Убийство ли е абортът?
-
argentinaso
- В началото бе словото
- Курс: трети
Re: Убийство ли е абортът?
Защото не бащата ражда детето, а жените не са някакви инкубатори за създаване на поколение, затова те трябва да имат последната дума, все пак става въпрос за тяхното тяло. Иначе, естествено, че бащата също трябва да има някакво право на мнение, но ако жената не иска едно дете, а мъжът го иска, не би трябвало неговото желение да има по-голяма тежест, а напротив.
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Ако бащата можеше да наложи майката да изкара бремеността си до край, без тя да иска това, е доста възможно тя да не бъде особено грижовна към себе си по време на почти насилствено наложената й бременност. В резултат може да се роди увредено дете или самата тя да се повреди. Това е и един от аргументите срещу забраната на абортите по принцип.ники написа:Това пък защо? Бащата си има абсолютно равно право с майката да решава, дали съответното дете да се роди или не.argentinaso написа:И би трябвало последната дума за абортите да е на жените, все пак те забременяват и раждат
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Именно. Все пак не мъжът предоставя тялото си на друго същество за 9 месеца. Не мъжът качва 15кг и се подува като плажна топка. Не на мъжа му се налага да се справя с всичките неудобства, които носи бременността със себе си. Защото бременността... отнема от теб. За да създаде нов живот, тя трябва да отнеме от теб, да вземе нещо от теб, защото този нов живот се храни от теб, не чрез теб, а от теб.argentinaso написа:Защото не бащата ражда детето, а жените не са някакви инкубатори за създаване на поколение, затова те трябва да имат последната дума, все пак става въпрос за тяхното тяло. Иначе, естествено, че бащата също трябва да има някакво право на мнение, но ако жената не иска едно дете, а мъжът го иска, не би трябвало неговото желение да има по-голяма тежест, а напротив.
Така че не. "Бащата" няма право на дума. "Бащата" има право единствено да си намери друга жена, която ще е съгласна да роди неговото дете. Толкова. И това е малка, наистина малка жертва в сравнение с всичко, през което трябва да премине една жена, за да износи и да роди своето бебе.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Мда. Когато преодолея ненавистта си към всякакъв род врещящи гадинки, включително и бебета.
(Всъщност се надявам, че когато е моето бебе, ще се справям добре с него. Защото с чуждите съм трагична.)
И знам как звучи отстрани, но си струва да погледнем реалистично на нещата. А част от реалността е това, че всички майки казват, че цялата болка, цялото неудобство и дискомфорт, всичките несгоди изчезват в мига, в който ти дадат твоето дете.
Така че аз и много други нераждали жени по този свят чакаме да дойде моментът, в който ще повярваме на тези думи на майките си.
Но дотогава, стой та гледай някакъв мъж да се опитва да се разпорежда с тялото ми под простичкия предлог, че е отдал един оргазъм и един годен сперматозоид.
(Всъщност се надявам, че когато е моето бебе, ще се справям добре с него. Защото с чуждите съм трагична.)
И знам как звучи отстрани, но си струва да погледнем реалистично на нещата. А част от реалността е това, че всички майки казват, че цялата болка, цялото неудобство и дискомфорт, всичките несгоди изчезват в мига, в който ти дадат твоето дете.
Така че аз и много други нераждали жени по този свят чакаме да дойде моментът, в който ще повярваме на тези думи на майките си.
Но дотогава, стой та гледай някакъв мъж да се опитва да се разпорежда с тялото ми под простичкия предлог, че е отдал един оргазъм и един годен сперматозоид.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Обратна връзка:
Физическата страна на нещата е такава, да.
И да не забравяме също, че правото е на страната на по-силния... тоест , жената може да взима всякакви решения от подобен род самостоятелно като скрие от мъжа, че е бременна например.
Мъже има под път и над път... но най-малкото само аз си решавам от кого наистина искам бебе. А аз искам четири, така че...
