"Студентски град - една година по-късно"

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: "Студентски град - една година по-късно"

Мнение от invisible »

allshallperish написа:Еми да, обаче вие, повечето, дето сте дошли ги правите тия мизерии.
това прозвуча като вие селяните дошли тука да правите мизерии с студентски ... :roll: щото там "софиянци" не стъпват нали
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

issoax написа:
allshallperish написа:Еми да, обаче вие, повечето, дето сте дошли ги правите тия мизерии.
това прозвуча като вие селяните дошли тука да правите мизерии с студентски ... :roll: щото там "софиянци" не стъпват нали
Е, стъпват. Но тия от провинцията са като отвързани, точно защото мама и тати ги няма и няма кой да им прави забележка като се приберат пияни или друсани.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Мнение от SheAndHerDarkness »

allshallperish написа:Е, стъпват. Но тия от провинцията са като отвързани, точно защото мама и тати ги няма и няма кой да им прави забележка като се приберат пияни или друсани.
Ами не е съвсем така, някои хора от провинцията наистина сме дошли да учим :wink: Не е много удачно да се обобщава. За времето, прекарано в Студентски град, съм видяла и много софиянци, правещи мизерии, но това не означава, че всички са така, нали?
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

allshallperish написа:
issoax написа:
Е, стъпват. Но тия от провинцията са като отвързани, точно защото мама и тати ги няма и няма кой да им прави забележка като се приберат пияни или друсани.
Малко прибързани изводи правиш... тия от провинцията не можеш да ги слагаш са под общ знаменател, нали се сещаш??
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

SheAndHerDarkness написа:
allshallperish написа:Е, стъпват. Но тия от провинцията са като отвързани, точно защото мама и тати ги няма и няма кой да им прави забележка като се приберат пияни или друсани.
Ами не е съвсем така, някои хора от провинцията наистина сме дошли да учим :wink: Не е много удачно да се обобщава. За времето, прекарано в Студентски град, съм видяла и много софиянци, правещи мизерии, но това не означава, че всички са така, нали?
И точно щото има такива като вас дошли да учите в СГ, аз предлагам забрана или вечерен час за посещаване на заведения. Ако вс като вас, дошлите да си учите, бяха така, заведенията нямаше да са пълни, точно защото щяхте да си учите. Аз в заведения в СГ не ходя, защото ме отвръщават. Всъщност, аз в никави заведения не ходя, защото ме отвръщават.

И вие, тия които учите, правите ли нещо, за да се спре тая мизерия? Я всеки да си каже с какво е допринесъл?

Мастер ъф син, нали не искаш пак да те банват? Слагам под общ знаменател, защото тоя род са по-големия процент, от живущите в СГ. Я някой да каже, дали съквартирантите му си седят като него вечер в общежитието или си бият капаците нанякъде? Или и вие излизате :wink: . Точно това ви е лошото, че сте меки китки, и хем живеете там, хем нищо не правите. А не правите нищо, защото и вие излзиате, може и по-рядко да е, но и на вас ви се приисква да отпуснете душата и не бихте тръгнали да искате по-сериозни мерки. Ако толкова ви пука за ученето, хванете, направете една подписка НА ХАРТИЯ, щото тая в интернет никой не я гледа, тръгнете по блоковете и да видим колко от вашите колеги и съквартиранти ще искат да се затворят заведенията в СГ.

Според мен СГ трябва да се заравни с булдозери. Това е гнездо на разврат.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

allshallperish написа:Мастер ъф син, нали не искаш пак да те банват? Слагам под общ знаменател, защото тоя род са по-големия процент, от живущите в СГ. Я някой да каже, дали съквартирантите му си седят като него вечер в общежитието или си бият капаците нанякъде? Или и вие излизате :wink: . Точно това ви е лошото, че сте меки китки, и хем живеете там, хем нищо не правите. .
Ехх..любов моя къде го прочете това бе мила?! Не съм казала такова нещо никъде..адже напротив, пак се регнах защото ти много ми липсваше и се върнах за да продължавам да ти вгорчавам животеца, ограничен само в пронсстанството на този форум.. интересна си ми колко ревностно четеш всяко мнение и затова съм тук - за да ти се посмея още веднъж. :wink:

