Абсурд в жилищната кооперация
Модератор: MidwinterSun
-
savonarola
- В началото бе словото
Абсурд в жилищната кооперация
Живея на 3-тия етаж.Преди 2 години под нас дойде семейство на квартира.То е в състав майката на детето,баща му, баба му и детето(което на 2 години).Под нас са минавали много квартиранти и всякакви цигани,турци,арменци,каракачани,оногундури,алкохолици,дървари,власи,варвари,римляни и всякакви прослойки на обществото.Като тези обаче никога не съм си и представял ,че ще дойдат.Никога дори не съм си представял ,че съществуват!Проблемът е следният- вдигат много шум-много, много шум.Започват сутрин рано и спират едва когато заспят.Шумът се състои в викане,кряскане,говорене на висок тон,тряскане на врати.Отделно като прибавим и детския плач, наподобяващ бебе по време на клане.И това по цял ден 7/24!!!Не мога да спя,да уча, да почивам, дори не мога да остана сам с мислите си!
Аз и семейството с което живея ги умолявахме многократно да спрат геролтията, но те категорично отказват да променят каквото и да било.Аз съм бивал отпъждан с заплахи,псувни,ръмжене,викане,наругаване и оскърбяване.Бях заплашван с чупене на глави, с оправяне(вероятно съд), с полиция дори.Дори когато отида те викат Полицията -все едно аз съм нарушителя на общественият ред.
Тъй като са на квартира ние молихме собственика на апартамента да ги изгони, но той многократно и категорично отказа.Всъщност той дори не живее в кооперацията а на село.
Веднъж дори се чух с него по телефона и той се изсмя ехидно!Господи помилуй!
Всяка сутрин бивам буден около 8 часа от силното викане на дъртата.Всъщност тя е основният нарушител на реда.Висока 160 см, тегло 215 кг. глава колкото кофа и глас като на 5 Боримечки x 55.Страда от проблема ,че непрекъснато вика.И то смея да кажа напълно целенасочено.Беше предупредена от цялата ми челяд и пак продължава.Въпреки ,че споменах физическите и параметри,аз не се шегувам проблемът е много сериозен.
Всъщност полицията по скоро защитава тях ,тъй като те се оправдават с това ,че гледат малко дете.Всъщност тук долу са минали около 3 семейства с бебета,малки и големи деца ,но никога никой не си е позволявал такова нещо.
Всеки ден използвам метода да ......... по пода та дано млъкнат и като предупреждение ,но никога не млъкват.Дори казват "На който не му изнася на палатка".На мястото където съм отраснал и живея цял живот 19 години ми казват да ходя на палатка!Представяте ли си??Не знам колко наглост трябва да притежаваш за да го правиш това?Да отидеш в чужда кооперация и да безпокоиш собственикът?Аз това не бих го направил никога.
Сградата е така направена ,че хората от другата страна няма как да я чуят.Те подкрепят тях, а мен изкарват убиец!Убиец!!!Господи помилуй!Аз не мога и мравка да убия.Впрочем дори винаги съм бил примерен и като ученик и всякак.Смятам ,че е справедливо човек да защитава правото си на живот.През живота си никого не съм убил или наранил или каквото и да било.
Закон е буденето сутрин от геролтията, добре ,че съм все още ученик в 12 клас та ставам и ходя на училище.Затова пък всеки уикенд съм стресово буден в 8 часа!Господи помилуй!
Досега полицията е идвала 2 пъти заради тях защото те са я повикали-заради мен.Аз не съм викал полиция все още.Те бяха подали и жалба!Аз не съм подавал жалба.
Всяка нощ ги чувам как се смеят.Силен смях.Разбирам ,че на тях им е удоволствие да знаят ,че ден по ден,час по час,минута по минута не издържам.
От прекомерният ежедневен стрес аз дори изгубих апетит и сега се храня веднъж дневно.
Страх ме е да занимавам полицията с моя случай, дори честно казано ме е срам да ходя.Знам ,че най-вероятно пак ще кажат:''Ти не можеш да им забраниш да си приказват на хората''.Звучи мижитурско и ехидно, нали?Или пък "Те гледат малко бебе".И когато им кажа ,че от тяхното викане и геролтия и дори то самото бебе крещи и реве те казват "То не е твойо ,че да казваш".О, Господи помилуй!Ами ако бях аз на негово място?Горко ми!
И така
Чудя се да подам ли жалба и ако подам с какво обвинение?До кого-до полиция или прокуратура?
Айде давам случая на вас студентите по право да умувате.
Аз и семейството с което живея ги умолявахме многократно да спрат геролтията, но те категорично отказват да променят каквото и да било.Аз съм бивал отпъждан с заплахи,псувни,ръмжене,викане,наругаване и оскърбяване.Бях заплашван с чупене на глави, с оправяне(вероятно съд), с полиция дори.Дори когато отида те викат Полицията -все едно аз съм нарушителя на общественият ред.
Тъй като са на квартира ние молихме собственика на апартамента да ги изгони, но той многократно и категорично отказа.Всъщност той дори не живее в кооперацията а на село.
Веднъж дори се чух с него по телефона и той се изсмя ехидно!Господи помилуй!
Всяка сутрин бивам буден около 8 часа от силното викане на дъртата.Всъщност тя е основният нарушител на реда.Висока 160 см, тегло 215 кг. глава колкото кофа и глас като на 5 Боримечки x 55.Страда от проблема ,че непрекъснато вика.И то смея да кажа напълно целенасочено.Беше предупредена от цялата ми челяд и пак продължава.Въпреки ,че споменах физическите и параметри,аз не се шегувам проблемът е много сериозен.
Всъщност полицията по скоро защитава тях ,тъй като те се оправдават с това ,че гледат малко дете.Всъщност тук долу са минали около 3 семейства с бебета,малки и големи деца ,но никога никой не си е позволявал такова нещо.
Всеки ден използвам метода да ......... по пода та дано млъкнат и като предупреждение ,но никога не млъкват.Дори казват "На който не му изнася на палатка".На мястото където съм отраснал и живея цял живот 19 години ми казват да ходя на палатка!Представяте ли си??Не знам колко наглост трябва да притежаваш за да го правиш това?Да отидеш в чужда кооперация и да безпокоиш собственикът?Аз това не бих го направил никога.
Сградата е така направена ,че хората от другата страна няма как да я чуят.Те подкрепят тях, а мен изкарват убиец!Убиец!!!Господи помилуй!Аз не мога и мравка да убия.Впрочем дори винаги съм бил примерен и като ученик и всякак.Смятам ,че е справедливо човек да защитава правото си на живот.През живота си никого не съм убил или наранил или каквото и да било.
Закон е буденето сутрин от геролтията, добре ,че съм все още ученик в 12 клас та ставам и ходя на училище.Затова пък всеки уикенд съм стресово буден в 8 часа!Господи помилуй!
Досега полицията е идвала 2 пъти заради тях защото те са я повикали-заради мен.Аз не съм викал полиция все още.Те бяха подали и жалба!Аз не съм подавал жалба.
Всяка нощ ги чувам как се смеят.Силен смях.Разбирам ,че на тях им е удоволствие да знаят ,че ден по ден,час по час,минута по минута не издържам.
От прекомерният ежедневен стрес аз дори изгубих апетит и сега се храня веднъж дневно.
Страх ме е да занимавам полицията с моя случай, дори честно казано ме е срам да ходя.Знам ,че най-вероятно пак ще кажат:''Ти не можеш да им забраниш да си приказват на хората''.Звучи мижитурско и ехидно, нали?Или пък "Те гледат малко бебе".И когато им кажа ,че от тяхното викане и геролтия и дори то самото бебе крещи и реве те казват "То не е твойо ,че да казваш".О, Господи помилуй!Ами ако бях аз на негово място?Горко ми!
