Единен приемен изпит в СУ !

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Единен приемен изпит в СУ !

Мнение от _sonrisa_ »

Ми ти да не си очаквал матурата да се равнява на изпит - това би било най-малкто нечестно за държащите изпити ;)
petromirkolev
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от petromirkolev »

Ми не ама можеше поне 2.5 ми не 2 ...!
Изображение
Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
Аватар
Savage
В началото бе словото

Мнение от Savage »

Петромирчо, няма какво да се палиш . Ако ще кандидатстваш филология , така или иначе би трябвало да имаш понятие от някакъв език (в твоя случай - френски, доколкото разбирам) и съвсем не ти трябва да се занимаваш с някакви си матури :) Отиваш на изпита и го ace-ваш, дет се вика. Пък с него можеш да си влезеш каквото ти сърце иска - я филология, я Психология (не са много високи баловете, но ме поправете ако греша).

За някои специалности пък са безмислени матурите с коеф. 2, защото никой няма да тръгне да влиза Японистика с матура примерно.
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Savage написа:За някои специалности пък са безмислени матурите с коеф. 2, защото никой няма да тръгне да влиза Японистика с матура примерно.
Има ги и откачени типове :mrgreen: :mrgreen:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
petromirkolev
В началото бе словото

Пу, за психо поне е 2.5 коефициента, мамицата им. Пък това дали знам или не знам език само аз мога да кажа, но дори и да знам може толкова да ме е домързяло да ходя на изпит, че да искам да влеза по най-лесния начин. Тва са някви предположения само. Майка и татко винаги са ме учили да не гледам другите, а да гледат себе си. Успях да го направя, ама не съвсем щото винаги ща има някакви неща дето да гледам другите вместо себе си. И в тоя ред на мисли на фона на келешите дето пълнят университетите що и аз да не съм келеш и да ми дадат право на 2.5 коефициент на матура за да влеза и да отида на море, ми да уча като шматка в нас заради това, че са давали произволно коефициенти и са променили изцяло системата за балообразуване. Ма тва са някви неща дето аз си ги мисля на глас, не ми обръщайте внимание. Така или инъче ще си ходя на моренце, пък ако ще и психо да уча :rr:
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Въобще не си прав- матурата е направена елементарна! Изпитът по език, макар също да не е труден, е две нива над тази матура! Коефициент 2 за матурите за специалност филилогия е повече от добре. Ма и ти имаш интересно мислене значи - нека другите да са "шматки" и да учат, за да влезат желаната специалност, а пък ти да си влизаш наравно с тях, карайки си на матурата от преди две години! ( на която, по спомен, нямаш 6-ца).. Осъзнай се малко :)
П.П. За психология, поне за момиче, мин. бал не е малък никак. За момчета естествено е по-нисък, така че дано ти стигне ;)
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика

Мнение от muligan-cho »

_sonrisa_ написа:Как защо няма? Защото филолигия се приема с изпит по Чужд език! А българският се предполага, че ни е роден за повечето :P
И като българският ни е роден, като че всички го знаем, така ли? Погледни последните си две изречения само...

Филологията трябва да се интересува от това какви оценки е имал кандидатът по БЕЛ от гимназията, защото аз имам колеги, които, влезли по "стария" начин, изпитват трудности с изписването на някои думи на български език, който се смята за роден, както казваш ти. Не само не трябва да се маха като балообразуваща оценка, ами трябва да се направи и един общ тест по български език за всеки желаещ да кандидатства в този ВУЗ. Проблемът тогава ще бъде, че просто няма да има толкова студенти, колкото има сега.
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата

Мнение от Monkey D. Luffy »

Само не знам мулигане к'во ти пука кой ще влиза в СУ. Нали си влязъл, гледай си кефа и т'ва е. :king: Гледай теб си и за другите не го ебавай. Поне мен така са ме научили наште :D
Като не знаят основите, ще срещнат трудности и накрая ще се откажат 'щот им е трудно
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Повярвай ми, напълно съм съгласна, че това, че българският ни е роден език, в никакъв случай не означава, че го знаят повечето. Дори е срамно голям процентът на неграмотните у нас.. Но при положение, че държиш изпит по език като кандидатстудентски такъв, е напълно нормално оценката по език от дипломата да се взима като балообразуваща - и точно това имах предвид- че не смятам, че това е странно. Съвсем друг е въпросът дали е необходим и изпит по БЕЛ за филологиите ( което смятам, че е така) и колко са хората, които са тръгнали да учат чужд език, а дори български не знаят ;)

