Олимпиада по немски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- Lorito
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Олимпиада по немски език
Ммм ... не знам, дали трябваше да правя темата тук, но искам да попитам какво представлява олимпиадата по немски език, защото мисля да се пробвам ... Частта с писането какво представлява? Това повече ме притеснява
Мерси 
Und doch, welch Glück, geliebt zu werden! Und lieben, Götter, welch ein Glück!

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Lorito
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Олимпиада по немски език
Мерси
Но ме интерсуваше какви са горе-долу темите за съчинението
Някой, който е ходил, да сподели 
Und doch, welch Glück, geliebt zu werden! Und lieben, Götter, welch ein Glück!

- Aerial
- Да живей словото
- Специалност: Европеистика
- Курс: първи
Да ти кажа, ходих едно време 'га бех млада ахах , на много олимпиади, но не съм забелязала да има някаква зависимост при темите. Всеки път нещо различно. Въпрос на шанс.
Е, все пак не се пада нещо от сорта "Какво прави през лятната/зимната ваканция" .. Не се коси за темите. ВИнаги може да се измисли нещо
Е, все пак не се пада нещо от сорта "Какво прави през лятната/зимната ваканция" .. Не се коси за темите. ВИнаги може да се измисли нещо
Non e importante se io creda in Dio -e importante se Dio creda in me!

