Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от iNCodE »

MidwinterSun написа:Подпис на декана няма и да получиш.

Това с отговорника и събирането на книжките е просто удобство. Вместо да висите всичките пред отдел студенти да виси само един човек с всичките книжки. По принцип всеки може да ти завери книжката вместо теб.
благодаря за информацията:)
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Ама какво е това 1-ви март? Тези нормални ли са? И до края на юли сесия. Дано не е вярно. В крайна сметка си има академичен календар, който се изготвя още в началото. Много несериозно ще е, ако променят нещата.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
RA[sgB]
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Това че почваме на 1 март не значи,че семестърът няма да си свърши на 11 юни какта е по план...Дълбоко ме съмнява да са се разтревожили,че губим така 1 седмица и пак ще има непредаден материал и пак ще си го учим сами както 1 семестър...Така че не се притеснявай...ще си свършим навреме,единственото,което СУ спазва стриктно са крайните срокове,когато трябва да се приключи...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Причината да започвате на първи март е защото горните курсове сесията им се влачи до края на февруари. И изобщо сесията е не особено стриктно уредено нещо - има изпити преди и след официалните дати, изобщо нещата бая могат да се разтакават.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

WickedWitch написа:Ама какво е това 1-ви март? Тези нормални ли са? И до края на юли сесия. Дано не е вярно.
Излишно е чуденето вече, Младжова едва ли е решила да си направи базик с мен, за да изпусна една седмица занятия :lol: Пък и аз никога не бих избазикал така някого, е, ако се съмняваш... винаги можеш да ги питаш в деканата пак, но е безсмислено... :|

Иначе, не виждам какво лошо има в тлъстата почивка, сега като съм си платил таксата и заверил, мога да се прибера, или да остана и да се шматкам с познати, или както най-много искам - да спа, гледам филми цял ден, или *абе, поставете текста на "Шопската Салата" на Радо Шошарката* :connie_mini_dance-1: :lol: Па, може и да се учи по ОТП :shock:

Иначе, колеги от горните курсове, моля ви, кажете какво да очакваме втория семестър :mrgreen:
Последно промяна от iodine на 18 Фев 2010, 14:46, променено общо 1 път.
В името на потока! Втория!
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Това за първи март е само за първи курс право или цялото ЮФ?
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Ако не си право или първи курс, си струва да ги питаш... пита ме кой курс съм преди да ми каже - значи има значение. Предполагам, че за първи МО ще е същото... и все пак за тях не мога да съм сигурен.
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Мнение от ShadowsInBlue »

В такъв случай кога трябва да се дадат на Пантев книжките на тези, които нямат нанесени оценки? о.О Първата сряда след началото на семестъра - няма лошо, 3-ти март :mrgreen:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
Илда
В началото бе словото

Мнение от Илда »

А 3-ти март като е почивен ден :shock: Кога тогава да ги дадем на Пантев? :lol:
І поток, 3 група
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

iodine написа: Иначе, колеги от горните курсове, моля ви, кажете какво да очакваме втория семестър :mrgreen:
Мммм, да видимммм...

Трябва да очаквате римско право. То като цяло е готино. Ходете на лекциите, Новкиришка е пич. Ходете и на упражненията, Пиперков е още по-голям пич. Просто това е акцентът на първи курс - римското право. На лекции се ходи, защото се учи по-лесно, на упражнения се ходи, защото са цял спектакъл.

Трябва да очаквате и икономика. Там ще сте разделени на два потока и за тези, които ще се паднат при Пеовски, мога пак да им кажа - ходете на лекциите. Икономиката е скучна, трудно разбираема и в нея им твърде много математика за някой, който е кандидатствал с литература и история. Докато Пеовски обяснява нещата много добре, особено ако и той ви води упражненията. Недостатъкът е, че пак си остава скучно :mrgreen: На нас миналата година ни бяха залепили лекцията и упражнението и беше точно в петък, и представляваше 6 часа икономика - от 9 до 3. Веднъж отидох, проспах лекцията, в упражнението се посъбудих и четох книга и се зарекох повече да не си губя така времето :mrgreen: Но и на мен не ми пукаше за крайната оценка, не ми трябваше шестица.

ОТП-то си го знаете... и останалото са избираемите дисциплини =)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

дам.. и аз точно това се чудех.. обаче предполагам, че пак ще е 23. Всъщност аз като че ли размислих да си давам книжката въобще - в крайна сметка важното е това, което фигурира в протокола, а не в книжката ми, а че оценката ми съществува в протоколите съм сигурна, тъй като съм я видяла. Така че мисля да си спестя близките срещи с Пантев- още повече, че трудно ще намеря разотишлите се хора от мойта група, че да им нося книжките. А само за мойта не бих отишла ;)
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

@MidwinterSun: Благодаря, аз лично чакам с нетърпение да почнем, е, след почивката :D
Това е първата сряда за нас, за него си е на 23ти.

Мислите ли, че ще приеме самотната ми книжка ако му я връча лично на 23? Или ще каже нещо от рода на "Аз... ви... казах... да... сте... всички... наведнъж..." с бавния си, спокоен глас... Сигурен съм, че ще мога да привлека още 2-4-7 колеги де...

Къде е кабинета му? :mrgreen:
Аватар
illyana
В началото бе словото

Мнение от illyana »

Пантев мисля,че в деканата трябва да го търсим.А иначе важно ли е наистина оценките да фигурират в книжката задължително?Ако ги няма това ще ни попречи ли нещо?
Но кой ще назове честта и кой - позора?
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър

Мнение от iNCodE »

iodine написа:@MidwinterSun: Благодаря, аз лично чакам с нетърпение да почнем, е, след почивката :D
Това е първата сряда за нас, за него си е на 23ти.

Мислите ли, че ще приеме самотната ми книжка ако му я връча лично на 23? Или ще каже нещо от рода на "Аз... ви... казах... да... сте... всички... наведнъж..." с бавния си, спокоен глас... Сигурен съм, че ще мога да привлека още 2-4-7 колеги де...

Къде е кабинета му? :mrgreen:
хайде да се организираме..и аз не съм си дал книжката ( и съм единствен от групата), така че предлагам да си направим среща - час, дата, място и да отидем ( тези, които не сме си дали), хм? :)
Аватар
Vicarious
В началото бе словото

Мнение от Vicarious »

Колеги, как мога да разбера от колко часа е изпитът по ИБДП на 15-та и 16-та група?
Заключено

Обратно към “Други”