Евтаназия
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Re: Евтаназия
Хъх, тва съм го учил. Ама не помня много-много щото тогава ми беше по-интересна темата за аборта. Тя и продължава да е, де.
Но по принцип съм за. Лошото е, че не мога да си спомня мотивите на английския съд, който отказа на онази женица евтаназията и защо европейския съюз го подкрепя.
Но по принцип съм за. Лошото е, че не мога да си спомня мотивите на английския съд, който отказа на онази женица евтаназията и защо европейския съюз го подкрепя.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Не ща да мисля за това. По-скоро съм против прекратяването на нечие съществуване. Струва ми се, че винаги има смисъл да живееш една милисекунда повече. Но понякога явно няма как. Не знам. Всяка болка, всяка негативна емоция е разлина от НЕСЪЩЕСТВУВАНЕ, ..... му. От друга страна, какво по-хубаво от това да си тръгнеш от света с мир и съзнание... Ама то си чисто самоубийство. При всички случаи решението трябва да се случи единствено със знанието и съглсието на... потърпевшия. Родителите в изблик на умопомрачение могат да сгрешат. Ако имам син в кома, предпочитам да почакам още някоя друга година, пред това, нечий чужд да оживее за сметка на моя. Вероятно времето променя всичко. Не знам.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Бившият президент на Израел Ариел Шарон е вече шест години в кома, доколкото знам. Мислите ли, че има шанс да оживее?
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Ебааати въпросаpora_e_priqtel написа:Бившият президент на Израел Ариел Шарон е вече шест години в кома, доколкото знам. Мислите ли, че има шанс да оживее?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ще прозвучи тъпо, но вярно. 
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
ми аз ще говоря от донякъде първа ръка, според мен ако човек е болен без надежда за спасение и след всичките неуспешни лечения, когато те боли да дишаш, ядеш, пиеш, да живееш, смъртта се явява направо приятел, и може и да казвам грях но ако зависеше от мен, бих помогнал, колкото е по силите ми...
My will be done!!!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Грях е! Всяко убийство е смъртен грях! 
След това може да се разчита само на опрощението Му.
След това може да се разчита само на опрощението Му.
Into the endless we ride... 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Смъртен грях за вярващите. Атеизмът си има някои предимства. Но да не изместваме темата.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Нея отмествай, като не искаш! Въпреки това съм за евтаназията... 
Into the endless we ride... 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Сега ми казаха, че в една статия пишело, че Тери Пратчет писал писмо до Правителството на Англия, че иска да разрешат евтаназията и той да е първия... Той има рядко заболяване (май алцхаймер).
Какво мислите? Аз не вярвам на таблоидите...
Въпреки че нещо взех да си измествам теорията... Всъщност в Библията е забранено убийството - а евтаназията е точно такова. В смисъл никой няма право да те убие, дори с твое съгласие. Имаше още, че човек отива в Ада, ако се самоубие.. Ад ясно, че няма... И все пак съгласието ти е един вид самоубийство.
А страданията, предсмъртната агония... Абе де да знам, аз съм на мнение, че във всичко има смисъл. Все пак човешкият живот се състои в пречистването на душата му, за тяло никъде не се говори...
Какво мислите? Аз не вярвам на таблоидите...
Въпреки че нещо взех да си измествам теорията... Всъщност в Библията е забранено убийството - а евтаназията е точно такова. В смисъл никой няма право да те убие, дори с твое съгласие. Имаше още, че човек отива в Ада, ако се самоубие.. Ад ясно, че няма... И все пак съгласието ти е един вид самоубийство.
А страданията, предсмъртната агония... Абе де да знам, аз съм на мнение, че във всичко има смисъл. Все пак човешкият живот се състои в пречистването на душата му, за тяло никъде не се говори...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Да, за съжаление великият Пратчет страда от болестта на Алцхаймер и иска да си спести последните и най-тежки моменти от болестта. Напълно подкрепям - аз също бих искал да умра със здрав разум, може би с близки до мен, в някоя гора или планина, а не насран, напикан и без капка разум в миришеща на дизинфектант, стерилна и студена болница.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ми, реално, ти нищо няма да осъзнаваш, кофтито е за близките ти в случая...Don Horhe написа:Да, за съжаление великият Пратчет страда от болестта на Алцхаймер и иска да си спести последните и най-тежки моменти от болестта. Напълно подкрепям - аз също бих искал да умра със здрав разум, може би с близки до мен, в някоя гора или планина, а не насран, напикан и без капка разум в миришеща на дизинфектант, стерилна и студена болница.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Ходи го кажи това на Пратчет...
Тoва за Bиблията също.
Тoва за Bиблията също.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Точно...освен това има болести, различни от Алцхаймер, които плюс това че си абсолютно безпомощен, в бонус ти предоставят и огромно количество физическа болка...
която близките ти удължават, защото "страдат" за теб, а всъщност защото са шибани егоисти.
която близките ти удължават, защото "страдат" за теб, а всъщност защото са шибани егоисти.
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Аз съм за 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory