Новини от Модерен театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

Новини от Модерен театър

Мнение от модерен театър »

В МОДЕРЕН ТЕАТЪР ПРЕЗ МАРТ:

Цени на билетите 10,12 и 14 лв
ЗА УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ и ПЕНСИОНЕРИ – 50% ОТСТЪПКА

Работно време на касата на театъра:
от 9.00 до 19.30 ч.,събота и неделя от 10 до 17ч.,

Билети могат да се закупят и от касата на зала „България”
и онлайн от http://www.ticketsbg.com

01.03, 19ч. - Божествата на касапите по Ясмина Реза
постановка Пламен Марков,
с участието на: Иван Радоев, Кристина Янева, Пенко Господинов и Ирини Жамбонас

06.03, 11ч. – Котаракът в чизми по Шарл Перо
Автор: Роза Николова, Стихове: Валери Петров, Сценография: Мирослав Цветанов
Кукли: Диляна Цонова, Музика: Хайгашод Агасян
В РОЛИТЕ: Роза Николова, Мирослав Цветанов

09.03, 19ч. - Да играеш жертвата по Братя Преснякови
Сценичен вариант и режисура Ивайло Христов
с участието на Тодор Близнаков, Иван Бърнев, Иван Радоев, Искра Ангелова, Стефания Колева, Ивайло Христов, Стефан Спасов, Ирини Жамбонас, Маргита Гошева, Илиана Лазарова, Анастасия Лютова, Кристина Янева, Ивайло Драгиев, Явор Бахаров, Милко Йовчев, Благой Бойчев и Ованес Торосян

13.03, 19ч. – ОМАГЬОСАНИЯТ ФАЙТОН по Константин Галчински,
гостува Малък Куклен Театър „Слон” – ТЕАТЪР ЗА ВЪЗРАСТНИ

15.03, 19ч. - Божествата на касапите

17.03, 19ч. - Да играеш жертвата

18.03, 19ч. - Пухеният от Мартин Макдона
постановка Стайко Мурджев, сценография Момчил Тасев, костюми Ивелина Минева с участието на Благой Бойчев, Явор Бахаров, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Милко Йовчев и Радина Кърджилова

19.03, 19ч. - Секс, наркотици и рокендрол с участието на Асен Блатечки

26.03, 19ч. - Самотният запад

29.03, 19ч. - Пухеният

30.03, 19ч. - Да играеш жертвата

31.03, 19ч. - Секс, наркотици и рокендрол с участието на Асен Блатечки

Официален сайт на Модерен Театър http://www.moderntheatre.org
Последно промяна от модерен театър на 25 Фев 2010, 15:26, променено общо 1 път.
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

"ДА ИГРАЕШ ЖЕРТВАТА" в МОДЕРЕН ТЕАТЪР на 28.01 от 19.00ч.

от БРАТЯ ПРЕСНЯКОВИ
Адаптация и режисура- Ивайло Христов
Сценография и костюми -Иосиф Божилов
Музика -Петя Диманова

С участието на: Иван Бърнев,Ивайло Христов, Иван Радоев, Искра Ангелова, Стефания Колева, Тодор Близнаков, Стефан Спасов, Ирини Жамбонас, Маргита Гошева, Илиана Лазарова, Анастасия Лютова, Кристина Янева, Ивайло Драгиев, Явор Бахаров, Милко Йовчев, Благой Бойчев и Ованес Торосян

Фабулният ход с героя, който печели пари от следствените експерименти в милицията изобрязавайки пред видеокамера жертвата на престъплението е гениален според световните критици. Да направиш дисекция на обществото с едно изящно движение отваряйки сякаш консрвна кутия в която е събран целият свят е действително находка. Според сюжетния ход като пъзел от следствени „експерименти” видяни през обектива на милиционерската видеокамера „ душата на видиотеното човечество става уязвима”. Хората в момент на екзалтация падат от прозорците, тровят се един друг със сурово японско суши, удавят любимите си в спортни басейни. Хората са откачили.

Импотентното време превръща трагедията във фарс.

Главният герой – Валя – онзи, за когото да “играе жертвите” е професия – е раздвоен между личния си и професионален живот.
Впоследствие раздвоеността изчезва и личният живот става основа за следствен експеримент.
Друг е въпросът, че частният живот на Валя е подчертано литературен и даже, може да ви се стори, че това е поредната версия на Шекспировия “Хамлет” или на Чеховата “Вишнева градина”...