И така
Чудя се да подам ли жалба и ако подам с какво обвинение?До кого-до полиция или прокуратура?
Айде давам случая на вас студентите по право да умувате.
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Re: Абсурд в жилищната кооперация
savonarola написа:...Под нас са минавали много квартиранти и всякакви цигани,турци,арменци,каракачани,оногундури,алкохолици,дървари,власи,варвари,римляни и всякакви прослойки на обществото.Като тези обаче никога не съм си и представял ,че ще дойдат.Никога дори не съм си представял ,че съществуват!...
Кажи как да нe се смея на това описаниеsavonarola написа:...Всяка сутрин бивам буден около 8 часа от силното викане на дъртата.Всъщност тя е основният нарушител на реда.Висока 160 см, тегло 215 кг. глава колкото кофа и глас като на 5 Боримечки x 55.Страда от проблема ,че непрекъснато вика...
Без смях, проблема е сериозен - нека правистите да се произнесат
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Аз имам една такава в нас, само че е към 180. Само че ме буди в 8.30savonarola написа:...Всяка сутрин бивам буден около 8 часа от силното викане на дъртата.Всъщност тя е основният нарушител на реда.Висока 160 см, тегло 215 кг. глава колкото кофа и глас като на 5 Боримечки x 55.Страда от проблема ,че непрекъснато вика...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ще те посъветвам не като правист, а като потърпевш: подай жалба в полицията. Няма смисъл от саморазправа, тъй като ти можеш колкото си искаш да им викаш и да им тропаш, но това няма да ги спре, а само ще ги мотивира още повече. Ако подадеш жалба в полицията, това поне ще ги стресне, ако не друго. И следващият път като дойдат полицаите им обясни спокойно и ясно, че съседите ти са виновните, а не ти.
Казвам ти го това, защото съм минала (и все още минавам) през много сходна ситуация.
Казвам ти го това, защото съм минала (и все още минавам) през много сходна ситуация.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
На първо време ще те посъветвам да провериш правилника на вашия вход/блок. Обикновено винаги има такъв правилник, който е официално приет от домсъвета и бла-бла. Според този правилник обикновено се забранява прекомерният шум след десет вечерта и в следобедните часове. Ако хванеш съседите си в нарушение на правилника - викаш полицията.
Второто, което е добре да направиш, е да прочетеш закона за етажната собственост. Почти съм сигурна, че имаше нещо относно това, че по взаимно съгласие на всички живущи в съответния вход дадено семейство може да бъде изгонено. Казвам почти, защото в момента не мога да открия закона вкъщи, но съм го обсъждала с майка ми, тя до скоро беше домоуправител в нашия вход.
Важното е, че трябва да четеш правилниците и законите. И да хванеш съседите си в нарушение. Защото ако тръгнеш да подаваш жалби и да повдигаш обвинения, ще трябва да имаш реална основа за това.
(Отделен въпрос е това, че с понастоящем скапаната ни съдебна система надали ще се оправиш без адвокат. :/ )
Второто, което е добре да направиш, е да прочетеш закона за етажната собственост. Почти съм сигурна, че имаше нещо относно това, че по взаимно съгласие на всички живущи в съответния вход дадено семейство може да бъде изгонено. Казвам почти, защото в момента не мога да открия закона вкъщи, но съм го обсъждала с майка ми, тя до скоро беше домоуправител в нашия вход.
Важното е, че трябва да четеш правилниците и законите. И да хванеш съседите си в нарушение. Защото ако тръгнеш да подаваш жалби и да повдигаш обвинения, ще трябва да имаш реална основа за това.
(Отделен въпрос е това, че с понастоящем скапаната ни съдебна система надали ще се оправиш без адвокат. :/ )
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

леле чета чета и имам усещането че съм голям късметлия
Силве, няма как да ги изгонят понеже само той е потърпевш другите съседи не ги чуват и си мислят че той е виновният
Силве, няма как да ги изгонят понеже само той е потърпевш другите съседи не ги чуват и си мислят че той е виновният
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Аз ти предлагам да ставаш в събота и неделя в 5 часа и да почнеш да тряскаш колкото ти държат нервите. Като е война - да е война 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
savonarola
- В началото бе словото
Ама я кажете жалбата до полицията за определена дата на нарушението на шума ли се пише или въбще?Никога не съм пускал жалба до полицията.
