Отечествен фронт
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Отечествен фронт
Карбовски стартира предаване в Нова телевизия
От вчера (бел. авт. - 6 май) Мартин Карбовски стартира предаване по Нова ТВ под името "Отечествен фронт". То ще се излъчва всяка събота от 18.15 часа, непосредствено преди централната емисия “Календар” и ще бъде с продължителност 60 мин. Предаването е копродукция между Нова телевизия и “Телеман”, който вече трета година прави “Горещо”.
“Отечествен фронт” е предаване за социалния ъндърграунд. Ето защо и името му не е избрано случайно, казват от екипа. С него създателите на предаването показват онази тънка невидима фронтова линия, на която стоят милиони българи и се борят с ежедневните си проблеми в нашето отечество.
От студиото на “Отечествен фронт” Мартин Карбовски посредством много репортажи ще разказва историите на обикновените хора, ще показва техните проблеми и всичко онова, за което обществото и държавата си затварят очите и отвръщат глави. Някои от тези хора ще бъдат и гости в студиото, за да разкрият още детайли от собствената си история и да бъдат извадени от естествената среда.
http://www.bgfactor.org
Коментар:
Лично на мен първото предаване ми направи добро впечатление.
Харесва ми това, че показва:
- предрасъдъците на обикновения човек;
- неговата конформираност спрямо света;
- тесния кръгозор на много от обикновените хора (което, разбира се, не прави чест на България);
- това, че хората ходят първо на врачка, а после се обръщат към институциите;
- срамът от това, че сме различни, от това, че не умеем да уважаваме различните, страхът да не би да се дистанцираме със своята различност;
- и пр., и пр.
Някакви впечатления от ваша страна?
Трябва ли да се показват тези неща или е по-добре да ги крием.
Може би някой го е гледал?
п.п.
Който не го е гледал, да пробва дали го няма някъде из тракерите. Обикновено по-интересните предавания винаги се намират в някой масив...
От вчера (бел. авт. - 6 май) Мартин Карбовски стартира предаване по Нова ТВ под името "Отечествен фронт". То ще се излъчва всяка събота от 18.15 часа, непосредствено преди централната емисия “Календар” и ще бъде с продължителност 60 мин. Предаването е копродукция между Нова телевизия и “Телеман”, който вече трета година прави “Горещо”.
“Отечествен фронт” е предаване за социалния ъндърграунд. Ето защо и името му не е избрано случайно, казват от екипа. С него създателите на предаването показват онази тънка невидима фронтова линия, на която стоят милиони българи и се борят с ежедневните си проблеми в нашето отечество.
От студиото на “Отечествен фронт” Мартин Карбовски посредством много репортажи ще разказва историите на обикновените хора, ще показва техните проблеми и всичко онова, за което обществото и държавата си затварят очите и отвръщат глави. Някои от тези хора ще бъдат и гости в студиото, за да разкрият още детайли от собствената си история и да бъдат извадени от естествената среда.
http://www.bgfactor.org
Коментар:
Лично на мен първото предаване ми направи добро впечатление.
Харесва ми това, че показва:
- предрасъдъците на обикновения човек;
- неговата конформираност спрямо света;
- тесния кръгозор на много от обикновените хора (което, разбира се, не прави чест на България);
- това, че хората ходят първо на врачка, а после се обръщат към институциите;
- срамът от това, че сме различни, от това, че не умеем да уважаваме различните, страхът да не би да се дистанцираме със своята различност;
- и пр., и пр.
Някакви впечатления от ваша страна?
Трябва ли да се показват тези неща или е по-добре да ги крием.
Може би някой го е гледал?
п.п.
Който не го е гледал, да пробва дали го няма някъде из тракерите. Обикновено по-интересните предавания винаги се намират в някой масив...
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз го гледах. В първия брой "гост" беше една 40-годишна жена, която има заболяване и е висока 90 см.
До сега е живяла само на село и почти не е напускала дома си. Семейството и не и предлага никаква подкрепа. Мартин Карбовски я взе от тях за три дни и я изведе в "Големия свят". Посетиха конкурса "Мис България", ходиха на ресторант, заведе я до морето...
Описанието, което се опитвам да направя в момента, нещо не ми се получава...
Но наистина беше много хубаво и трогателно предаването (като я зяведе до морето, при реакцията и, ми се доплака...
) Обезателно ще гледам и следващите предавания.
Описанието, което се опитвам да направя в момента, нещо не ми се получава...
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
- Гост
- Пишеща машина
И после какво? Върна я на село... Използвал я е да си направи предаването и кой от къде е? Добър стилRaya_Alexandra написа:Аз го гледах. В първия брой "гост" беше една 40-годишна жена, която има заболяване и е висока 90 см.До сега е живяла само на село и почти не е напускала дома си. Семейството и не и предлага никаква подкрепа. Мартин Карбовски я взе от тях за три дни и я изведе в "Големия свят".
