Ванкувър 2010

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Ванкувър 2010

Мнение от Бeтон »

Коментарите около Олимпиадата в тази тема. :)
Откриването е тази нощ (ранна утрин) в 4:00
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Re: Ванкувър 2010

Мнение от phoebe »

Нямам търпение :))

Днес специално ударих следобеден сън от 13 до 18, за да мога да се насладя на откриването наживо :)))
medicate, medicate
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не съм пропускала откриване на Олимпийски игри, откакто се помня. Солт Лейк Сити, Нагано... хич не ми дремеше колко е часът.
Явно наистина съм много болна, щом се запътвам към леглото. Дано после го качат някъде из торентите - ако не, каквото закача утре на повторенията. :|
...
И да знаете, че в следващите дни огромен процент от мненията ми във форума ще бъдат концентрирани в тази тема. Само да се закрепя малко, damn it. Олимпийските игри продължават да бъдат изключително събитие (пък аз винаги настръхвам като палят огъня - прекрасно е!).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Аз пък си мислех, че никой не ги гледа тези неща като цяло. :o

Явно наистина всеки си прави изводите от себе си и средата си.

The names of the future are stamping of impatience.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

аз пък все изпускам откриването ... мога да пробвам да го изчакам ама утре ставам рано и просто имам нужда от сън ... ще го гледам сигурно после в youtube...макар че никога не ги гледам... все се каня и само репортажи гледам :/ а определено си заслужава!!!
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Гледам го от самото начало и определено си струва 3-те часа загубен сън!
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

И аз го изгледах :)

Имам и въпрос по точно финалната част с запалването + фойерверка.

При положение, че бяха 4ма факлоносещите, защо се появиха само 3 тотема (то не бяха и тотеми де), които запалиха основния жертвеник?

И освен това, самият фойерверк, малко постен може би?

edit: За паленето - Точно така! Трябваше да са четири колони, които да бъдат запалени едновременно, но бяха само три. blame canada :D
medicate, medicate
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Zahariev написа:Явно наистина всеки си прави изводите от себе си и средата си.
А, не - те и в моята "среда" не ги гледат. Пък сред най-ранните ми спомени е как съм закотвена пред ТВ и гледам алпийски ски. И до днес обожавам огромна част от зимните спортове (биатлон, ски-алпийски, фигурно пързаляне, бързо пързаляне с кънки, гледам и кърлинг, защото - противно на общото схващане - е адски забавен спорт...), нищо, че собствените ми ски- и кънки-умения се изчерпват със стила "един я бута, друг я дърпа" - и това е едно от нещата, които съм си обещала да поправя. Само дето тия болести и сесии по никое време много бъркат нещата. :?
...
Фийби, 4 бяха, бе! Просто единият се падаше зад жервеника (поне от гледната точка, която избра режисьорът на предаването). Като го запалиха, ясно се виждаше, че огньовете са 4 (без да броим основния).
Добре го бяха направили, а участието на Гару като последен артист преди запалването на огъня ми поразхлопа сърцето. Не го очаквах, но много се зарадвах, а си личеше, че и той е наистина развълнуван. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

В момента гледам повторението.

От цялата работа най-кофтито е, че късните хокейни мачове са някъде в диапазона 7:00 - 9:30 наша сутрин, когато имам математика.
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Аз вече си направих програмата на мачовете, дето ще гледам.

Спокойно, поне финала е от 22:15 на 28.02. Мача за 3/4 място - от 5 и нещо - можеш да го гледаш и хоп - на даскало :D
medicate, medicate
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Адам Малиш сякаш е орисан да не вземе злато от Олимпиада. Петела с неговите надъхвации няма спирка.

Регламента на хокейния турнир какъв беше последно?
Група А
САЩ
Канада
Швейцария
Норвегия

Група В
Русия
Чехия
Словакия
Латвия

Група С
Швеция
Финландия
Беларус
Германия

Последните 8 играят квалификационен кръг и 4-те победителя се срещат с 4-те най-добри от групите за 1/4 финалите, после 1/2 и тн.