А по темата - остави ни нас да се оправяме- ти нали не ижевееш в СГ - тогава какво си тръгнала да нареждаш като министърка !? Успокой се малко ..дишай и издишай - помага! :wink: :lol: Живей си там където си живееш, заяждай се с всеки първи в този форум но не ни се меси на нас - които сме в СГ и не ни учи как се правят подписки, ако обичаш.
Не си вече толкова интересна и оригиннална.
And I keep...
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

allshallperish написа:
issoax написа:
вчера една позната ми сподели как не била спала от 2 дни .. у тях не се била прибирала от седмица как била мн зле от литрите алкохол изпити на последния купон .. имаше и още нещо ма не си го спомням .. сиг има 1+ година от последния път като съм се напивал .. не съм се друсал никога
аз съм от "провинцията" тя е софиянка .. извинявай но мисълта ми е че това са но глупости

пп съквартирантите ми докато бях в стгр си учеха и доста рядко излизаха :salute:
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

The_Viper написа: Не съм казала такова нещо никъде..адже напротив, пак се регнах защото ти много ми липсваше и се върнах за да продължавам да ти вгорчавам животеца, ограничен само в пронсстанството на този форум.. интересна си ми колко ревностно четеш всяко мнение и затова съм тук - за да ти се посмея още веднъж. :wink:
Ако беше права за поне едно от изплютите неща, които си написала, то нямаше всяко мнение да го пиша без да мисля въобще, а щях дълго, ама дълго да си обмислям фразите, както само ти можеш да го правиш :lol: . В този форум не ми се кефят, точно защото не съм от еднаквите тухлички в стената, сещаш ли се :wink: .
The_Viper написа: А по темата - остави ни нас да се оправяме- ти нали не ижевееш в СГ - тогава какво си тръгнала да нареждаш като министърка !? (Не се пише така бе душата) Живей си там където си живееш, заяждай се с всеки първи в този форум но не ни се меси на нас - които сме в СГ и не ни учи как се правят подписки, ако обичаш. [/b]
Меся ви се, защото всички от вас реват кво става, ама на никой не му дреме да си каже позицията за това. Пък наистина, за кво ли трябва на човек да му пука за вас, след като дори и малка част от вас са способни да плюят отрова срещу някакъв опит за помощ :) . Тънете си в мизерията в СГ, права си, нямам какво да се меся. Това ще кажат и стотиците "софиянци", които се стичат вечер в СГ и си бият венозно поредния Джийм Бийм :lol: . Вместо да скачате върху мене "дето се ограничавам само във форума" се замислете върху думите ми :wink: . Била съм на 1 рожден ден в СГ в общежитие и беше отвратително. В съседната стая имаше още един рожден ден, а от вътре излизаха пияни 13-14 годишни хлапетии... Грозна картинка. Ако живеех в СГ сигурно до ся щеше да има смъртни случаи :wink:
Ще ви уча, защото не ви е ясно, пък аз имам опит с "подписките".

issoax, радвам се, че поне някой в СГ учи. Или по-скоро, че успява да учи. Ако живееш до заведение е абсурд да се наспиш, или да учиш. А да се паднеш с нормални съквартиранти, май още по-малка вероятност...
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

allshallperish написа: Грозна картинка. Ако живеех в СГ сигурно до ся щеше да има смъртни случаи :wink:
Приеми че понякога имаш доста плоски изказвания и глуповати заключения... смъртни случаи? тъпо беше да го кажеш... мислех че си по -усведомена по тези въпроси и мислех че знаеш че вече е имало смъртни случай. Но явно си доста назад с информацията. мислех те за по -ерудирала.