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Значи според теб подобни истории не трябва да бъдат показвани?
Не те ли тревожи фактът, че тази жена е живяла 40 години и никой, ама наистина никой, не знае за нея!?
Не те ли тревожи, че именно заради конформизма по селата, родителите са я спрели от училище още в четвърти клас!?
Не те ли тревожи, че "малките хора" не знаят към кого да се обърнат за помощ, а отиват при врачки!? А имаме институции (социални и не-такива, които са отговорни за такива проблеми!)
Не мислиш ли, че с показването на такива случаи има поне малка надежда да променим съзнанието си към толерантност спрямо различния!?
И не забравяй, че не на последно място журналистиката е професия, така че нека не ти се струва странно подобно предаване...
Не те ли тревожи фактът, че тази жена е живяла 40 години и никой, ама наистина никой, не знае за нея!?
Не те ли тревожи, че именно заради конформизма по селата, родителите са я спрели от училище още в четвърти клас!?
Не те ли тревожи, че "малките хора" не знаят към кого да се обърнат за помощ, а отиват при врачки!? А имаме институции (социални и не-такива, които са отговорни за такива проблеми!)
Не мислиш ли, че с показването на такива случаи има поне малка надежда да променим съзнанието си към толерантност спрямо различния!?
И не забравяй, че не на последно място журналистиката е професия, така че нека не ти се струва странно подобно предаване...
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
според мен него го тревожи същото, което и мен - че Карбовски я използва, за да си направи предаването, и после я върна на същата мизерия в която е живяла 40 години. и следващите 40 ще е пак напълно забравена, ама на него шоуто му трябва да върви.
по принцип това е основен манталитет и на повечето американски предавания и шоу програми, и аз лично съм много против популистките репортажи тип "вижте колко ми пука за малките хора"...
по принцип това е основен манталитет и на повечето американски предавания и шоу програми, и аз лично съм много против популистките репортажи тип "вижте колко ми пука за малките хора"...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми добре тогава....Какво да направи с нея?
Не може да я направи висока, млада и красива!
Не може да промени миналото й.....Евентуалния резултат
от това предаване е, че някой ще се заинтересува
относно бъдещето на тази жена.
Не може да я направи висока, млада и красива!
Не може да промени миналото й.....Евентуалния резултат
от това предаване е, че някой ще се заинтересува
относно бъдещето на тази жена.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- Гост
- Пишеща машина
Не ми харесва, че я използва и после я връща пак в старата и позиция... Причинява и комплекс за малоценност и един куп други... Това е като да си вземеш дете от детски дом за Коледа и Нова година - после сираците искат да се самоубият...
А и второто е самия стил на Карбовски... от чуждото нещастие да прави сензация...
Както и да е, предаването не съм го гледал, а спрямо Карбовски съм предубеден, щото ми е антипатичен... /високомерието му дразни/
А и второто е самия стил на Карбовски... от чуждото нещастие да прави сензация...
Както и да е, предаването не съм го гледал, а спрямо Карбовски съм предубеден, щото ми е антипатичен... /високомерието му дразни/
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Предаването засяга точно темата за предрасъдъците -Гост написа: Както и да е, предаването не съм го гледал, а спрямо Карбовски съм предубеден, щото ми е антипатичен... /високомерието му дразни/
"Какво си мислят хората, ако изляза така на улицата" ,
"Какво ще кажат хората, ако си сложа повече грим" ,
"Какво ще кажат хората, ако съм висок 90 см и за това съм стоял 40 години в къщи, дори на училище не съм ходил..."
понеже майка ми и баща ми имат въпросните предрасъдъци.
Уважавам мнението ти, но недей да си предубеден спрямо хората.
А за Карбовски - даа бе дошъл и да му бе задал няколко въпроса. Затова го поканихме.
Както и да е.
Поздрави...
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А какво трябваше да направи той?nrggirl написа:според мен него го тревожи същото, което и мен - че Карбовски я използва, за да си направи предаването, и после я върна на същата мизерия в която е живяла 40 години. и следващите 40 ще е пак напълно забравена, ама на него шоуто му трябва да върви.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз съм много против тази практика - или осиновяваш деденцето,Гост написа:да си вземеш дете от детски дом за Коледа и Нова година
или изобщо не се доближаваш до него.Защото всяка...хмх...топлина,
която усети много ще му навреди по-късно.
П.П.Това сега се получи малко като офтопик, но трябва да излизам.
После като се върна ще напиша това, което исках да кажа.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Е и ?!Гост написа:И после какво? Върна я на село... Използвал я е да си направи предаването и кой от къде е? Добър стилRaya_Alexandra написа:Аз го гледах. В първия брой "гост" беше една 40-годишна жена, която има заболяване и е висока 90 см.До сега е живяла само на село и почти не е напускала дома си. Семейството и не и предлага никаква подкрепа. Мартин Карбовски я взе от тях за три дни и я изведе в "Големия свят".
