Студентски съвет - комисия по спорт

Модератори: ники, Methuselah

admin.sport
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: Студентски съвет - комисия по спорт

Мнение от admin.sport »

Честито на новото ръководство на Студентския съвет.
Успех на новия председател на комисията по спорт в Студентския съвет.
На вниманието на всички желаещи да спортуват или да участват в различни спортни турнири и форуми.
Департаментът по спорт организира есенни и пролетни вътрешни първенства по всички спортни дисциплини.
Департаментът по спорт организира мждуунивреситетски срещи в някои спортни дисциплини.
Департаментът по спорт организира ски-лагер на Семково и Мальовица.
Департаментът по спорт е отворен за включване на нови спортни дисциплини в учебната си програма.
Департаментът по спорт има страница в страницата на Университета: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... t_po_sport
Департаментът по спорт желае да работи съвместно със Студентския съвет и студентите, което не се случи с предишното ръководство на Съвета. :)
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от Митре_Влаха »

Ураган, спортната стрелба е хубава идея :) Когато аз се записвах за спорт в първи курс бях зърнал някъде, че ги има като възможна опция :)

Админ.спорт - много скоро ще се запознаем и ще обсъдиме бъдещи идеи и планове :)
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

Ураган написа:Прав си, винаги и с всичко е така, но бокс и кик-боксът нямат морален код като източните бойни изкуства, дори Карате, Тае-Куон До и Кунг Фу.
Логиката ми е, че СУ трябва да запази сегашния си спортен престиж и да предлага само академични спортове.
Да няма " лесни заверки " и т.н. Знам, че няма общо, но просто това ми е виждането.

Какво би казал пък за " спортна стрелба " с въздушни оръжия? Теренът е малък и подръжката е малка, а това е спорт в който жънем успехи по олимпиади.

пп. Къде е тази програма, защото в сайта тези ги няма?
Боксът също е спорт, в който жънем успехи. Плюс това според мен боксът и кик-боксът са много по-подходящи за отърваване от стреса, както и много по-добра кардио тренировка. Липсата на морален код не значи, че трениращите го ще ти скочат на бой. И просто се радват на популярност, а това е най-важното. Защото спортът в университета е за студентите, няма смисъл от въвеждането на спорт, който няма посещаемост.
Колкото до нападателността - нападението е най-добрата защита.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
novoselskiq
В началото бе словото

Мнение от novoselskiq »

Митре_Влаха написа:За футбола мисля да остане миналогодишния принцип, а именно на отборна система т.е без значение от кой факултет си, стига да си студент в СУ и да си имаш отбор. Броя на играчите ще се определя от терена, на който ще се играе.

За шаха - да. Лотариен принцип между записалите се.
Здрасти , момче!

Няколко неща да обсъдим за турнира по футбол:

първо, ако има идея за голям терен и 11 човека по-добре веднага да отпадне , защото няма да се получи (ако искаш мога да ти дам 100-200 причини :) )

второ - миналата година турнира се проведе по 25 минути полувреме , което е меко казано смешно; трябва да се намалят на 15 минути полувремето , както е по-всички турнири на малки терени

трето - миналата година схемата беше директни елиминации , което също не е удачно , защото така играеш само 1 мач; по-добре е да се направи схема от 32 отбора и като се запълнят местата записването приключва. От там нататък се правят 8 групи по 4 отбора и всеки отбор си гарантира 3 изиграни мача !

четвърто - не е лошо да се помисли за малка входна такса на отбор , която да отиде само за награден фонд, защото се затрупахме с медали и купи тука и се чудим кво да ги правим.

пето - разбрах , че миналата година за турнира са отделени 10 000 лв. Не е лошо да видиш отчетите за разходите, защото такъв турнир няма как да струва повече от 3500 лв!!!

въобще има много за какво да си говорим и ще е най-добре да се чуем или видим...
"Опасно е да си искрен, освен ако не си глупав."
Д.Б.Шоу
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Ураган написа:Най-добрата защита е да не влизаш в бой ;)
Спорта трябва да стане задължителен за всички.

Аз не съм съгласен.Според мен спортът трябва да бъде само по избор , но да бъде сериозен.

На много хора им е точно и само до спорт, особено на тези, които работят.Да ходят само тези, които наистина ги интересува, но да тренират сериозно.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Това е въпрос на личен избор дали да си дебелогъз или не.Както е въпрос на личен избор дали да имаш физическа подготовка.Университетът не е училище.Тук всеки влиза с цел да учи нещо, което доста често няма връзка с какъвто и да е спорт.Основата на университетът е самото право на избор.

Налагай желязна дисциплина в училището, но макар че си първи курс, не забравяй, че тази голяма сграда на центъра на София все пак не е училище.

Който желае - нека играе и се занимава.Който не желае - негов избор.

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Значи трябва този абсурден закон да бъде променен.Поредния абсурден закон.

Ти мразиш соц. времето, но май към него се стремиш.

Единствения извод е , че на университета му трябва преустройка не само от към обучение, ами и от правила. ;)

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Думата дисциплина е безсмислена, ако има дума самостоятелен контрол.

Трябва да има правилни закони , за да се спазват.

На мен, когато не ми се тренира винаги ще намеря начин да не тренирам естествено.За това смисълът да се налага е нулев.Т'ва какви ще бъдат децата след 20 години си е проблем само и единствено на техните родители и възпитанието , което те им дават.Ако искат да бъдат 1000 килограма, това си е техен избор щом им харесва МакДоналдс.

Аз съм твърдо "против" задължителния спорт в университета.И отново както казах, всеки може сам да избере дали му се тренира или не.

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Не, не е за това ;)

Аз съм бивш републикански медалист по баскетбол, тренирането ми е последния проблем.

Просто е абсурдно да караш някой, който не иска, да го прави. :)

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Ти по всяка тема си виждал и друго, не ме очудва.

Anyhow, каза каквото имаше да казваш, както и аз го направих.

Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от Митре_Влаха »

Когато имаш една сгрешена политика на държавта спрямо университетете е нормално всичко надолу да не става както трябва. Не можеш и нямаш право да задължаваш всички(!) да спортуват. Това е личен избор и всеки го прави за удоволствие. Когато един студент едвам свърва двата края и работи през времето, когато не е на лекции е абсурдно да го задължиш да спортува.
Извинете ме за невежеството, но ще попитам - в СУ има ли спортни стипендии?! Които да ти покриват семестриални такси, общежитие? Аз лично не съм чувал за такова нещо... Мисля, че системата си е объркана генерално и най-малкото, което може да се прави е поне да не се обвиняват студентите, че не спортуват.
Погледнете спорта ни на международно ниво какво е и ще разберете какво е отношението на държавата към тази дейност...не се гледа сериозно.
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

Законите разбира се са малоумни. И разбира се, че трябва да е избираем спорта. И най-вече трябва да има бокс/кик-бокс. :lol:
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
bad boy
В началото бе словото
Специалност: sport

Мнение от bad boy »

Консултирате ли се все пак по всички тези въпроси с Департамента по спорт защото предполагам там са специалистите с опит в дадения вид спорт 8)
bad boy
В началото бе словото
Специалност: sport

Мнение от bad boy »

това е факт. Не е лошо все пак да се разпростираме според възможностите и познанията си в коментарите си
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

И аз се включвам към желаещите да се въведе спортната дисциплина бокс :) Възможно ли е изобщо да стане? :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”