Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от svetlio.varna »

Теглих от горната половина, ама според мен те не са подредени хронологически.
Facebook
Изображение
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от iNCodE »

малко информация и от мен днес. СКъсани нямаме ( не сме имали на нито един изпит ) НО ... не се спичайте, усмихвайте се, довършвайте си изреченията, бъдете точни и ясни .., ако сте притеснителни ...като мен .... колкото и да сте чели (примерно вчера прочетох целия 1-ви учебник, вечерта конспект на 2-рия..и не само вчера) и да си знаете въпросите.... ако не сте спокойни..яко резачка Не всичко опира до труд, така че бъдете спокойни, това от мен .Хайде успехчета на 9-та утре и на всички след тях
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Браво на вас- умници :mrgreen: И мерси за пожеланието - дано утре да имам повеод за хвалене и аз :lol:
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

браво, вече почва да омеква безкомпромисната съдийска ръка

и искам да питам за една облигационно-правна консултация: какво е "общи дружества (дружества на всички настоящи имоти и на всички печалби)"
който го обясни тва автоматично ми става вечна дружка!
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Хахаха леко притеснен от обещанието, което си дал да дам своята теория. Това, което видях в нета: договори за дружество:
общи (дружествата на всички настоящи имоти и дружество на всички печалби) и частни дружества (тези, които имат за предмет няколко определени вещи или тяхното ползване или плодовете, които могат да се добият от тях; също и когато няколко души се обединят за определено предприятие или занятие);
го тълкувам като - общите дружества включват цялото имущество на лицата, които го сключат ( събирателни дружества - ще ги учите по икономика), а частните - само определени вещи и печалби ( ранна несъвършена версия на сегашните ООД-та)
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Има ли отпадащи въпроси за изпита по ИБДП?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
надето
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от надето »

Е има разбира се, 1, 40, 65, 67.
Право 2 курс 12 група

Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

хахаха ти сега ли се сещаш да питаш :lol:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Мина това ИБДП значи! :cheers: и за следващите ( нека ви успокоя) НЕ Е СТРАШНО! :mrgreen:
Аз бях страшно притеснена предната вечер, та и сутринта не ми беше никак спокойно, но в момента, в който влязох вътре и си изтеглих въпросите ( Обичайно наказателно и Облигационно право от втория учебник :mrgreen: ) озънах, че ги си знам всичко и се успокоих напълно :) Като дойде моя ред чак си се изненадах вътрешно от къде го извадих тоя уверен глас :mrgreen:
Искам да ви кажа, че въпреки че Токушев прекъсва и пита въпроси, които могат да ви се сторят закопаващи, в крайна сметка важното е да не му се притесниш и да се сдухаш - това го оценява много. Мен например ме пита " как можеш да обидиш човек според обичайното право" и аз почнах да говоря нещо и му казвам" Да хвърлиш куче през комина мУ.." ( като си се смея през цялото време, щото то просто си звучи комично) Той обаче веднага ме пита : какво куче да хвърлиш ? И аз наум - хммм порода ли иска от мен да му кажа сега (?!) :mrgreen: :D ма по едно време казах " умряло?..." и той най-накрая го прие :) Та си ме изтормози с тея обичайни обиди, но пък аз през цялто време му се хилих, та дори ми каза " ама колежке, не е смешно, въпросът е напълно сериозен" :mrgreen: Но ми каза да продължа в крайна сметка. После почнах по втория въпрос - казах няколко изречения, той ме пита за принципите директно , почнах да ги изборявам, видях, че ми написа 6-ца в протокола, после се подписа в кижката и ме пусна да си ходя :lol: :cheers:
С една дума- дори и да не знаете нещо перфектно, просто му се усмихнете, кажете това, което се сещате и си продължете ;)
Успех на следващите!

П.П. Мисля, че скъсани няма - всъщност може и да има, ма това са двама украинци, като момичето дори не говори бълграски, та е нормално :mrgreen:
Иначе ние първата група като влязохме - една 5-ца и три-четири 6-ци една след друга ни написа :) Така че мисля, че си е обективен и като види, че си чел, дори и да не му отгвориш перфекто на въпросите ( както направих и аз), ще ти пише хубава оценка :)
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Ииииииии втори поток излезе на ринга в мач с хандикъп след смяната с първи. Токушев - първи курс 2009/2010 - рунд 9 :cheers:

Понеже след това се шматках с колегите: шест шестици, много петици и четворки, три тройки, двойки няма.