+1 или надуваш уредбата на макс и излизаш за няколко часаallshallperish написа:Аз ти предлагам да ставаш в събота и неделя в 5 часа и да почнеш да тряскаш колкото ти държат нервите. Като е война - да е война
- Milky_Way
- В началото бе словото
- Специалност: право
Според мен трябва да подадете жалба в полицията.Тези хора очевидно са изключително прости и ще разберат единствено собствените си методи.Но ти препоръчвам да се подсигуриш с някакво "нагледно" доказателство, понеже те винаги ще играят картата с детето и ще се оправдават.Ако наистина се чува така ясно, можеш да пуснеш камера у вас и да запишеш шума, съответно часа и така нататък.После викай полиция и, ако започнат да писукат, че имали малко дете, им пусни да изгледат записа и да се чуят.Пък и не виждам детето какво оправдание е.То да си пищи, но от какъв зор цялото домочадие се дерат на умряло?!Пиши какво сте предприели и имало ли е ефект, понеже това е доста често срещана ситуация.Лошото е, че с прости хора е много трудно, да не кажа невъзможно да се справи човек...
По принцип за вдигане на шум може да се вика полицейски патрул ( номер 166 или 112 ) като те са длъжни да измерят звука в децибели който се чува в твоя апартамент и след това да отидат и да ги предупредят.При второ идване за същото нещо се налага глоба.Това съм чувал от приятели, които са си имали вземане-даване с полицията покрай шумни купони.Замалко са се разминали с глобата.
Последно промяна от Batbayan на 17 Авг 2010, 19:28, променено общо 1 път.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Milky_Way
- В началото бе словото
- Специалност: право
И на мен са ми отправяли предупреждения за шумни купони, но никога не съм виждала полицаи, разполагащи с уред за мерене на шума.Разчитат на субективната преценка на оплакалите се 
(4) В сгради, етажна собственост, се забраняват:
1. шумни увеселения в периода от 22.00 до 08.00 часа;
2. извършването на търговски, стопански и други разрешени дейности, извън установеното и съгласувано от кмета на района работно време за обекта, но не по-късно от 22.00 часа.
3. производствени и промишлени дейности.
(5) В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване изискванията на съответните хигиенни норми, ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 часа.
(6) Свиренето на музикални инструменти и пеенето за обучение, репетиране, преподаване и музициране може да става само от 08.00 до 14.00 часа и от 16.00 до 22.00 часа.
Ето реално как седят нещата с шума в режим на етажна собственост.Наистина не пише нещо конкретно за децибели, но определено като дойдат на проверка би трябвало първо да се отбият в апартамента на потърпевшия и да се убедят . че има силен шум и после да отидат и направят забележка на виновните.От лични наблюдения - за това полицаите си вършат работата.
1. шумни увеселения в периода от 22.00 до 08.00 часа;
2. извършването на търговски, стопански и други разрешени дейности, извън установеното и съгласувано от кмета на района работно време за обекта, но не по-късно от 22.00 часа.
3. производствени и промишлени дейности.
(5) В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване изискванията на съответните хигиенни норми, ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 часа.
(6) Свиренето на музикални инструменти и пеенето за обучение, репетиране, преподаване и музициране може да става само от 08.00 до 14.00 часа и от 16.00 до 22.00 часа.
Ето реално как седят нещата с шума в режим на етажна собственост.Наистина не пише нещо конкретно за децибели, но определено като дойдат на проверка би трябвало първо да се отбият в апартамента на потърпевшия и да се убедят . че има силен шум и после да отидат и направят забележка на виновните.От лични наблюдения - за това полицаите си вършат работата.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Sarkozy
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Nqkogo imah podoben problem v BGR...