Ти като идеш да видиш Айфеловата кула и какво? После се връщаш, нали ?! За жената това е било изживяване може би по-вълнуващо и от виждането на Айфеловата кула за теб! Тъй че... Не съди за стила на нещо по това!!!
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
А теб не те ли тревожи, че има над 6 милиона българи, за които ти нищо не знаеш?alhimikat написа:Значи според теб подобни истории не трябва да бъдат показвани?
По принцип адски ме дразнят подобни показни прояви (плюс самият Карбовки, и не, не съм предубеден спрямо него). Същото е като с благотворителните концерти - защо Сульо, Пульо и Дульо правят концерт, и после дават част от парите за "кауза Х", след като през останалото време печелят десетки пъти повече, но с парите си купуват вили, яхти, самолети, подводници... Могат тихо и кротко да дарят за същата кауза и без да си правят PR от това.
Да, има проблеми, пред които си затваряме очите. Но в същото време всеки си има стотици други собствени проблеми, които не бърза да направи обществено достояние. И Карбовски вместо да прави обществено достояние до болка известни факти, да купи два 51 инчови телевизора - един за министерски съвет и един за Народното събрание, и да им върти по цял ден примери за "рая на Балканите", в който всички живеем. Пък белким някой се сетил да направи нещо в положителна посока. Всички помним случая с мерцедесите на НС, нали?
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
именно!!!xpucmo написа:А теб не те ли тревожи, че има над 6 милиона българи, за които ти нищо не знаеш?
По принцип адски ме дразнят подобни показни прояви (плюс самият Карбовки, и не, не съм предубеден спрямо него). Същото е като с благотворителните концерти - защо Сульо, Пульо и Дульо правят концерт, и после дават част от парите за "кауза Х", след като през останалото време печелят десетки пъти повече, но с парите си купуват вили, яхти, самолети, подводници... Могат тихо и кротко да дарят за същата кауза и без да си правят PR от това.
Да, има проблеми, пред които си затваряме очите. Но в същото време всеки си има стотици други собствени проблеми, които не бърза да направи обществено достояние. И Карбовски вместо да прави обществено достояние до болка известни факти, да купи два 51 инчови телевизора - един за министерски съвет и един за Народното събрание, и да им върти по цял ден примери за "рая на Балканите", в който всички живеем. Пък белким някой се сетил да направи нещо в положителна посока. Всички помним случая с мерцедесите на НС, нали?
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Идеята на едно предаване (каквото и да е то) е да покаже "образа", който се доближава до по-голям брой от хората. Да покаже проблемите, които касаят по-голяма част от хората. Да покаже обобщен вариант на многото...xpucmo написа: А теб не те ли тревожи, че има над 6 милиона българи, за които ти нищо не знаеш?
Логично е, че няма да покаже 6 милиона, нито 3-4 милиарда, колкото е населението на Планетата, а ще избере определени "образи".
Пробвай да спечелиш сума близка до тази, която печелят изброените от теб лица (Цульо и Дульо) и да видим какво ще е отношението ти към малките неща в живота, и колко примерно би дарил...xpucmo написа: По принцип адски ме дразнят подобни показни прояви (плюс самият Карбовки, и не, не съм предубеден спрямо него). Същото е като с благотворителните концерти - защо Сульо, Пульо и Дульо правят концерт, и после дават част от парите за "кауза Х", след като през останалото време печелят десетки пъти повече, но с парите си купуват вили, яхти, самолети, подводници... Могат тихо и кротко да дарят за същата кауза и без да си правят PR от това.
Не всеки си крие проблемите. Не се показват личните проблеми (и пак не винаги)xpucmo написа: Но в същото време всеки си има стотици други собствени проблеми, които не бърза да направи обществено достояние.
Според мен проблема в предаването Отечествен форнт (с Марияна) не е личен, затова заслужава показване. Имаме "обобщения образ, за който говорех по-горе...
Ако бяха до болка известни, то щяхме да правим всичко възможно за преодоляването и поправянето на проблемите. Следователно имаме нужда от припомняне, защото сме позабравили т. нар. "факти"...xpucmo написа: И Карбовски вместо да прави обществено достояние до болка известни факти...
Да не забравяме, не на последно място, една медия излъчва предавания, които сосвен, че са в обществен интерес, са в интерес на самата медия.
Това е реалността.
Но нека не омаловажаваме моментите, когато някой се опитва да прави нещо смислено, според него самия.
Който не е творец е критик. Който има по-добра идея за предаване, да я сподели, ще намерим техника и ще заснемем
Поздрави!
До скоро