Колеги, не се побърквайте (както стана с мен и други, например), учете много, но се наспете преди изпита, бъдете спокойни, облечете се добре, не учете пред вратата (няма смисъл и ви стресира допълнително), намерете някой, с когото да си говорите глупости, за да се разсеяте.

Запомнете, че всички тъпи слухове около проф. Токушев, или поне повечето, са част от безконечния и всеразпространения студентски фолклор. Нито ще ви пуши в лицето, нито ще ви скъса защото сте момиче (той просто иска да му се говори уверено и без притеснение и без страх да го гледате в лицето, просто момичетата са по притеснителни и вероятно от там идва легендата, ама това е друг въпрос).

Действително се определя най-точно като строг, но справедлив, лесно се изнервя, но и лесно си връща настроението. Няма да ви скъса ако сте чели, ако не можете да го изкарате, той ще ви "изстиска", за да ви пише поне тройка.

Практически съвети: бъдете спокойни, напишете възможно най-много като точки (тиренца, звездички, диезчета, отметки, кръсчета, рибки, каквото решите :) ) от темата, прегледайте си я за грешки, добавете още факти, когато ви извика бъдете уверени, не се забивайте в листа, гледайте към него, не е страшен, ако зацепите, се върнете възможно най-бързо; ако се оплетете професора ще ви помогне с насочващи въпроси, сравнително либерален е, и допуска гребни грешки;

Много е шантаво като чуете как на колегите им се променят гласовете като седнат на
горещия стол :) Предполагам и аз съм бил така днес :mrgreen:

Друго интересно: ОПРЕДЕЛЕНО ГЛЕДА КОЛОКВИУМИТЕ! Листа с оценките стои пред него, но го крие под други листа и от време на време му хвърля по едно око и отбелязва. Не се притенявайте ако не сте се справили добре на тях, доколкото разбирам, единствено повишава според резултатите. В нашата група на двама човека им вдигна оценката заради колоквиумите (поне на толкова той им е казал директно).
Последно промяна от iodine на 15 Фев 2010, 15:52, променено общо 3 пъти.
В името на потока! Втория!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Йей, днеска май е било триумфално предтавяне :cheers: Бравос на 9 гр. :cherry:
Facebook
Изображение
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

ОМГ,шест шестици :shock: това досега не се е случвало...Или сте много умни,или вчера си е прекарал доста добре празниците :lol: Истината само той знае :)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Хахах то че сме умни, умни сме ( ма тва можем да го кажем мисля, че за почти всички в тази специалност) Явно сме имали и късмет с тегленето обаче :mrgreen: ма съм изненадана, че нямаме двойки- то момичето украинка наистина мноого слбо говори български :mrgreen: Както и да е - мн съм доволна :lol:
А иначе аз лично не съм видяла листа с колоквиумите- вядах само протокола пред него, а уж през цялто врем го гледах докато говорех.. Но пък щом си го видял, значи е така сигурно :)

П.П. Слави, твоят глас не се промени много много, ама мооояят :lol: Прецених, че ще е по-добре да не му мяукам както обикновено си говоря и гласецът ми взе, че излезе много сериозен и уверен :lol:

П.П.2 - бтв имаме седем 6-ци - аз за толкова знам със сигурност, а даже мисля, че е още една отгоре :mrgreen:
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Момичето-бесарабска българка, която явно, не че не може да говори български, ми просто явно не и се говори, пък и не идва често :) Свидетели на представянето и днес бяха изумени, защото се оказало, че знаела български сравнително добре :D
Но пък щом си го видял, значи е така сигурно
Дори на двама души им е повишил оценката, защото "гледам сте се представили добре през годината", или поне така ми заявиха, така че имат някакво, поне доста и сравнително минорно, значение.
В името на потока! Втория!
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Е да, сравнително добре.. Ма днеска като я питах за фамилията се наложи Яна да и преведе ( не че не можех и аз да я питам на руски де, ама тя така безпомощно погледна към Янчето, че.. :mrgreen: )
Но както и да е - много се радвам, че всички сме минали :cheers:
Браво на нас :lol:
Заключено

Обратно към “Други”