"Студентски град - една година по-късно"

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
Hrisko
От дъжд на вятър

Re: "Студентски град - една година по-късно"

Мнение от Hrisko »

ники написа:Хора, защо си мислите, че Студентски град е мястото, където простотията се проявява в най-голяма степен? Проблеми, подобни на тези в Студентски град, има в редица квартали на София. Живлял съм повече от 10 години в Люлин и мога да гарантирам, че положението е в пъти в по-зле. И проблемите не са в заведенията и курвите, а в това, че толкова много хора, набутани на толкова малко място, неизбежно стават причина за конфликти от всякакво естество.
Не знам за тебе ама аз бях в Люлин 8 пет дни и ми бяха достатъчни за години напред , какво да вида от на едната пейка пият бира на другата комар играят на третата се пушат зеленилка и още какво ли не , излезнах до магазина да си купя нещо за пиене и бях по анцунг на ЦСКА и какво стана ? Гледаха ме с някъкви погледи още малко да ме разкъсат и някакъв старец се обади от 1-вият етаж "Младежо ти си първият, който идва тука с такъв анцунг, пребирай се по бързо". И какво като в Люлин са от СОФИЯ ЗАПАД? Не се учудвах и да ми се нахвърлят. Ти сам каза всичко е до хората ;)
argentinaso
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от argentinaso »

ники написа:Хора, защо си мислите, че Студентски град е мястото, където простотията се проявява в най-голяма степен? Проблеми, подобни на тези в Студентски град, има в редица квартали на София. Живлял съм повече от 10 години в Люлин и мога да гарантирам, че положението е в пъти в по-зле. И проблемите не са в заведенията и курвите, а в това, че толкова много хора, набутани на толкова малко място, неизбежно стават причина за конфликти от всякакво естество.
Ами просто е несравнимо - едното е жилищен квартал, другото би трябвало да бъде университетски кампус.
Не мислиш ли, че в Студентски град би трябвало правилата да не са като в жилищните квартали, а да се създаде среда, в която младите хора да могат да се развиват?
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Мисля, че такава среда е редно да се създаде навсякъде. И не е правилно един квартал да е приоритетен. А ако трябва да се положат повече усилия и да се употребят повече средства за развитието на определен квартал, то това няма да е Студентски град. Има далеч по-проблемни места.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Hrisko написа:
Не знам за тебе ама аз бях в Люлин 8 пет дни и ми бяха достатъчни за години напред , какво да вида от на едната пейка пият бира на другата комар играят на третата се пушат зеленилка и още какво ли не , излезнах до магазина да си купя нещо за пиене и бях по анцунг на ЦСКА и какво стана ? Гледаха ме с някъкви погледи още малко да ме разкъсат и някакъв старец се обади от 1-вият етаж "Младежо ти си първият, който идва тука с такъв анцунг, пребирай се по бързо". И какво като в Люлин са от СОФИЯ ЗАПАД? Не се учудвах и да ми се нахвърлят. Ти сам каза всичко е до хората ;)
Люлин 8 наистина е култово. Там не се излиза след като се стъмни.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Hrisko написа:Не знам за тебе ама аз бях в Люлин 8 пет дни и ми бяха достатъчни за години напред , какво да вида от на едната пейка пият бира на другата комар играят на третата се пушат зеленилка и още какво ли не , излезнах до магазина да си купя нещо за пиене и бях по анцунг на ЦСКА и какво стана ? Гледаха ме с някъкви погледи още малко да ме разкъсат и някакъв старец се обади от 1-вият етаж "Младежо ти си първият, който идва тука с такъв анцунг, пребирай се по бързо". И какво като в Люлин са от СОФИЯ ЗАПАД? Не се учудвах и да ми се нахвърлят. Ти сам каза всичко е до хората ;)
Оставяй ги тия наркомани.
По автофорумите прелива от гневни постове. Всяка втора разбита кола е от Люлин. То не си ли набавят дозичката за деня...

Да измрат. КЗЛ
Изображение
argentinaso
В началото бе словото

Мнение от argentinaso »

ники написа:Мисля, че такава среда е редно да се създаде навсякъде. И не е правилно един квартал да е приоритетен. А ако трябва да се положат повече усилия и да се употребят повече средства за развитието на определен квартал, то това няма да е Студентски град. Има далеч по-проблемни места.
Аз също :) Само че, повтарям, между ж.к. и академичен кампус има разлика. Едното трябва да е по-приоритетно, защото хората, които живеят там са(евентуално) бъдещата интелигенция и би трябвало да им се осигуряват нормални условия на съществуване. Не казвам, че в кварталите не трябва да се осигурят такива условия, но концентрацията на млади хора в Студентски град е по-голяма. Освен това едното не противоречи на другото. Какво пречи да се оправи и Студентски град, и проблемните квартали? А, сетих се - некадърните корумпирани кметове и икономическите групировки 8)
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Всъщност не съм съвсем сигурен, дали има повече млади хора в СГ или в Люлин :)
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Абе всеки голям град по света си има проблемни квартали.
Ама колко големи градове си имат проблемни студентски квартали...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
argentinaso
В началото бе словото

Мнение от argentinaso »

Norwegian Wood написа:Абе всеки голям град по света си има проблемни квартали.
Ама колко големи градове си имат проблемни студентски квартали...
+1
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

Честно казано за зрели хора, или претендиращи за такива,
притежавате умопомрачителното мнение да демонстрирате защо в СГ, в провинцията, в София, в Люлин и в кенефа ми е такова положението.

