Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
ELLiE_
В началото бе словото
Курс: втори

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от ELLiE_ »

1 и 2 група най-вероятно празнуват края на сесията :)
svetlio.varna написа:btw разбирам че по ППУ първи поток имат хубави оценки, в моята група са две шестици, повечето петици и няколко четворки.
кога успяхте да си проверите резулатите?
Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for"
Аватар
Ivanxou
В началото бе словото
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Ivanxou »

можем от там да си я вземем? Без проблем,без да ни псуват? :)
Ами днес, понеже тъкмо ги бяха написали и за това бяха там.Утре предполагам, ще са в методическия.
Аз - СУ 16:0 :cheers:
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

iodine написа:
Само не разбрах как така Номоканона е преведен от старобългарски?Ако става дума за Кръмьчая кнъiга едва ли тя е била превод от старобългарски.По-скоро е била написана на старобългарски , а по-новите редакции може да са били и на църковнославянски от по-късния период.
Черковнославянският език е сравнително, до днес запазен старобългарски, който се е поизменил след XIV в., когато е, да го кажем "на посещение" в Русия. Обикновено се слага знак за равенство между двете.
Имах предвид, че няма как Кръмьчая кнъiга да е превод на номоканона от старобългарски, както някой беше погрешно написал.В смисъл когато тази книга е пренесена в Русия едва ли някой я е превеждал на т.н. староруски език, защото по принцип в Русия се е използвал старобългарската редакция на старославянския език в богослужението и църковните дела.Дори по времето на Патриарх Евтимий , когато можем да говорим за среднобългарски език , книгите които са били предназначени за др. славянски страни са гледали да ги пишат по-архаичния начин за по-голяма разбираемост.А староцърковнославянския и новоцърковнославянския се оформят малко по-късно.

А на колегата който пита какво ще се прави на 14-ти :
ХощѪ пити :drunken:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от Jack Skull »

Много ми е интересно как вече целия форум знае че имам 6тица без аз дори да съм влизала...както и да е..не си мерете пишките толко с оценки.
Та по същество-изпита при Токушев не е приятно изживяване-основното което съветвам е здрава психика и много знания-тези които имат 6тици пееха матеряла(аз не го пеех не мога да пея),както и да е:)
та влизаш в кабината на Токушев неща като добър ден заповядайте и тн няма-Токушев е като чиновник в солхоз-зимаш,даваш и пишеш.Добре е да си уверен -дори нищо да не знаеш-гответе се да ви прекасне ако се захванете да разтягате локуми-аз се захванах и той ме прекъсна и каза-"по същество"(така че общите въввеждащи неща не ги четете и учете въобще,нито пък се опитвайте да му доказвате колко сте начетени-не го е**)темите се теглят но се и връщат.системата е направена така че да не ти се падна същия въпрос като на другарчето,но на следващия може да речем.Калете си пхихиката защото от моята група има едно момиче което не можа да говори въобще-скъса я кара се с нея и тя се разплака-мн гадно от негова страна.И---гледайте да влезете по към първите че после той леееко се изнервя.Добре е да се облечени малко по делово-не с кецове да речем голи кръстове и къси поли.Не се шашкайте много,бъдете уверени дори и да грешите :) дайте го с усмивка ама гледайте и да не сгрешите

ОТНОСНО ППУ ЗА 1ВИ ПОТОК-ОЦЕНКИ ЩЕ ИМА УТРЕ-ДНЕСКА ГОВОРИХ С ДАЧЕВ И ТОЙ КАЗА ЧЕ ОЩЕ НЕ ГИ Е ПРОВЕРИЛ.

не забравяйте да заверите книжките и платите таксите и да си внесете МО-тата в книжките :)
ако некой има питание да попитува :)
Сесията свърши и аз забегвам по планините,УСПЕХ НА ОСТАНАЛИТЕ
Последно промяна от Jack Skull на 08 Фев 2010, 23:39, променено общо 1 път.
May I eat your eyes?
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

добре евалата на тая книга

ама е сега, който успее да обясни на прост и разбираем език феодалните права върху домена, селската земя и селяните, го признавам за ТУРБО интелигентен УЛТРА разбирач на ибдп и тотален ФЕОДАЛ на целия форум!!!

