Геология
- v.mischievous
- В началото бе словото
- Специалност: Геология
- Курс: втори
Re: Геология
Привет на всички колеги геолозии най-после отделна тема за Геологията
жалко че чак сега я видях!!! Аз също съм спец. геология и съм зайче. Гледам че дилемата дали е трудна или не е много оборвана!!! На мен тази спец. ми се струва адски интересна и ако си учим с кеф, мисля че няма да имаме кой знае какви проблеми!!!
ще се радвам да си шиша с колеги първокурсници 
Разумът е отрова за любовта и вечен път към Рая!!!!!
- koteto.kn
- В началото бе словото
- Специалност: Geologiq
- Курс: първи
Hi,people!
Az 6te sam parvi kurs Geologiq.Opitvam se da namerq programata za specialnostta,no ne yspqvam.Ako imate info kajete.Ina4e ot tova koeto pregledah za predmetite nqma da ni e lesno.No mislq 4e kadeto i kakvoto da vleze6 nqma6 li jelanie trudno se izkarva.

Live isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Всички масово питат за програмите.
Ще ги окачат на таблата на специалностите, можете да ги видите като се открие годината. Вашето табло не съм сигурен къде точно се намираше обаче. 
И пиши на кирилица, за да не те погнат лошите кучета!
И пиши на кирилица, за да не те погнат лошите кучета!
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Таблата за геолозите са две- едното е в северното крило, трети етаж, другото- южно крило, четвърти етаж! Както вече беше споменато програмата ще си я разберете на първи октомври, тъй като отговорните за нея лица още не са я изготвили 
- koteto.kn
- В началото бе словото
- Специалност: Geologiq
Мерси за инфото и за съвета.Имам и други въпросчета(естествено).В колко часът мислите да ходите към Ректората и дали искате да си организираме някаква срещица преди това и да вървим заедно?Аз до колкото разбрах откриването на годината е в 10-11ч,а за факултетите кам 14ч.Чакам предложенията ви понеже все още не познавам никого от специалността и би било готино да ходим по-голяма групичка към СУ-то. 
Live isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.
- evichka
- В началото бе словото
Здравейте, аз съм първи курс Геолгия и забелязвам, че никой от колегите ми не дава информация, а има хора, които се интересуват от повече подробности. За мен лично този първи семестър завършва доста добре
Прочетох няколко коментара преди това, че преподавателите мъчили и т.н.. не е вярно това нещо
Когато човек посещава редовно лекции и упражнения, интересува се от това, което учи и му е интересно, не би следвало да има проблеми с материала. Материята като цяло наистина е доста сложна, но всичко зависи от теб, главно и след това от преподавателите... за това Геологията не се изучава задочно все пак
Първоначално, когато кандидатсвах исках да влезна Туризъм и дори смятах да се преместя след първата година, но вече се отказах от тази идея... невероятно интересно е, имам страхотни колеги, така че нищо вече не ме тегли към другата специалност. Единственият изпит, които не протече добре е по Математика, но все пак успях да го взема
А на останалите до сега се справих отлично
Така, че наистина всичко зависи от усилията, които полагаш и от желанието, с което го правиш
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Какво учите по математика, че толкова се измъчвате с нея? Предполагам, че са някакви основни неща.evichka написа:Единственият изпит, които не протече добре е по Математика, но все пак успях да го взема
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- evichka
- В началото бе словото
Ами... за някои хора са основни.. за други не са
Моята подготовка от гимназиалния етап изобщо не беше добра и пропуските ми си личат доста
Но също така не е наука, която задържа интереса ми, всеки човек е различен
)) А иначе са интеграли, производни на функция, диференциали... общо взето са неща, които се изучават и в гимназията. За хора, които са учили разширено този профил е доста лесно 
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не знам кой ти е казал, че преподавателите се заяждат, при мен поне единствения такъв случай беше с Биков по химия(а съм 3 курс вече), като се има предвид че Биков няма нищо общо с геологията, все пак е от Химически факултет
Тези от ГГФ се държат много добре, като се вижда, че им пука за студентите. А и как да е иначе, при положение, че на практиките ядете и пиете с тях на една маса както се казва
Но си права, специално геологията изисква по- редовно посещение на лекции и упражнения! А и повярвай ми, в по- горните курсове става наистина интересно, като се има предвид и че липсват дисциплини като математиката
P.S. Пишете, о, геолози
P.S. Пишете, о, геолози
- evichka
- В началото бе словото
Ами аз видях по-напред в коментарите, че някой си бил казал, че измъчвали... и аз това се чудя как може изобщо да плъзне такъв слух...