SCANDINAVIA

SCANDINAVIA
-
predator_f
- В началото бе словото
И аз смятам да се пробвам
,въпреки че не съм за там. Темата за Aufsatz-a предполагам ще е свързана със семейство,общество ,приятели ,училище,след училище
,книги ,личности,професии и т.н. Миналата година на областното ми се падна "Wissen ist Macht" .Успех ! 
- lipgloss
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с немски
- Обратна връзка:
И аз искам да ходя на олимпиада. До колкото знам първият кръг се прави от учителя,които ти преподава по немски в училише,така че от него зависи и каква ще е темата за съчинението. Някой знае ли как стоят нещата с трети кръг,смисъл оценката,която изкарам важи ли например вместо кандидат-студентски изпит по немски за СУ?
Усоех на всички,които ще ходят
Усоех на всички,които ще ходят
Стопанско управление с немски език - първи курс 
-
predator_f
- В началото бе словото
Ако е 6 важи
,ако не е
не важи
за съжаление .Успех на всички 
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Е*ати....трябва да си някъв уникален гений по немски за да успееш да изкараш 6 на 3-ти кръгpredator_f написа:Ако е 6 важи,ако не е
не важи
-
predator_f
- В началото бе словото
И аз съм на това мнение ... ,трябва да направят някои промени с признаването на оценките от олимпиади.lipgloss написа:Е*ати....трябва да си някъв уникален гений по немски за да успееш да изкараш 6 на 3-ти кръгpredator_f написа:Ако е 6 важи,ако не е
не важи
"На лауреатите на национални и международни олимпиади от настоящата учебна година по математика, информатика, информационни технологии, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование, български език и литература, руски език, испански език, английски език, немски език, история и цивилизация и философия се признава оценка отличен (6.00) от съответния конкурсен изпит."
"На първите десет (10) от националната олимпиада по немски език се признава оценка отличен (6,00), валидна за специалност Немска филология."
Само за немска филология ?
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
тъпоооо....аз не искам немска филология....не е измислено като хората...аз живот и здраве ще взема ДСД С1 март месец, но трябва да им ходя на глупавия изпит.....няма абсолютно никаква логика,според мен хора от шпрахдиплом паралелки и от лайстунгкласе например трябва да бъдат освободени от приемен изпит и да им се признава оценката от изпита като вход за софийския.Друг е въпроса,че хората от тези паралелки масово отиват да учат навън. Но поне за тези,които остават в България и са избрали да учат тук да има някакви облагиии...predator_f написа:И аз съм на това мнение ... ,трябва да направят някои промени с признаването на оценките от олимпиади.lipgloss написа:Е*ати....трябва да си някъв уникален гений по немски за да успееш да изкараш 6 на 3-ти кръгpredator_f написа:Ако е 6 важи,ако не е
не важи
"На лауреатите на национални и международни олимпиади от настоящата учебна година по математика, информатика, информационни технологии, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование, български език и литература, руски език, испански език, английски език, немски език, история и цивилизация и философия се признава оценка отличен (6.00) от съответния конкурсен изпит."
"На първите десет (10) от националната олимпиада по немски език се признава оценка отличен (6,00), валидна за специалност Немска филология."
Само за немска филология ?damn
-
predator_f
- В началото бе словото
Облагите са чест и слава ... sh*t happenslipgloss написа:тъпоооо....аз не искам немска филология....не е измислено като хората...аз живот и здраве ще взема ДСД С1 март месец, но трябва да им ходя на глупавия изпит.....няма абсолютно никаква логика,според мен хора от шпрахдиплом паралелки и от лайстунгкласе например трябва да бъдат освободени от приемен изпит и да им се признава оценката от изпита като вход за софийския.Друг е въпроса,че хората от тези паралелки масово отиват да учат навън. Но поне за тези,които остават в България и са избрали да учат тук да има някакви облагиии...predator_f написа:И аз съм на това мнение ... ,трябва да направят някои промени с признаването на оценките от олимпиади.lipgloss написа:Е*ати....трябва да си някъв уникален гений по немски за да успееш да изкараш 6 на 3-ти кръгpredator_f написа:Ако е 6 важи,ако не е
не важи
Само за немска филология ?damn
-
sedef
- В началото бе словото
- Специалност: Балканистика :)
- Обратна връзка:
Виждам, че тук сте отворили тема за олимпиадата по немски (и DSD). Миналата година ходих на олимпиадите по немски и DSDто също си изкарах. Моят съвет - не се надявайте на тези олимпиади. Аз ходих главно за тренинг за кандидат-студентските изпити, да не се спичам по изпити. Разбира се, таях някакви надежди за успех, но не големи, защото нито немската филология е моята специалност мечта, нито се изживявам като спец по немски.
Е, на третия кръг дори не разбрах какви са ми резултатите. (Доста се бях ядосала...). Някъде след месец и половина излязоха някакви резултати и в тях пишеше само кои са спечелили нещо. А другите кучета ги яли. Така и не разбрах какво съм направила на трети кръг. Не искам да бъда обвинителна, но при това положение в главата ми се зароди съмнението, че работата не е много чиста, защото по регламент резултатите трябва да излязат до две седмици (или нещо подобно, не съм сигурна и ме мързи да проверявам).
Така че с две думи моят съвет е да идете, да пробвате и да изпитате по такъв начин сами себе си. Успех! Ще се радвам да пишете във форума пак какво е станало
Е, на третия кръг дори не разбрах какви са ми резултатите. (Доста се бях ядосала...). Някъде след месец и половина излязоха някакви резултати и в тях пишеше само кои са спечелили нещо. А другите кучета ги яли. Така и не разбрах какво съм направила на трети кръг. Не искам да бъда обвинителна, но при това положение в главата ми се зароди съмнението, че работата не е много чиста, защото по регламент резултатите трябва да излязат до две седмици (или нещо подобно, не съм сигурна и ме мързи да проверявам).
Така че с две думи моят съвет е да идете, да пробвате и да изпитате по такъв начин сами себе си. Успех! Ще се радвам да пишете във форума пак какво е станало
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Привет,днеска бях на олимпиадата по немски,на първия кръг. Не беше много трудно пък да видим,да се надяваме,че ще стигна до втори,а за трети не се и надявам. Както каза sedef,работата не е много чиста. То коя работа е чиста в нашата държава,ама това е една много дълга тема. Ще видим,аз също го приемам като някакъв вид проба за кандидастудентските изпити и като някакъв шанс. Стискайте палци
После ще споделя резултатите.

здравейте искам да попитам lipgloss какво се е паднало на олимпиадта днес и темата на съчинението . много ще съм ти благодарна ако ми отговириш :}}}}}
-
predator_f
- В началото бе словото
И аз бях на олимпиада днес... много ги обърках нещата ,въпреки че не бяха трудни...
Дано да се случи чудо ,за да стигна до втори кръг...