Спектакълът „Да играеш жертвата” ще бъде професионален дебют на петима абсолвенти завършили НАТФИЗ през 2009.

Пиесата «Да играеш жертвата» е един от програмните текстове на модерната европейска драматургия и реализирането и на българска сцена е не просто необходимост, тя е важна стъпка към взаимното опознаване, съпоставяне, признаване, обогатяване и сближаване на практиките на българския и европейския театър.

Братя Преснякови са родени в Екатеренибург - Русия, филолози по образование автори на пиесите „Тероризъм”, „Европа-Азия”, „Възкресение.Супер”, „Пленени духове” и мн. други, които се играят с огромен успех на световните сцени.

Цени на билетите 10 лв!
ПРИ ПОКУПКА НА НАД 20 БИЛЕТА СПЕЦИАЛНА 30% ОТСТЪПКА !
ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ – 50% ОТСТЪПКА

Работно време на билетната каса ул.”Върбица’’№12: от 9.00 до 19.30 ч.,събота и неделя от 10 до 17ч., тел.495 50 04

могат да бъдат закупени билети и от касата на зала "България", ул."Аксаков"1, тел. (02) 987 76 56 и онлайн чрез системата ticketsbg.com
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

"САМОТНИЯТ ЗАПАД" в МОДЕРЕН ТЕАТЪР на 29.01 от 19.00ч.

Мартин Макдона "Самотният запад"
превод-Матей Тодоров
постановка -Людмил Тодоров
сценограф-Венелин Шурелов

черна комедия

със Асен Блатечки, Иван Радоев, Явор Бахаров, Радина Кърджилова

Все още младият световноизвестен ирландски драматург Мартин Макдона е нестандартен и скандален не само в живота, но и в пиесите си. Няма друг писател, който може да разкаже една съвременна християнска притча с черния хумор и средствата на Тарантино. Главните герои на "Самотният запад" са двама братя - непредвидими, не...морални, диви, смешни и напълно достоверни. За тях едно отцеубийство е по-малко престъпление, отколкото убийството на някое куче. А любимите им вещи – по-ценни от собствения им живот. Двамата живеят, за да се мразят. В техния объркан свят на почти пълни психопати се намесва един по-луд дори от тях католически свещеник, който успява да докосне и трогне тези закоравели души. И става чудо – в края на пиесата, за първи път в живота си, двамата братя сядат на по бира.

Цени на билетите 10 лв!
ПРИ ПОКУПКА НА НАД 20 БИЛЕТА СПЕЦИАЛНА 30% ОТСТЪПКА !
ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ – 50% ОТСТЪПКА

Работно време на билетната каса ул.”Върбица’’№12: от 9.00 до 19.30 ч.,събота и неделя от 10 до 17ч., тел.495 50 04

могат да бъдат закупени билети и от касата на зала "България", ул."Аксаков"1, тел. (02) 987 76 56 и онлайн чрез системата ticketsbg.com
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: "ДА ИГРАЕШ ЖЕРТВАТА" в МОДЕРЕН ТЕАТЪР на 28.01 от 19.00ч.

Мнение от Zahariev »

"Божествата на касапите" и "Самотният запад" ще гледам да ги посетя.

Точно и тези дни съм в София. :D

The names of the future are stamping of impatience.
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

Ованес Торосян от "Источни пиеси" на сцената на МОДЕРЕН ТЕАТ

Да играеш жертва
публикувано на 29-01-2010 @ 11:54 am

Беше преди повече от десет години в голямата зала на театър “Адриана Будевска” в Бургас. Иван Радоев, тогава още го изписваха Иван Радоев-син, ходеше по сцената гол, само по дънков гащеризон. В един момент го съблече и остана чисто гол. Това беше първата му голяма роля, а той беше новата голяма надежда на българския театър. Днес, повече от десет години по-късно, той е наложен актьор, а новата голяма надежда се казва Ованес Торосян. Тази зиме те си партнират в “Да играе жертва” в Модерен театър.

Сигурно вече сте гледали Ованес Торосян в “Източни пиеси”. Ако не сте отидете, съвсем скоро ще го спрат от кината, ако вече не са го спрели. Тъй като е млад актьор десетина години след Радоев, Торосян има шанс и да снима кино и то българско и хубаво. Няма как да не признаем, че нещата са се променили. Обаче той всъщност е и талантлив на сцена. Ованес прави един много добър Валя в “Да играеш жертва”. Валя е млад човек, който след загубата на баща си, се опитва да разбере смъртта, като играе жертвата в следствени възстановки.

