Imaginarium of Doctor Parnassus
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Imaginarium of Doctor Parnassus
Гледахте ли филма? Аз съм силно възмутена от факта, че го няма в нито една номинация за Оскар
. За сметка на това има някои доста тежки и ... гадни филми като District 9.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Re: Imaginarium of Doctor Parnassus
Чшшш, District 9 може да е тежък, но със сигурност заслужава повече внимание и награди от фаворитите. "Imaginarium..." мисля да го гледам в най-скоро време. На пръв поглед ми се вижда нещо префърцунено, но пък много от филмите на режисьора са високо в личната ми класация 
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Много добър филм.Със сигурност по-добър от прехваления Аватар.
Самата идея е странна,целият филм е странен,налудничав.Затова ми хареса.
Имам обаче забележка - защо,защо избраха Колин Фарел ...
Деп и Лоу поне са ги докарали до лека прилика с Леджър,но Фарел толкова не е на мястото си в този филм. Предполагам,че е бил много близък приятел на Хийт.
Ще го гледам и поне още 1-2 пъти,искам да видя тогава дали ще го разбера по друг начин филма.
Аз го гледах с още 4-5 колеги и това,което ми направи впечатление - когато излязохме от залата всеки си го беше разбрал по собствен начин.Затова ми хареса и един от коментарите в IMDB - Good movie,but not for everyone.
П.С. Доколкото за District 9 - супер филм! Гледах го преди 2 седмици и наистина е невероятен. Не толкова за извънземните,колкото за човешките стремежи за власт.
Самата идея е странна,целият филм е странен,налудничав.Затова ми хареса.
Имам обаче забележка - защо,защо избраха Колин Фарел ...
Деп и Лоу поне са ги докарали до лека прилика с Леджър,но Фарел толкова не е на мястото си в този филм. Предполагам,че е бил много близък приятел на Хийт.
Ще го гледам и поне още 1-2 пъти,искам да видя тогава дали ще го разбера по друг начин филма.
Аз го гледах с още 4-5 колеги и това,което ми направи впечатление - когато излязохме от залата всеки си го беше разбрал по собствен начин.Затова ми хареса и един от коментарите в IMDB - Good movie,but not for everyone.
П.С. Доколкото за District 9 - супер филм! Гледах го преди 2 седмици и наистина е невероятен. Не толкова за извънземните,колкото за човешките стремежи за власт.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Относно представянето на актьорския състав - Леджър и Деп бяха на обичайната висота, но Джуд Лоу и Колин Фарел ми се сториха някак не на място, някак безлични. Иначе за първите двама считам, че привнесоха във филма по нещо от забележителни свои роли - съответно Хийт в "Черният рицар" и Джони в "Карибски пирати".
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Намерих си филма в един чуждестранен сайт - бачка. И качеството не е лошо. Само субтитрите (на български) малко се разминават. Ако някой го иска ще постна линка.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Какво толкова има да се оплаквате от тримата актьори, всеки вкара някакво малко преиграване за времето си. Ще забележите как и мненията са напълно различни за това как всеки се е справил. Аз пък казвам, че Джони Деп може да се пробва да промени мотивите пиратски поглед/едуард поглед.
Филмът ми хареса средно, въпреки че се надявах повече. Но и нищо неочаквано изненадващо и странно. Като цяло не съм и много голям фен на Гилиъм и като че ли неконцентрираното и разхвърляно разказване на историите. Въпреки че типичният Гилиъм крейзинес и въображение са симпатични и по едно време се хванах как като при положение, че не ми хареса чак толкова, ми е малко тъжно, че ще свърши. А и си личеше, че не е имало много пари за сцените в Имагинариума, малко ме дразнеха някои неща, пък и шарениики..
Филмът ми хареса средно, въпреки че се надявах повече. Но и нищо неочаквано изненадващо и странно. Като цяло не съм и много голям фен на Гилиъм и като че ли неконцентрираното и разхвърляно разказване на историите. Въпреки че типичният Гилиъм крейзинес и въображение са симпатични и по едно време се хванах как като при положение, че не ми хареса чак толкова, ми е малко тъжно, че ще свърши. А и си личеше, че не е имало много пари за сцените в Имагинариума, малко ме дразнеха някои неща, пък и шарениики..
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Шаренийки, но в крайна сметка всичко беше вехто и раздърпано 
Много повече ми хареса да гледам раздърпаната каравана сред дупките на Лондон, отколкото cgi-а на огледалния свят. 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Трябваше да има контрастRodd1ck написа:Много повече ми хареса да гледам раздърпаната каравана сред дупките на Лондон, отколкото cgi-а на огледалния свят.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Интересно ми е - чие превъплъщение ви хареса най-много от четиримата? На мен - Хийт.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
И на мен Хийт. Личи си, че му е идвало отръки...Scorpion написа:Интересно ми е - чие превъплъщение ви хареса най-много от четиримата? На мен - Хийт.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Хубав филм с добро актьорско присъствие и много добра реализация. Финалната сцена с танца с дявола на фона на счупени огледала беше уникална.
Аз бих му дал едно 7.5 - 8/10, Няма да пропусна да кажа, че в един момент от филма за малко не заспах в киното. Добре, че после отново ме грабна.
Аз бих му дал едно 7.5 - 8/10, Няма да пропусна да кажа, че в един момент от филма за малко не заспах в киното. Добре, че после отново ме грабна.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Джуд Лоу е това.allshallperish написа: Иначе и третото превъплащение (не знам кой актьор го игра) на сцената с кокилите. Вадеше една много свирепа усмивка - демонична някак си, изпълнена с някакво предвкусване на порочното. Не знам кой актьор играе там, честно казано.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Да, ами и той си влезе на мястото според мен
. А какво ще кажете за монасите в началото на филма, все едно "гледаш" книга на Т.Пратчет
. А едно нещо не разбрах. Нали ония мафиотите влязоха в Имагинериума. После ги викна "майка им". Защо това беше "греха" и грешката?
. Не ми се връзва особено, трябваше да е нещо по-гадно. Или въобще нещо гадно, според мен.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
allshallperish, понеже много харесваш The Imaginarium of Doctor Parnassus ми е любопитно какво ти е мнението за The Brothers Grimm
http://www.zamunda.net/details.php?id=186712&hit=1 Ако все пак случайно не си го гледала, ти го препоръчвам