Не бих позволила обаче на никого да се разпорежда с живота, тялото и бъдещето ми....
И да не забравяме също, че правото е на страната на по-силния... тоест , жената може да взима всякакви решения от подобен род самостоятелно като скрие от мъжа, че е бременна например.
Мъже има под път и над път... но най-малкото само аз си решавам от кого наистина искам бебе. А аз искам четири, така че...
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Lord
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
Лъжат. И въпреки това е по-кофти да си бездетна. Ама тва е огромна друга тема. т.е. офтопик.А част от реалността е това, че всички майки казват, че цялата болка, цялото неудобство и дискомфорт, всичките несгоди изчезват в мига, в който ти дадат твоето дете.
Или може би не лъжат, но понеже всички са им казвали, че трябва да се чувстват така, те казват, че се чувстват така, защото обратното би било доста грозно. И цинично, какъвто е този пост.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
-
argentinaso
- В началото бе словото
+1MidwinterSun написа:Именно. Все пак не мъжът предоставя тялото си на друго същество за 9 месеца. Не мъжът качва 15кг и се подува като плажна топка. Не на мъжа му се налага да се справя с всичките неудобства, които носи бременността със себе си. Защото бременността... отнема от теб. За да създаде нов живот, тя трябва да отнеме от теб, да вземе нещо от теб, защото този нов живот се храни от теб, не чрез теб, а от теб.argentinaso написа:Защото не бащата ражда детето, а жените не са някакви инкубатори за създаване на поколение, затова те трябва да имат последната дума, все пак става въпрос за тяхното тяло. Иначе, естествено, че бащата също трябва да има някакво право на мнение, но ако жената не иска едно дете, а мъжът го иска, не би трябвало неговото желение да има по-голяма тежест, а напротив.
Така че не. "Бащата" няма право на дума. "Бащата" има право единствено да си намери друга жена, която ще е съгласна да роди неговото дете. Толкова. И това е малка, наистина малка жертва в сравнение с всичко, през което трябва да премине една жена, за да износи и да роди своето бебе.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Добре, че вече има изкуствени матки и жените не са особенно нужни за процеса 
medicate, medicate
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аре някоя дето е раждала да се изкаже?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Тъкмо щях да се възмутя, че за съвременната жена бремеността е стрии, целулит, епизиотомия и лоши зъби... но то явно е дори повече.
Амин....цялата болка, цялото неудобство и дискомфорт, всичките несгоди изчезват в мига, в който ти дадат твоето дете.
Хъм. Мислех, че съм единственият човек на планетата дето си ги мисли тия работи.Lord написа:Лъжат. И въпреки това е по-кофти да си бездетна. Ама тва е огромна друга тема. т.е. офтопик.А част от реалността е това, че всички майки казват, че цялата болка, цялото неудобство и дискомфорт, всичките несгоди изчезват в мига, в който ти дадат твоето дете.
Или може би не лъжат, но понеже всички са им казвали, че трябва да се чувстват така, те казват, че се чувстват така, защото обратното би било доста грозно. И цинично, какъвто е този пост.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
-
argentinaso
- В началото бе словото
Мерси за позволението, много ясно, че ще раждам или не, защото аз така съм решила (независимо дали причините са стрии или нещо друго), а не защото някой ми се прави на моралист и ми обяснява кое е най правилно за мен и моето тяло. Този избор е личен и смятам, че всеки човек има право да реши иска ли да бъде родителJamesmagno написа:Малоумници. Като ви е за стриите, не раждайте. Боже...
- ники
- Легендарен флуудър
Ще ме прощавате, ама това че ще надебелеете 15 кила или че ще изтърпите някакви болки за определен период от време ИЗОБЩО не е причина да правите аборт. Ето защо преценките на родителите трябва да има еднаква тежест. това, че детето е във вашето тяло далеч не го прави обект на вашето разпореждане