Очаквам сблъсък САЩ - Русия по -нататък :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
Аватар
Kose Bose
Драскач
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от Kose Bose »

Убийте ме с камъни, ама мен ме заболя сърцето, като разбрах, че само откриването струва 40 млн долара. В същото време ни приканват да пращаме смс-и по левче за децата в Хаити. :? Може и да развалям еуфорията (едва ли), но от всичко покрай тия Олимпийски, точно това ми направи най-силно впечатление.
- Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...
~~~~
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Винаги съм смятала хокея за бокс на лед. Не са нормални тия хора - то бива млатене, бива, ама понякога забравят за шайбата изобщо.
Мен ме е яд, че отложиха спускането, тая вечер си я бях отделила за него и за женския спринт в биатлона. По програма почва след 20 минути, ама да видим...

И да, кофти за Малиш, ама и те са едни самоубийци... Тъпото е, че онзи ден разправях същото за шейничките и скелетона и ето какво стана. Аз, впрочем, нямам страх от височини - никак. И въпреки това едно от най-стресиращите ми преживявания беше, когато се качих на върха на ски-шанцата в Юваскюла (тя не работи от години и, както се досещате, качването там е забранено, ама исках да видя, пък! :rabbit: ). За ето това чудо става въпрос: http://static.panoramio.com/photos/original/8235735.jpg. Като застанеш до антенката горе, силно ти се прищява да не си се качвал. :pale: Оттогава насам избягвам да гледам ски скокове, защото ми се иска да се кръстя преди всеки опит на състезателите.

Косе, има го това, но някаква част от парите ще си ги избият от билети, мърчъндайзинг и прочее. Уви, спортът Е комерсиален и ако ще и Кубертен да се върти като вентилатор в гроба, това няма да промени фактите. В момента, в който се намесва рекламата, всичко е загубено и олимпийският дух става по-скоро пожелание.
Факт е още и че винаги ще има нуждаещи се тук и там по света. В Хаити бедствието удари изведнъж, в много други части по света то е перманентно. Говорим обаче за различни пера от бюджетите на международните организации (и за различни организации като цяло) - има си световни хуманитарни организации, има и МОК. И на мен ми се иска да се намали бюджета за военно дело and stuff like that и парите да се пренасочат за разработването на лекарства срещу рак, например - но отлично знам, че това няма как да се случи. И съм спряла да се възмущавам, колкото и нехуманно да изглежда това. Останалото е популизъм.

Пък и Олимпийските игри - колкото и комерсиални да са днес (с премиите, рекламите и телевизионните права) - все пак са празник на целия свят, на човешкия дух, на желанието за съвършенство и стремежът към постигането му. Стига ти да видиш броя на делегациите и страните, които са представени.
* Наясно съм, че това може да бъде сметнато за висша форма на лицемерие (предвид обстоятелствата и намесата на парите), но аз си падам малко романтична в това отношение. Вярвам в чистотата на идеята и толкова - без да отричам, че средствата за осъществяването й са спорни в някои отношения (тук слагам и допинга).

Айде успех на Нинчето Кадева, дано изпревари поне испанката :) :) :) Будалкам се, будалкам, но място в точките ще бъде успех.
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Скелетона е ненормален.
С над 100 км/ч с главата напред. :scratch:

Шанцата не е толкова страшна. Те могат да скачат 100 и кусур метра, но височината на която летят не е голяма. Виж профила съоръжението след скока, да видиш че нарочно е направено, че ако не се получи изхвърлянето да паднеш от 2-3 метра, което е пак оферта.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Не бе, то е ясно, обикновено краят на шанцата е на 2 или 3 метра от хълма. Но като застанеш горе и погледнеш надолу... самият път, който трябва да минеш със ските преди летежната фаза си е... ми... плашещ е. Да не говорим, че може да паднеш от 3 метра, ама падаш след засилване с почти 90 км/ч.

А както се видя от случилото се с грузинеца, при тая скорост и каската като единствено предпазно средство, няма голямо значение дали ще си с главата надолу или нагоре по улея - тъй че шейнички или скелетон, все тая. :pale:

* Кадева окапа. Не знам дали ще се класира изобщо за преследването (по-скоро не). Кофти.
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”