И за да те подразня още повече - ще ти кажа, че мойте съквартирантки са супер хора..не мога и да очавам по-добри от тях. Едната е най-добрата ми приятелка, с която се знаем от 6 години, седели сме на един чин, учили сме заедно и какво ли още не. Уредихме си така нещата че да сме в една стая! А другото момиче също е супер готино и искрено, никакви проблеми не сме имали а живеем близо 2 месеца вече. Гадно ли ти е че на мен ми е добре?
Недей... не си скуби косите, че от толкоз нерви и стрес сигурно ти е окапала 89% от косата... :wink: :cheers:
And I keep...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

The_Viper написа:
allshallperish написа: Грозна картинка. Ако живеех в СГ сигурно до ся щеше да има смъртни случаи :wink:
Приеми че понякога имаш доста плоски изказвания и глуповати заключения... смъртни случаи? тъпо беше да го кажеш... мислех че си по -усведомена по тези въпроси и мислех че знаеш че вече е имало смъртни случай. Но явно си доста назад с информацията. мислех те за по -ерудирала.
"ерудирала" :lol: . Това е някакво ново причастие май, от глагола "ерудя" . Няма кво да се занимавам, като не разбираш думите ми, няма да ти ги обяснявам :lol: .

Със здраве, и дано си оправите положението в тоя разхайтан СГ :wink:
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Понеже учих, не съм гледала темата. Значи твърдо против съм заведенията да се затварят след 22ч., защото именно през вечерно време работим ние студентите, които нямаме връзки да бачкаме по канторки или от вкъщи. Аз през деня не мога да работя, не и на 8 часа. А не мога да си позволя да работя на 4 часа, щото ще умра от глад.
А колкото до това дали ние си правиме мизериите - щото хора от София и околностите не идват да вилнеят в Студентски ли? Пред заведенията и дискотеките е пълно с коли със софийски регистрации.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

вярно, вярно прудънс

иначе
това, което се случва в Студентски град е нормално, изобщо, за цялата страна.
друг е въпроса, че в Студентски нормалното за страната трябва да е в по-малки количества, щото, уж, тук живеят образовани хора или хора, които искат да се образоват :D
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Или по-скоро да се приемат по-малко количество студенти ;)
Всеки иска да има "вишу" и става все по-лесно да го получи, като се увеличава до безбожност приема на студенти в почти всички специалности.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Охооо, мислех че Вайпър е нова юзърка, а то било старата ми приятелка Мастър ъф син! Добре си ни дошла отново! Изображение

А сега по темата:

Вместо да се меся в спора, ще ви разкажа една история. Имам един колега (заедно бяхме в бакалавърския курс), който от 1999 г. до 2007 г. живееше в Студентски град. На третата година от докторантурата си отиде да работи в Ливърпулския университет в Англия. Студентите, на които преподава, го наричат "сър". Освен преподавател, той е и нещо като отговорник на една сграда от студентските общежития. Та, този човек наскоро разказа, че в Ливърпулския "студентски град" цари пълен ред и дисциплина. В 22.00 ч. вече всичко е утихнало. За шумни купони и побоища и дума не може да става. Значи така, в Ливърпул, където живеят едни от най-злите футболни фенове, може да има ред и дисциплина в студенсткия град, а в нашата мила София - не може. Спокойно, не ви обвинявам! Средата има голямо значение. Ако някой от вас отиде при моя приятел в Ливърпул, много бързо ще свикне на ред и дисциплина, защото ако не свикне, ще му бият шута на втория ден. Но у нас, понеже контрол няма, всеки си мисли, че като за пръв път в живота си е далеч от мама и тате, трябва да се разчекне от пиене, друсане, чалга и безразборен секс. Тъжна е ситуацията в СГ. Общината, полицията и дори управата на университетите (защото в Ливърпул именно тя следи за реда) носят огромна вина за всичко, което се случва; НО, скъпи колеги, признайте си поне веднъж в живота, че и ВИЕ не сте толкова невинни, колкото се опитвате да се изкарате. Една от най-лошите черти на българина, която силно допринася за цялото ни дередже, е именно, че всички сме майстори в това да търсим всевъзможни оправдания за грешките си, вместо да се опитваме да ги поправим. И все някой друг ни е виновен...
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

това е вече национален проблем
половината университети са за затваряне

а повечето стават студенти, за да си продължат ученическите години (пички, алкохол, банди, лоши погледи)

проблем е, проблем е, но
така, може би и по-добре ми е..на егото
от многото лайна
аз - калта
се чувствам горд, че не съм лайно

ПП не прочетох горното
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”