош - но и в двата случая не става въпрос за нещо изключително и неповторимо, както се опитват да убеждават от медиите. Специално за филма - като се има предвид филмографията на режисьора съм сигурен, че щеше да е доста по-впечатляващ, ако принудително не се беше превърнал в реквием за Леджър