Uridi4esko re6enie na problema nqma - policiqta ni6to ne moje da napravi. Pred sada e prakti4eski nevazmojno da se dokaje kakvoto i da e, tay kato nqma nito zakon nito naredba kasae6ta zvukovoto zamarsqvane v jili6tni zgradi (koqto da polzva6 sre6tu saseda). Da izgoni6 semeystvoto na baza Zakon za etajnata sobstvenost e trduno tay kato v balgarskite blokove nikoga nqma edinstvo mejdu sasedite (pone az ne sam popadal).
Re6enieto e ili da plati6 na nqkoy koyto da gi "spla6i" (sumata zavisi ot o4akvania rezultat, taka moje da plati6 500 leva za "psihologi4esko vazdeystvie bez seriozni telesni naranqvania", do 5000 leva za efikasen i traen rezultat)...
No tova e riskovano.
Drugiat variant e da se premesti6, joeto o4evidno e po-skapia variant. No v tozi slu4ay nqma garancia 4e vmesto na tezi otrpki nqma da popadne6 na nqkoq chalga fen ili na prepodavatelka po operno peene ot NBU, koqto si prepodava za po cql den shibanoto peene na tapite si student4eta ot NBU, no koito im vnushavat, 4e imat talant samo i samo da si pla6tat...
Taka 4e nay-dobre e, ako moje6, da prodade6 kakvoto ima6 v BGR i da zamine6 na Zapad ili pone v Centralna evropa. Tova e traqno re6enie, tay kato na zapad ima i Zakon i Pravosadie i podobni "divotii" nmqat mqsto:)
Uspeh,
PS. Do moderatora - umolqvam te da ne mi iztriva6 posta zaradi lo6 ezik (ezika e v ramkite na preli4noto) ili zaradi pisane na kirilica - imam problemi s windowsa i o6te ne sam si ka4il kirilicata. Blagodarq predvaritelno za razbiraneto
Uridi4esko re6enie na problema nqma - policiqta ni6to ne moje da napravi. Pred sada e prakti4eski nevazmojno da se dokaje kakvoto i da e, tay kato nqma nito zakon nito naredba kasae6ta zvukovoto zamarsqvane v jili6tni zgradi (koqto da polzva6 sre6tu saseda). Da izgoni6 semeystvoto na baza Zakon za etajnata sobstvenost e trduno tay kato v balgarskite blokove nikoga nqma edinstvo mejdu sasedite (pone az ne sam popadal).
Re6enieto e ili da plati6 na nqkoy koyto da gi "spla6i" (sumata zavisi ot o4akvania rezultat, taka moje da plati6 500 leva za "psihologi4esko vazdeystvie bez seriozni telesni naranqvania", do 5000 leva za efikasen i traen rezultat)...
No tova e riskovano.
Drugiat variant e da se premesti6, joeto o4evidno e po-skapia variant. No v tozi slu4ay nqma garancia 4e vmesto na tezi otrpki nqma da popadne6 na nqkoq chalga fen ili na prepodavatelka po operno peene ot NBU, koqto si prepodava za po cql den shibanoto peene na tapite si student4eta ot NBU, no koito im vnushavat, 4e imat talant samo i samo da si pla6tat...
Taka 4e nay-dobre e, ako moje6, da prodade6 kakvoto ima6 v BGR i da zamine6 na Zapad ili pone v Centralna evropa. Tova e traqno re6enie, tay kato na zapad ima i Zakon i Pravosadie i podobni "divotii" nmqat mqsto:)
Uspeh,
PS. Do moderatora - umolqvam te da ne mi iztriva6 posta zaradi lo6 ezik (ezika e v ramkite na preli4noto) ili zaradi pisane na kirilica - imam problemi s windowsa i o6te ne sam si ka4il kirilicata. Blagodarq predvaritelno za razbiraneto
C’est la vie, la concurrence. Je vais même vous dire mieux, moi, j’ai la concurrence dans les veines.