“Да играеш жертва” на пръв поглед говори за смъртта. Но не само. Ако внимавате, ще намерите още много материал за размисъл, добре поднесен в ирония и хумор. Всъщност не мисля, че едно гледане стига. Има твърде много малки, но важни неща, които се изплъзват покрай големите и важни изводи. Но постановката е и искрено забавна.

Иначе “Да играеш жертва” е първата пиеса на Владимир и Олег Преснякови поставяна у нас. Преснякови са дълго очаквани, според критиката, у нас съвременни руски автори. Постановката е на Ивайло Христов. Христов, както винаги, е на ниво и като режисура и като игра. Иван Бърнев пък е просто брилянтен. Лично на мен силно впечатление ми направи и Благой Бойчев, дано да го видим в по-централна роля, както и Явор Бахаров. Да, Явор е брат на Захари Бахаров.

“Да играеш жертва” е на сцената на Модерен театър на 07, 15 и 25 февруари.
Ованес Торосян.jpg
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Здравейте!
Радвам се, че и тук започна да се пише за Модерен театър, но настоятелно моля това да става само в една тема - настоящата, в която съм сляла публикуваните досега.
Търговецът на кристал
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

интересно
интересно
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ в помощ на децата от Хаити

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ в помощ на децата от Хаити
ЗВЕЗДИТЕ НА МОДЕРЕН ТЕАТЪР КАНЯТ НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ И ЧАША ВИНО

БНТ ще излъчи директно на 14 февруари от 17,30 до 18,30 благотворителния концерт ВСИЧКО Е ЛЮБОВ на Модерен Театър с цел събиране на повече средства и чрез смс в помощ на децата от Хаити. По време на концерта ще се проведе пряко включване – разговор с българката отказала евакуация и останала да помага в бедстващата страна - Ралица Константинова!
Звездите на Модерен Театър – Ивайло Христов,Искра Ангелова, Стефания Колева, Иван Радоев, Иван Бърнев, Маргита Гошева, Кристина Янева и Явор Бахаров, както и младите актьорски попълнения Ованес Торосян, Благой Бойчев, Ивайло Драгиев и Милко Йовчев и Асен Блатечки, канят на благотворителен концерт с чаша вино в денят на влюбените 14 февруари.
Това е и последният ден, в който изпращайки смс на номер 1255 можем да дадем своята помощ на нуждаещите се деца в Хаити.
На сцената на Модерен Театър за вас ще пеят Дони и Нети, Миро, Сигнал, Милена и група Ревю, Насекомикс, Free Will Society, Вяра Пантелеева от "Стар Академи", тенорът Антонио Патарузлиев, Георги Дюлгеров, Ели Раданова и Деница от „Мюзик айдъл”, а кръвта ви ще загреят неотразимите Studio Dance Zone.
Очакват ви и награди - уикенд за двама в Банско и Боровец!
Любовта чака зад ъгъла на бул. "Евлоги Георгиев" и ул. "Върбица"!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Новини от Модерен театър

Ама бива ли така - да пишете Асен Блатечки и Насекомикс някъде към края на своеобразния афиш! :lol:
Сега сериозно: явно знаете как се привлича публика, качествени имена сте събрали и - така, както е тръгнало - ако оздравея дотогава и не съм на опера на 14-ти, може и да ви навестя. Дори и без компания.

Успех в начинанията и нататък - нали знаете, първите 5 години се работи за име, после името работи за теб! :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

Модерен Театър обявява конкурс за организатори публика!

Ако обичате театъра, ако обичате да сте в движение и да общувате с различни хора, ако искате да сте част от екипа на най-младата софийска театрална сцена - вашето място е сред нас!

Ние предлагаме възнаграждение обвързано с постигнатите резултати, работа сред усмихнат и амбициозен екип влюбен в каузата си!

