Похвали се какво избра да учиш и по коя тема писаnieni написа:Здравей,SunnySummer.Не,5 не се признава.Само отличните оценки се признават./От личен опит и със сигурност../![]()
Успех.
Олимпиадата по български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Re: Олимпиадата по български език и литература
-
SunnySummer
- От дъжд на вятър
Мерсиnieni написа:Здравей,SunnySummer.Не,5 не се признава.Само отличните оценки се признават./От личен опит и със сигурност../![]()
Успех.
Международни отношения, I курс
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Тцъ, само пълно 6! Мисля, че има практика да не се пишат оценки между 5:40 и 6:00, за да не скъсат някому нервите.morfei написа:От 5.50 нагоре.
Малко късно,ама да напиша...
А за това дали е над 5,50 или не,да кажа,че комисията/последно,мисля ,бяха 9 души/ поставя оценки,всеки чете работата ти,накрая които са събрали най-много 6.00,......не се пише крайна оценка,само званието "лауреат"
Успех!
Писах по темата за Талев и уча право.Похвали се какво избра да учиш и по коя тема писа
-
sunshine_song
- В началото бе словото
Здравейте.Какво ще кажете за темите на областен кръг 2010 ? Отизиви? Аз лично не очаквах Смирненски и никак не съм удовлетворена от написаното ... но какво да се прави
Споделете мнения 
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Мен Смирненски ме кефи
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Уляля, Данет! Отивам на национален. Някой друг? (:
Everyone is king when there's no one left to pawn
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Да, две момичета от другия класkinda like you crazy написа:Уляля, Данет! Отивам на национален. Някой друг? (:
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
- Курс: първи
Привеет!И аз отивам във Видин!kinda like you crazy написа:Уляля, Данет! Отивам на национален. Някой друг? (:
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
-
Becksy
- От дъжд на вятър
За националния кръг как стоят нещата?Колко са темите?Дават ли текст?В какви жанрове може да се пише?Разкажете нещо,моля ви! 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Не е като да не го пише всичко подробно, но понеже и мен би ме домързяло да изчета 40 страници със СПАМ, ще обобщя накратко
Теглят се поне три теми. Миналата година се паднаха Ботев, Дебелянов и Талев, ако не ме лъже паметта. темата за "Железният светилник" беше върху цитат от романа. Частта където се описва творението на Рафе, дето издълбал образите на него и на любимата му, сещате се. На Ботев беше високото и ниското в поезията му или нещо от сорта. За Дебелянов нямам спомен. Пишете пак толкова часа, колкото е и предишния кръг. На националния кръг най-много се оценява личната позиция, уменията да се аргументира собственото мнение, вашето собствено светоусещане - нещо, за което на първи и втори кръг надали някой ви е вдигнал оценката. Забравете какво е казал Платон, или Русо, или Камю. Забравете за сложните термини. Работата ви трябва да е интелигентно написана и с добре изложена позиция. Това се оценява... поне според мен.
Успех!
Теглят се поне три теми. Миналата година се паднаха Ботев, Дебелянов и Талев, ако не ме лъже паметта. темата за "Железният светилник" беше върху цитат от романа. Частта където се описва творението на Рафе, дето издълбал образите на него и на любимата му, сещате се. На Ботев беше високото и ниското в поезията му или нещо от сорта. За Дебелянов нямам спомен. Пишете пак толкова часа, колкото е и предишния кръг. На националния кръг най-много се оценява личната позиция, уменията да се аргументира собственото мнение, вашето собствено светоусещане - нещо, за което на първи и втори кръг надали някой ви е вдигнал оценката. Забравете какво е казал Платон, или Русо, или Камю. Забравете за сложните термини. Работата ви трябва да е интелигентно написана и с добре изложена позиция. Това се оценява... поне според мен.
Успех!
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Аааа, яко, яко, яко, тъкмо ми писна да си колекционирам дълги, звучащи умно думички. Светльо, ти беше ли миналата година? (едит- видях, бил си =D)
Иначе, Бекси, сигурна ли си, че е във Видин? Моите учителки що ми пробутват София?
А материалът, доколкото четох, е от 11 и 12ти клас, задължителна И профилирана подготовка (което ме докара до тих бяс и гризане на нокти, щото в ПМГ едва задължителния материал взимаме...), не може да се ползват текстове, а формулировките на задачите бяха безумни - едното е ИС, другото оборване или обосноваване на теза на литературен критик и коментар на проблемите в художествено произведение или нещо подобно... имаше ги в сайта на министерството.
Иначе, Бекси, сигурна ли си, че е във Видин? Моите учителки що ми пробутват София?
А материалът, доколкото четох, е от 11 и 12ти клас, задължителна И профилирана подготовка (което ме докара до тих бяс и гризане на нокти, щото в ПМГ едва задължителния материал взимаме...), не може да се ползват текстове, а формулировките на задачите бяха безумни - едното е ИС, другото оборване или обосноваване на теза на литературен критик и коментар на проблемите в художествено произведение или нещо подобно... имаше ги в сайта на министерството.
Everyone is king when there's no one left to pawn
-
Becksy
- От дъжд на вятър
Да,аз съм от Кюстендил и за мене е във Видин.Мисля,че и в сайта на МОМН го прочетох някъде,че е във Видин.kinda like you crazy написа:Аааа, яко, яко, яко, тъкмо ми писна да си колекционирам дълги, звучащи умно думички. Светльо, ти беше ли миналата година? (едит- видях, бил си =D)
Кinda like you crazy,можеш ли да дадеш конкретен линк към инфото за дормулировката на задачите?
-
eR@To_elvi
- В началото бе словото
- Специалност: Право ?
здравейте! Аз също съм класирана за национална олимпиада по бел, но тя е на 10 и 11 април! А тогава (на 11) съм на изпит в СУ! Моля за съвет.Искам да уча право, а изпитът е предварителен по история и ми е важен! Защо олимп. е 2 дни? Чакам отговор!!!