Ми нали щяха да теглят семестъра от септември? Или само на предложение си е останало. Ма нищо лошо де, още едно лято на моренце, макар и циганско
Единен приемен изпит в СУ !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
petromirkolev
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: Единен приемен изпит в СУ !
Едно е да си прав, друго е да го правиш. Ма айде ще си мълча, че не ми се повдига въпроса дето винаги изхожда за мен след такива теми. Тва е форум и уж свободна зона за мнения. Аз моето си го изразих. Ако всички имаме еднакви мнения направо да си трия регистрацията, щото къде отива тогава тръпката да можеш да изкажеш собствено мнение
Ми нали щяха да теглят семестъра от септември? Или само на предложение си е останало. Ма нищо лошо де, още едно лято на моренце, макар и циганско

Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
има една приказка хем душата в рая хем ... до края
не става така като искаш да влезеш каквото искаш на 1во желание сядаш и си скъсваш четирибуквието от четене .. както правят другите желаещи
като искаш лекото и мекото кандидатстваш си с матурата и си ходиш на моренце докато другите ходят по изпити и курсове пък каквото влезеш .. вместо да се радваш че ти приемат матурата изобщо ти си седнал кой им дава право това кой им дава право онова
не става така като искаш да влезеш каквото искаш на 1во желание сядаш и си скъсваш четирибуквието от четене .. както правят другите желаещи
като искаш лекото и мекото кандидатстваш си с матурата и си ходиш на моренце докато другите ходят по изпити и курсове пък каквото влезеш .. вместо да се радваш че ти приемат матурата изобщо ти си седнал кой им дава право това кой им дава право онова
- Apollinaire
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Курс: първи
И представи си значи, ти филолог искаш да ставаш...petromirkolev написа:Пу, за психо поне е 2.5 коефициента, мамицата им. Пък това дали знам или не знам език само аз мога да кажа, но дори и да знам може толкова да ме е домързяло да ходя на изпит, че да искам да влеза по най-лесния начин. Тва са някви предположения само. Майка и татко винаги са ме учили да не гледам другите, а да гледат себе си. Успях да го направя, ама не съвсем щото винаги ща има някакви неща дето да гледам другите вместо себе си. И в тоя ред на мисли на фона на келешите дето пълнят университетите що и аз да не съм келеш и да ми дадат право на 2.5 коефициент на матура за да влеза и да отида на море, ми да уча като шматка в нас заради това, че са давали произволно коефициенти и са променили изцяло системата за балообразуване. Ма тва са някви неща дето аз си ги мисля на глас, не ми обръщайте внимание. Така или инъче ще си ходя на моренце, пък ако ще и психо да уча
Нека да не бъдем неблагодарни, факта, че матурата изобщо се признава е достатъчен! А метода с коефициента е прост и логичен, няма как между изпита по френски и матурата да бъде поставен знак за равенство, тъй като нивото им на трудност е съвсем различно. Пък и защо някой въобще да се явява на изпит при положение, че матурата би могла да му свърши същата работа!? И още един аргумент мога да добавя, а именно, че по време на държавния зрелостен изпит се преписва и подсказва безмерно. Таа не смятам, че е правилно или пък коректно, или пък честно да влизем във висше учебно заведение благодарение на чужди знания и умения.
Аз например съм против въвеждането на матурата като начин за кандидатстване в СУ.
И накрая какъв е тоя мързел и паразитизъм, който те е обхванал, Петромире, ами като искаш да те приемат стегни се малко, научи си и се яви на изпита! Недей да чакаш манна небесна. И на всичкото отгоре ти си мислиш за "моренце" разбери, персонални жертви са нужни!!
Il y a ici des moments de lumière absolue, accusant tout, polyvalente, et en même temps précise, s'acharnant sur un seul objet...
-
petromirkolev
- В началото бе словото
- Курс: друг
Знаех си, че не трябва да пиша нищо
Нито съм казал, че няма да уча изобщо, нито съм казал, че искам коефициент 3, който е равен на изпита. Нито съм казал, че искам да влеза на първо желание изрично. Уф не ща повече да ме цитирате и да ме говорите, за тва нема да пиша друго. Отивам да пия едно кафе с цигарка на терасата и ви поздравявам с тая песен ако ви я отвори: http://www.youtube.com/watch?v=gzjQhxLL24A
Ако не: Vitaa - Ma soeur
Нито съм казал, че няма да уча изобщо, нито съм казал, че искам коефициент 3, който е равен на изпита. Нито съм казал, че искам да влеза на първо желание изрично. Уф не ща повече да ме цитирате и да ме говорите, за тва нема да пиша друго. Отивам да пия едно кафе с цигарка на терасата и ви поздравявам с тая песен ако ви я отвори: http://www.youtube.com/watch?v=gzjQhxLL24A
Ако не: Vitaa - Ma soeur

Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Не че те нападаме- не ни разбирай погрешно, просто ти тръгна прекалено рязко с обидите по отношение на СУ и ние, като защитници на правдата, нямаше как да не се намесим
Иначе си учи сега, надвий ситемата и догодина в СУ
остави го мрънкането за момента- не е на място 
и благодаря за поздрава
и благодаря за поздрава
Harhar... Има логика в това, което казваш, но не съвсемmuligan-cho написа:Еми страхотно, тогава. Аз обаче смятам, че трябва да се взема оценката от БЕЛ, защото виждам какво е положението във филологиите като цяло и когато имаш по БЕЛ 3, няма да влезеш. Друг е въпросът за това, кой колко получава, откъде го взема и т.н. и т.н. И имах предвид задължителен тест по БЕЛ за всички кандидатстващи, а не само за филолозите.Мен ме дразни това, че в нефилологически специалности масово се котира несъществуващата думата "колежка".
Но иначе подкрепям идеята за евентуален тест по български език като входен тест за филологиите.
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
Ами хайде пробвай да напишеш (за теб е може би вече късно, имайки предвид, че пишеш тук) едно... как му викате вече, аз се обърках тотално... ЛИС ли е какво е, пълно с правописни, пунтуационни или граматични грешки. Българският език се учи до 7-8. клас, но се упражнява активно още 4-5 години. И въз основа на това смея да твърдя, че учейки само Л-то, не означава, че БЕ-то не формира част от оценката ти по БЕЛ.
P.s. Казва се "предвид" без какъвто и да било предлог отпред.
P.s. Казва се "предвид" без какъвто и да било предлог отпред.
Хех, тва не го знаех
*взема си бележка* Благодаря.
Така е, така е, едва-ли обаче някой, който хич не може да пише на български и има 3 по БЕЛ, ще тръгне да кандидатства филология. Така си мисля де... Тук по-скоро става въпрос за хора с 5-6 по БЕЛ от гимназията
Но съгласи се, че това, което играе най-важна роля при оценяването, са уменията на ученика да пише добре интерпретативно съчинение (или каквото там беше), което пък от своя страна твърде често се свежда чисто и просто до уменията на същия този ученик да... назубря анализи и пр. помагала. (Не винаги, разбира се.) А в същото време много от тези отличници не са и чували за думи като "мигар" и "комай", не знаят за другото значение на "щото" и - нещото, което най-много ме дразни - не правят абсолютно никаква разлика между "прочие" и "прочее". :/ Тук вече малко като че ли излизам от темата... но като цяло това, което се опитвам да кажа е, че спроред мен решението да се премахне оценката по БЕЛ като балообразуваща не е фатално: дали можеш да пишеш съчинение разсъждение според "българските правила", така да се каже, не е от изключително голямо значение за евентуалното ти следване на чешка филология, да речем. Дали имаш добър речник и дали познаваш добре граматическите правила на българския език обаче... това вече мисля, че е важно, защото рано или късно ще се сблъскаш с проблема "превеждане от ...... език на български език". Затова отново изразявам мнение, че един изпит по български език би бил адекватен.
П.С. За да бъда и аз полезен: пред въпросителни думи не се поставя запетая
Не че аз съм някакъв фанатик на тема пунктуация... особено що се отнася до писането във форуми :Р
П.С.2 Надявам се не си мислиш че се заяждам или нещо подобно, напротив... Но в спора, казват, се ражда истината
) Не че това е кой знае какъв спор де... (Хмм... "кой знае какъв", ""кой-знае-какъв" или "койзнаекакъв" ? Че след онова "донемайкъде", което го е имало в матурата миналата година вече съвсем се обърках...)
Така е, така е, едва-ли обаче някой, който хич не може да пише на български и има 3 по БЕЛ, ще тръгне да кандидатства филология. Така си мисля де... Тук по-скоро става въпрос за хора с 5-6 по БЕЛ от гимназията
П.С. За да бъда и аз полезен: пред въпросителни думи не се поставя запетая
П.С.2 Надявам се не си мислиш че се заяждам или нещо подобно, напротив... Но в спора, казват, се ражда истината
- muligan-cho
Ами аз имам 4 по БЕЛ от дипломата, защото не мога да назубрям анализи и/или защото съм глупав и не мога да разсъждавам по нужния за по-висока оценка начин. Но пък уча филология... и това съм искал доста време. Иначе съм съгласен с това, че не зависи от това дали можеш да анализираш Славейков дали си годен за филология. 
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
Абе мулигане ти с какви оценки влезе ? БЕЛ - 4 и друго ко ? А на изпита колко изкара !? 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Е той има 4 от гимназията - ма предвид къде е учил си е направо хубава оценка
Предполагам, че на матурата има към 6
...
- muligan-cho
5.93 имах на матурата, 5.27 на изпита 
- muligan-cho
Ти от СУ чакай да се преебат с кинтите... измислили са го 
- streetdog
- Специалност: Италианска филология
Ако питате мене изобщо няма нужда от изпит.
По-скоро трябва да има цедка на първата година
Аз лично не виждам защо един политолог трябва да държи изпит по история например
По-скоро трябва да има цедка на първата година
Аз лично не виждам защо един политолог трябва да държи изпит по история например

- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хммм, "един политолог" може би не трябва да знае кога е била единствената българо-хърватска война през 10 век, но дали не трябва да разира повечко от история на БКП, БЗНС и т.н.... 
Into the endless we ride...