Моля изпращайте CV придружено с актуална снимка на адрес:
moderntheatre@eventa.bg
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

В МОДЕРЕН ТЕАТЪР ПРЕЗ МАРТ:

Цени на билетите 10,12 и 14 лв
ЗА УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ и ПЕНСИОНЕРИ – 50% ОТСТЪПКА

Работно време на касата на театъра:
от 9.00 до 19.30 ч.,събота и неделя от 10 до 17ч.,

Билети могат да се закупят и от касата на зала „България”
и онлайн от www.ticketsbg.com

01.03, 19ч. - Божествата на касапите по Ясмина Реза
постановка Пламен Марков,
с участието на: Иван Радоев, Кристина Янева, Пенко Господинов и Ирини Жамбонас

06.03, 11ч. – Котаракът в чизми по Шарл Перо
Автор: Роза Николова, Стихове: Валери Петров, Сценография: Мирослав Цветанов
Кукли: Диляна Цонова, Музика: Хайгашод Агасян
В РОЛИТЕ: Роза Николова, Мирослав Цветанов

09.03, 19ч. - Да играеш жертвата по Братя Преснякови
Сценичен вариант и режисура Ивайло Христов
с участието на Тодор Близнаков, Иван Бърнев, Иван Радоев, Искра Ангелова, Стефания Колева, Ивайло Христов, Стефан Спасов, Ирини Жамбонас, Маргита Гошева, Илиана Лазарова, Анастасия Лютова, Кристина Янева, Ивайло Драгиев, Явор Бахаров, Милко Йовчев, Благой Бойчев и Ованес Торосян

13.03, 19ч. – ОМАГЬОСАНИЯТ ФАЙТОН по Константин Галчински,
гостува Малък Куклен Театър „Слон” – ТЕАТЪР ЗА ВЪЗРАСТНИ

15.03, 19ч. - Божествата на касапите

17.03, 19ч. - Да играеш жертвата

18.03, 19ч. - Пухеният от Мартин Макдона
постановка Стайко Мурджев, сценография Момчил Тасев, костюми Ивелина Минева с участието на Благой Бойчев, Явор Бахаров, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Милко Йовчев и Радина Кърджилова

19.03, 19ч. - Секс, наркотици и рокендрол с участието на Асен Блатечки

26.03, 19ч. - Самотният запад

29.03, 19ч. - Пухеният

30.03, 19ч. - Да играеш жертвата

31.03, 19ч. - Секс, наркотици и рокендрол с участието на Асен Блатечки

Официален сайт на Модерен Театър www.moderntheatre.org
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Ованес Торосян от "Источни пиеси" на сцената на МОДЕРЕН ТЕАТ

модерен театър написа:Да играеш жертва
публикувано на 29-01-2010 @ 11:54 am

Беше преди повече от десет години в голямата зала на театър “Адриана Будевска” в Бургас. Иван Радоев, тогава още го изписваха Иван Радоев-син, ходеше по сцената гол, само по дънков гащеризон. В един момент го съблече и остана чисто гол. Това беше първата му голяма роля, а той беше новата голяма надежда на българския театър. Днес, повече от десет години по-късно, той е наложен актьор, а новата голяма надежда се казва Ованес Торосян. Тази зиме те си партнират в “Да играе жертва” в Модерен театър.

Сигурно вече сте гледали Ованес Торосян в “Източни пиеси”. Ако не сте отидете, съвсем скоро ще го спрат от кината, ако вече не са го спрели. Тъй като е млад актьор десетина години след Радоев, Торосян има шанс и да снима кино и то българско и хубаво. Няма как да не признаем, че нещата са се променили. Обаче той всъщност е и талантлив на сцена. Ованес прави един много добър Валя в “Да играеш жертва”. Валя е млад човек, който след загубата на баща си, се опитва да разбере смъртта, като играе жертвата в следствени възстановки.

“Да играеш жертва” на пръв поглед говори за смъртта. Но не само. Ако внимавате, ще намерите още много материал за размисъл, добре поднесен в ирония и хумор. Всъщност не мисля, че едно гледане стига. Има твърде много малки, но важни неща, които се изплъзват покрай големите и важни изводи. Но постановката е и искрено забавна.

Иначе “Да играеш жертва” е първата пиеса на Владимир и Олег Преснякови поставяна у нас. Преснякови са дълго очаквани, според критиката, у нас съвременни руски автори. Постановката е на Ивайло Христов. Христов, както винаги, е на ниво и като режисура и като игра. Иван Бърнев пък е просто брилянтен. Лично на мен силно впечатление ми направи и Благой Бойчев, дано да го видим в по-централна роля, както и Явор Бахаров. Да, Явор е брат на Захари Бахаров.