И наистина най-много ми харесва факта, че се интересуват от всеки студент, а още повече, че се стараят да ти обяснят всичко максимално добре...
Аз съм много доволна от тях като цяло... а за матемтиката толкова се радвам, че я няма вече...
Днес имахме изпитче по химия при Биков... беше един много неприятен тест
Но се надявам да не съм се оплескала прекалено много
Ще видим утре! Нямам търпение да започнат практиките 
Въображението е по-важно от знанието. А. Айнщайн
- canis lupus
- В началото бе словото
- Специалност: геология
Що така е прекъснала тази тема?
Географите са къде, къде по-активни...
Не бива да им се даваме!
Хайде пишете де...
Нали за това е този форум!!!
Географите са къде, къде по-активни...
Не бива да им се даваме!
Хайде пишете де...
Нали за това е този форум!!!
!!!
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Темата е Геология, а не Студентски съвет! За СС има цял раздел, който има желание да пише там. А персоналните оценки - на лични съобщения или извън форума.
- Goddess_Nemesida
- В началото бе словото
Здравейте, аз съм първи курс Геология и много ми харесва специалността, а може би и защото в семейството ми има и други геолози, за това се чувствам някакси предразположена 
Сега съм в сесия и не ми е много лесно, но мисля, че ще се справя, защото ми е интересно. (даже малка римичка се получи)
Имам въпрос към някой второкурсник, а може и третокурсник и нагоре, ако може да ми кажете какво точно представляват математичните изчисления в геологията които се записват втория семестър. Благодаря ви!
Сега съм в сесия и не ми е много лесно, но мисля, че ще се справя, защото ми е интересно. (даже малка римичка се получи)
Имам въпрос към някой второкурсник, а може и третокурсник и нагоре, ако може да ми кажете какво точно представляват математичните изчисления в геологията които се записват втория семестър. Благодаря ви!
Онова, което възприемаме като ред, е само преобладаващата форма на хаоса!!!
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Математичните методи втория семестър...ами, учи се главно статистика- моди, медиани и така нататък
Нямаш особена полза от тази дисциплина, но пък се минава лесно и си носи кредити, така че...! Успех със сесията 
- canis lupus
- В началото бе словото
- Специалност: геология
Ето моето мнение.
Едва ли в момента си наясно какво точно би искала да специализираш по-нататък. Аз лично не харесвам коментирания от теб курс защото е зле организиран. Бях записал математични методи и изпита съм си взел, но полза май никаква. Е, вярно е, че лесно се изкарва и носи кредити, но в крайна сметка трябва да си зададем въпроса ние сме в СУ за да отбием номера или защото имаме желание да учим геология. Ако е второто, бих ти препоръчал да се съсредоточиш върху по-сериозни дисциплини. Аз например харесвам палеонтологията и съм си организирал плана така, че да обслужва този ми интерес. Е, вярно е, че ми се налага да записвам и разни боклучави курсове от типа на ОИТ, минно дело, сондажно дело, философии и разни езици, но за съжаление програмата е несъвършена.
Бих те посъветевал да се обърнеш към Ирина Московска. Тя е много готин и разбран човек и винаги помага. Ако има някой който е наясно с програмата, то това е тя. Друг вариант е, ако вече си се насочила към конкретно нещо в геологията, да говориш с някой от преподавателите. Повечето от тях са разбрани и никога не отказват разговор.
Ами май бая се олях с това писане...
Поздрав.
Едва ли в момента си наясно какво точно би искала да специализираш по-нататък. Аз лично не харесвам коментирания от теб курс защото е зле организиран. Бях записал математични методи и изпита съм си взел, но полза май никаква. Е, вярно е, че лесно се изкарва и носи кредити, но в крайна сметка трябва да си зададем въпроса ние сме в СУ за да отбием номера или защото имаме желание да учим геология. Ако е второто, бих ти препоръчал да се съсредоточиш върху по-сериозни дисциплини. Аз например харесвам палеонтологията и съм си организирал плана така, че да обслужва този ми интерес. Е, вярно е, че ми се налага да записвам и разни боклучави курсове от типа на ОИТ, минно дело, сондажно дело, философии и разни езици, но за съжаление програмата е несъвършена.
Бих те посъветевал да се обърнеш към Ирина Московска. Тя е много готин и разбран човек и винаги помага. Ако има някой който е наясно с програмата, то това е тя. Друг вариант е, ако вече си се насочила към конкретно нещо в геологията, да говориш с някой от преподавателите. Повечето от тях са разбрани и никога не отказват разговор.
Ами май бая се олях с това писане...
Поздрав.
!!!