някой ще се осмели ли да се пребори за тая титличка :D
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър

Мнение от Jack Skull »

нали се сещаш че тези неща са обяснени по един начин при дачев и по друг при Токушев така че забрави го дачев и чети как токушев си обяснява феодалните връзки,а да се феодал не е келепир -искам да съм суверен :)
May I eat your eyes?
Аватар
iNCodE
От дъжд на вятър

Мнение от iNCodE »

Jack Skull написа:Много ми е интересно как вече целия форум знае че имам 6тица без аз дори да съм влизала...както и да е..не си мерете пишките толко с оценки.
Та по същество-изпита при Токушев не е приятно изживяване-основното което съветвам е здрава психика и много знания-тези които имат 6тици пееха материала(аз не го пеех не мога да пея),както и да е:)
та влизаш в кабината на Токушев неща като добър ден заповядайте и тн няма-Токушев е като чиновник в солхоз-зимаш,даваш и пишеш.Добре е да си уверен -дори нищо да не знаеш-гответе се да ви прекасне ако се захванете да разтягате локуми-аз се захванах и той ме прекъсна и каза-по същество(така че общите въввеждащи неща не ги четете и учете въобще,нито пък се опитвайте да ми доказвате колко сте начетени-не го е**)темите се теглят но се и връщат0системата е направена така че да не ти се падна същия въпрос като на другарчето,но на сладващия може да речем.Калете си пхихиката защото от моята група има едно момиче което не можа да говори въобще-скъса я кара се с нея и тя се разплака-мн гадно от негова страна.И---гледайте да влезете по към първите че после той леееко се изнервя.Добре е да се облечени малко по делово-не с кецове да речем голи кръстове и къси поли.Не се шашкайте много,бъдете уверени дори и да грешите :) дайте го с усмивка ама гледайте и да не сгрешите

ОТНОСНО ППУ ЗА 1ВИ ПОТОК-ОЦЕНКИ ЩЕ ИМА УТРЕ-НЕСКА ГОВОРИХ С ДАЧЕВ И ТОЙ КАЗА ЧЕ ОЩЕ НЕ ГИ Е ПРОВЕРИЛ.

не забравяйте да зеверите книжките и платите таксите и да си внесете МО-тата в книжките :)
ако некой има питание да попитува :)
Сесията свърши и аз забегвам по планините,УСПЕХ НА ОСТАНЛИТЕ
благодарим за информацията
RA[sgB]
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Горе-долу какви бяха преобладаващите оценки днес?
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър

Мнение от Jack Skull »

Ами на моята група да речем-4,4,4,4,4,5,5,5,5,5,2,2,6,6-тва са оцениките от моята група-доколкото разбрах в първа има оценки от всякакъв порядък-нз дали има скъсани.Петички и четворки пише не обича да къса:)Надявам се да съм полезна:)
May I eat your eyes?
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Браво, Мила! Само дето..не трябваше да разказваш историята :mrgreen:
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър

Мнение от Jack Skull »

E исках да ви помогна не да ви стресна-съжалявам ако е станало така идеята ми беше да ви нахасам да сте мотивирани и самоуверени :D
May I eat your eyes?
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Хех, спокойно, бъзикам се! : )) Ти обаче още ли обмисляш онзи вариант..с чужбина? Тук може да ти харесало и да искаш да останеш :cheers:
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър

Мнение от Jack Skull »

Истината е че тук ми харесва поне за сега ма искам да запиша още неква специалност нещо арт да речем аз не мога само суха материя да поемам и да се реализирам в чужбината-ще гледам и втора специалност МО да изкарам след 2ри курс успоредно с правото-абе само да не ме мързи щото на мен твами е тенденция :) бтв успех по ибдп да ти пожелая персонално :)
May I eat your eyes?
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Их, защо точно МО? Там също е сухарско - даже сега го карат много повече на право от нас, както и на история. Струва ми се скучновата специалност..или поне прекалено подобна на правото : ) Но съм сигурна, че каквото и допълнително нещо да запишеш - все ще се справиш! Иначе мерси за пожеланието, доста ще ми е нужен :wink:
Аватар
Ues
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Ues »

WickedWitch написа:Их, защо точно МО? Там също е сухарско - даже сега го карат много повече на право от нас, както и на история. Струва ми се скучновата специалност..или поне прекалено подобна на правото : ) Но съм сигурна, че каквото и допълнително нещо да запишеш - все ще се справиш! Иначе мерси за пожеланието, доста ще ми е нужен :wink:
Лени, ще ми разкажеш тези дни за МО, събирам сведения за една приятелка :)
Годо?
Заключено

Обратно към “Други”