“Да играеш жертва” е на сцената на Модерен театър на 07, 15 и 25 февруари.
Прикачения файл Ованес Торосян.jpg вече е недостъпен
Един актьор,който не е актьор!
СКРОМНОСТТА Е ХУБАВО КАЧЕСТВО И Е ЧУДЕСНО ДА СРЕЩНЕШ МЛАД ЧОВЕК КОЙТО НЕ СЕ Е ГЛАВОЗАМАЯЛ ОТ УСПЕХА. А ОВАНЕС ТОРОСЯН ИМА ОТ КАКВО ДА СЕ ГЛАВОЗАМАЙВА. ВСЕ ПАК ТОЙ УЧАСТВА В ЕДИН ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ, А НАСКОРО ПОЛУЧИ И НОМИНАЦИЯ ЗА ТЕАТРАЛНИТЕ НАГРАДИ „ИКАР“ ЗА ДЕБЮТ...

Но въпреки че скоро е завършил НАТФИЗ, Ованес реалистично преценява, че все още не е изучил всичко.
„Една диплома не те прави актьор. Винаги ме е дразнило, когато по кастингите разни студенти се представят и казват, че са актьори. Аз затова казвам: „Казвам се Ованес Торосян
и не съм актьор.“
Роден е в Армения, но заради войната с Азербайджан се мести у нас през 1993 г. заедно с брат си, актьора Тигран Тиросян, и семейството си. Всъщност неговото семейство има дълбоки театрални традиции. Прабаба му е заслужила актриса на Грузия, почти всички в родата му се занимават с театър
дори баща му и чичо му имат собствен театър в Армения. Няма как и Ованес да не продължи традицията
, пък и среща подкрепата на родителите си. Той ги убеждава в таланта си, след като постоянно ги разсмива със свои скечове, които е заснел сам с домашната видеокамера. Записват го в школа в Двореца на децата, където за първи път се качва на сцена. Важна роля в развитието на младия талант изиграва Ивайло Христов. Артистичният директор на „Модерен театър“ е нещо като гуру за Ованес, но той не обича такива определения.
„Аз си нямам гуру. На човек му е по- лесно да прави нещата като своя гуру. Аз пък искам сам да стигна до нещо, без да имам база за сравнение.“
Все пак Ивайло Христов е един от учителите му и Ованес му е благодарен за това, че
още докато бил студент втори курс, Ивайло го поканил за главната роля в пиесата „Били Лъжеца“.
Другият режисьор, на когото Ованес дължи много, е Камен Калев. Създателят на „Източни пиеси“ го кани
на кастинг за ролята на по-малкия брат във филма му, който предизвика небивал фурор и спечели някол-
ко престижни награди по световните кинофестивали. Разлажи ми един виц. Всъщност кастингът е доста необикновен: Калев иска от Торосян да му разкаже един виц. Още същия ден му се обажда, че е одобрен. Ованес казва, че след успеха на „Източни пиеси“ се чувства по-уверен, защото вижда резултата от обучението си в НАТФИЗ. С него е свързан и един прекрасен спомен от фестивала в Кан през миналата година. Тук се среща с Куентин Тарантино и успява да се снима с Вим Вендерс. „За мен това хо-
дене беше точно навреме, след завършването ми. В Кан усетих отношението
към актьора. Преди прожекцията никой не ме забелязваше, а след пресконференцията всички ме гледаха странно, идваха да ме поздравят. Хората искрено ми се радваха и тогава разбрах,
че има смисъл в това, което правя.“ Актьор от трупата на „Модерен театър“, Ованес успешно редува изявите си на сцена (последната му роля е в спектакъла „Да играеш жертва та“) със снимки в киното. Още като студент той се снима в етюди на свои колеги и така се научава как да се държи пред камерата. „Някак си обучението ми протече паралелно – и кино, и театър. Лично повече удоволствие ми носи работата в театъра, тук си залагаш душата, пък и е по-трудно. В киното по-технически
стават нещата.“ Той признава, че покрай работата си не може да гледа нито театър(„интересно ми е да видя само как се справят актьорите“), нито кино („веднага си представям кое как са заснели, къде е екипът“). Покрай безкрайните си ангажименти обаче май не му остава никакво свободно време.
Той обаче цитира Сашо Дойнов, който му казал една мъдра мисъл: „Един актьор трябва да се лишава за сметка на това, което прави.“ Лишения в името на изкуството„Готов съм на лишения и се лиша-
вам“, казва Ованес. Което ще рече няма почивки, няма купони, само репетиции или снимки на пореден филм. Но поне приятелката му го разбира. Казва се Милена и е ученичка на Ивайло Христов. Разбира го, понеже и тя се занимава с това. „С тази професия няма как да си взема за жена лекарка, за нея ще съм някакъв шизофреник“ – смее се Ованес. През тази година ще излязат два филма с негово участие. В единия, за който засега не иска да говори, Ованес играе главната роля, а другият е „Тилт“.
„За „Тилт“ подходих по различен начин към ролята. В „Източни пиеси“ реших да пробвам метода на Робърт де Ниро (той си избира една сцена в сценария и в нея хвърля най-голямата си игра). Избрах си две сцени, в които дадох всичко от себе си, а в останалите сцени избрах историята да ме води. В„Тилт“ във всички сцени съм на сто процента, само в най-важната съм напълно пасивен.“
Прикачени файлове
Ованес Торосян.jpg
Ованес Торосян.jpg (9.59 KiB) Преглеждано 975 пъти
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