Загледайте се в постовете, погледнете това за 'кучетата ни пазят' в клипа, от който така се възмутихте...

...

Помислете. И ние също сме кучета и го доказвате (:

Поздрави.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

argentinaso написа:
ники написа:Мисля, че такава среда е редно да се създаде навсякъде. И не е правилно един квартал да е приоритетен. А ако трябва да се положат повече усилия и да се употребят повече средства за развитието на определен квартал, то това няма да е Студентски град. Има далеч по-проблемни места.
Едното трябва да е по-приоритетно, защото хората, които живеят там са(евентуално) бъдещата интелигенция ...
Каквато държавата, такива и студентите й...
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

allshallperish написа:
The_Viper написа:
allshallperish написа: Тънете си в мизерията, обвинявайте държавата и законодателната система и си седете там. Винаги е най-лесно другите да са ни виновни :wink: . Успех в борбата. Която никой не води.
Толкова си смешна... ти не разбра ли че някои хора просто НЯМАТ финансова възможност да живеят на квартира!? На къв език искаш да ти го напиша за да го разбереш?? :shock:
Добре бе, кво значи нямат финансова възможност? Повечето, които учат (студентите от провинцията) не бачкат, а родителите им ги гледат, т.е работата им е само да учат. И ако толкова ви е гнус от мястото СГ ще направите нещо по въпроса, все ще се хванете да бачкате, все ще имате някакъв стимул да промените нещо. Но вие нямате. Не ви пука и за убитото момче, а точно не ви пука, щото не сте били там и щото нямате връзка с него... Ако се беше случило на някой от вас щеше да се задейства поне малко... А вие се хабите да пишете във форумите колко сте зле и колко сте отчаяни... обаче вечерта пак ще излезете и ще се направите на животни, кой с бири, кой с "треволяци", кой с по-твърди неща. Няма какво да се заблуждаваме. В СТУДЕНТСКИ ГРАД ВИ Е ДОБРЕ. Имате евтин подслон (ако мога да го нарека така), имате заведенийца.
Докато разглеждах докладите от темата видях това мнение - и само мога да кажа, че не си права. Работя от първия си ден като студент, че и от преди това. Мислиш ли, че с 350лв заплата (каквато взимах, когато живеех в студентски град) можех да си позволя квартира? Е, не можех, за статистиката.

Откакто съм студент, родителите ми "не ме гледат" - това са пълни глупости. Облажени от "гледането" могат да се нарекат само хората, които учат в същия град, в който живеят. В момента, в който си се изнесал от вас, за да отидеш да учиш някъде на майната си и си започнал сам да си чистиш и готвиш, и переш - вашите "не те гледат", защото нямат физическата възможност за това.

Да, много хора имат месечна издръжка от родителите си - и това е нормално, защото както каза ти, те нямат друга работа освен да учат.
Други, чиито родители не могат да си позволят дори тази минимална издръжка си намират работа. Като мен и като една голяма част от потребителите на този форум. И за тях започва един 4 годишен кошмар на постоянно балансиране, цепене на секундата на две, скандали със работодатели, скандали с преподаватели, врънкане на лекции от колеги - защото за да си в София и да учиш, ти трябва да работиш, поради което не можеш да присъстваш на лекциите.

Мислиш ли, че е готино?
Защото не е. Студентски град е необходимост.
Това, което го е унищожило са корупцията и липсата на възпитание.
Недей да обвнияваш хората, които живеят там СЕГА - обвинявай онези, които са го направили през последните 20-25 години.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
argentinaso
В началото бе словото

Мнение от argentinaso »

Та една година по-късно ПУП на Студентски град беше приет: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/07/ ... inkata_do/
Е, да, звучи хубаво на пръв поглед 12 кампуса, но вижте точно какво се има предвид:
http://sofia-agk.com/esoft/planove/disp ... 010-04-26/ За улеснение - това с червените очертания са бъдещите сгради, които предвижда плана. Доста стряскащо изглежда.
От друга страна, оказа се, че и на постоянно живущите не им харесва презастрояването на Ст. град и дори се опитват да оборят плана:
http://priziv.org/index.php?option=com_ ... 8&Itemid=1
Квартал 50 се намира до бл. 1-4 и евентуалният бъдещ кампус на МГУ.

А вижте и какво се предвижда отстрани на Ст. град:
http://sofia-agk.com/esoft/planove/disp ... artopo_UG/
http://sofia-agk.com/esoft/planove/disp ... opo_Sever/
Да е честито на печелившите...
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”