П.П. не разбрах за кои последни две мои изречения гоовориш :P
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика

Мнение от muligan-cho »

Еми страхотно, тогава. Аз обаче смятам, че трябва да се взема оценката от БЕЛ, защото виждам какво е положението във филологиите като цяло и когато имаш по БЕЛ 3, няма да влезеш. Друг е въпросът за това, кой колко получава, откъде го взема и т.н. и т.н. И имах предвид задължителен тест по БЕЛ за всички кандидатстващи, а не само за филолозите. :lol: Мен ме дразни това, че в нефилологически специалности масово се котира несъществуващата думата "колежка".
Monkey D. Luffy написа:Само не знам мулигане к'во ти пука кой ще влиза в СУ. Нали си влязъл, гледай си кефа и т'ва е. :king: Гледай теб си и за другите не го ебавай. Поне мен така са ме научили наште :D
Като не знаят основите, ще срещнат трудности и накрая ще се откажат 'щот им е трудно
Проблемът, маймуно, е че ще завършат, защото ги пускат, а не, че ще се откажат, за жалост.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ох аз направо изтръпвам като ми кажат " колежке" - ужасно неуважително ми звучи! Но от всички преподаватели, които ми преподават, само един ( Даниел Вълчев) казва "колега" и на момичетата ( ма пък то оставаше и той, след като е бил министър на образованието, да не спазнва езиковите правила :mrgreen: ). Да не говорим сред студентите какво е положението.. а уж всички сме влезли с изпит по летература, а и да не бяхме, трябва да сме наясно, че в българския език думи като "колежка", " директорка" и тн. просто не съществуват. ;)
petromirkolev
В началото бе словото

Бая стар ме изкара, матурата ми е от 2009-та. 6-ца нямам да, не ми стигат 40 стотни за пълна. Това каква е матурата не съм виновен аз, нито съм я съставял, нито съм си я дал сам. Аз направих матура която държавата ми е определила каква да бъде! От там нататък не мисля, че е нужно да обяснявам колко смешна е държавата щом сама се смее на продуктите си и ги оценява ниско. ФФ - х2, Психо - х2.5 , мисля, че всички специалности са еднакво добри сама по себе си и тогава защо за едното взимат 2 а другото 2.5 ? Кой им дава право да ме о
щетяват с цели 6 единици ако не искам да ходя на изпит? Кой им дава право да изтеглят началото на семестъра за септември когато всички други почват октомври? Абе ай ще ..... многоточие. Оставям си тея специалности за резервен вариант ако не успея да се подготвя по другото което мисля и това е.
Инъче имам интересно мислене, да, за това ме харесват и хората :lol:
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Разминаването при коефициентите се дължи на факта, че всеки факултет определя сам за себе си балообразуващите предмети и изпитите :)
Това да се почва от септември - пак грешиш - само СУ почва от 1. октомври- всички други университети започват от средата и дори малко след началото на септември ;)
А на въпроса " кои им дава право" - ами държавата - Университетите са си автономни и сами взимат тези решения.
Няма нужда да се пениш толкова - вместо да се чувстваш ощетен, радвай се, че въобще приемат матурата в този й вид като приемен изпит ;)
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

бая глупости изръси май :lol:
това че ти си мислиш че всички специалности са еднакво добри не значи че точно така ;)
държавата и университета са различни неща точно поради тая причина от университета могат да си слагат каквито си искат коефициенти
семестърът започва октомври месец ;) когато доста униврситети вече са започнали

пп бидех изпреварен :lol:
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

хаха нищо - нека види, че мненията ми не показват някакво лично отношение към него, а просто в случая никак не е прав да надига глас против " неправдата" :mrgreen:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”