Малък Куклен ТеатърСЛОН на сцената на модерен театър
ОМАГЬОСАНИЯТ ФАЙТОН
(По едноименната поема на Константи Галчински)

Постановка: Малък Куклен ТеатърСЛОН
Режисьор: Роза Николова
Сценография: Диляна Цонова
Музика: Пламен Цветанов
Хореография: Даниана Коева
Технологично решение: Мирослав Цветанов,PhD

В РОЛИТЕ: Даниана Коева, Върбина Ангелова, Олег Шулев, Роза Николова, Мирослав... ЦветановОмагьосаният файтон е синтетичен спектакъл, обединяващ всебе си изразните средства на танца, пантомимата, кукления театър.Драматургичната основа на спектакъла е изградена по едноименната поема назнаменития полски поет Константи Галчински. Визуалното решение, подсилено отефекта на техниката на ултравиолета, чрез множество неочаквани, забелажителни метаморфози постига изображението на анимационния филм, но с очарованието на непосредственото въздействие на театъра.
Представлението е оркестрирано с много музика, която се явява основен, градивен компонент в спектакъла.
„Омагьосаният файтон” спектакъл за възрастни - отличен на международни фестивали в Ипър, Белгия; Патра, Гърция; Абакан, Сибир; Магнитогорск(Урал), Русия; Рязан, Русия
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хех, Слон...
Да се оплача от тях - преди време ме баннаха от форума си, без да съм нарушила добрия тон и без да съм дразнила когото и да било с каквото и да е. Ей Богу, винаги съм се държала възпитано както в реалното, така и във виртуалното общуване - така че не разбрах с какво съм го заслужила. Освен, може би с факта, че похвалих спектакъл, който там (очевидно) дружно не харесват (дори помислиха, че съм част от екипа му). Беше забавно, но макар да няма отношение към гостуването им на сцената ви, няма да пропусна да спомена този твърде неприятен (за тях самите) факт.
Странно ми стана, че има място за подобни "неща", когато става дума за изкуство, но така е то - хора всякакви.

Оттогава съм им обявила бойкот. Желая им успех, но не ме интересува какво правят. И предвид отношението, което демонстрираха към мен - а/ като зрител и б/ като колега, за какъвто ме мислеха, когато отнесох бана - мисля, че бях длъжна да го споделя.
Съжалявам за антирекламата, но има неща, които не бива да се премълчават - каквото човек сам си направи... Да са живи и здрави и успех на Миро.
Пък и съм чувала, че спектакълът не е лош.

Edit: влязох си в профила, махнали са ми бана, но и невероятно грубите и обидни съобщения, които ми изпрати една от актрисите, участващи именно в този спектакъл, си стоят. Весело ми стана, докато ги четох - толкова злоба и претенция за творчество и талант. Не ми се връзват. :)
В края на ноември
модерен театър
В началото бе словото
Обратна връзка:

Понякога стават много кофти и горчиви недоразумения.Харесва ми,че въпреки всичко ги харесваш,което значи,че изкуството е великодушно:)Аз приемам да се исразяват нещата,които ни вълнуват и в добрия и лошият смисъл.Сигуна съм,че те ако го прочетат ще са по-внимателни!
И нещо техническо,опитах се да махна програмата за февруари и да сложа мартенската,но така стана че тя сега е два пъти.Ако искаш махни едната,ако това пречи на форума.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”