ПСИХОЛОГИЯ

Подфорум към Философския факултет

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
northy
В началото бе словото

Re: ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от northy »

А истина ли е това, че за да влезеш ти трябва оценка над 5.50 на матурата?
И от всяка друга специалност ли можеш да се прехвърлиш съм Психология или има ограничения?
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

northy написа:А истина ли е това, че за да влезеш ти трябва оценка над 5.50 на матурата?
И от всяка друга специалност ли можеш да се прехвърлиш съм Психология или има ограничения?
До сега е било истина- отлична диплома - за да можеш да си позволиш малко по-ниска оценка от кандидат-студентските изпити - от сорта на 5,30 мин или колко беше..., но колкото повече - толкова по-добре :)
И аз като един преместен, мога да ти гарантирам, че на теория можеш да се прехвърлиш от всякъде в психология (дори от друг ВУ), на практика вече може да не е много така, зависи какъв ти е успехът и дали декана на факултета от който се прехвърляш (ако не е от ФФ) ще благоволи да ти подпише документа за преместаване.
Но истината, е че ако си имаш отличен успех, никой нама право да те спира да се преместиш, така че можеш! :)
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
Аватар
sqnkka
В началото бе словото

Мнение от sqnkka »

Здравейте!
Пиша тук, защото наистина разчитам на това, че тук има кой да ми помогне...
Аз съм първи курс в Португалска филология и желая да се преместя догодина при вас. Забелязах, че сред вас има вече преместени хора и се надявам, ако може, да ми кажете как сте се справили, с какъв успех...
Единственото, което прочетох от сайта на СУ беше, че: искат ти успех над 5,50 и отпускат брой места - 10 процента от броя на студентите. Ама за кой курс и мога ли въобще да разбера колко са тези студенти... :|
Това, което се чудя е дали за преместване ще се състезавам с хора от моя факултет (тоест най-големия в СУ :oops: ), или пък с целия университет, което май е все тая...
Успех над 5,50 няма да изкарам, отсега си знам, но ще е минимум 5. Искам да попитам дали има смисъл още да го мисля или просто няма как да стане, ако не отговоря на това изискване...

Благодаря предварително :D
"Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите..."
Оскар Уайлд
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

sqnkka написа:Успех над 5,50 няма да изкарам, отсега си знам, но ще е минимум 5. Искам да попитам дали има смисъл още да го мисля или просто няма как да стане, ако не отговоря на това изискване...
Благодаря предварително :D
Привет, за прехвърляне, ако пише, че ти трябва мин. 5,5 значи под този успех шансовете ти са по-скоро с минусов знак... аз лично се прехвърлих от педагогика с 5,83 в психология и пак не бях сигурна, че ще ме вземат, защото всяка година бройката, която взимат е различна. Конкуренция са ти всички, които искат да се прехвърлят в психология, но най-вече от твоя факултет. Но това е доста относително всъщност. Не мога да ти кажа, какъв е точния принцип на класиране. 2008 когато аз се преместих, взеха 13 човека, което мен ме изненада - обикновенно са по-малко, а миналата година май само 1 се беше прехвърлил, но дали защото само един е искал или какво - не мога да ти кажа.
Но за съжаление с успех под изисквания - по-скоро не става... :roll: Другият ти вариант е да кандидатстваш наново... или ако е възможно да изкараш поне 5,5 :)

Успех!

П.П. Прехвърлянето може да стане след 1ви или 2ри курс.
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
eMu
В началото бе словото

Мнение от eMu »

Повечко бяха прехвърлените миналата година - около десетина. Имаше два списъка, което беше доста объркващо. Но до колкото знам прехвърлили са се с успех 6,00. Поне тези, с които съм разговаряла.
Аватар
sqnkka
В началото бе словото

Мнение от sqnkka »

Благодаря ви много за отговорите! :D
А относно кандидатстването наново - няма как да го направя, понеже в последната една година съм се занимавала главно с португалски и латински, а изпити по тях няма.. :roll:
Ще го измисля, ако не успея сега, догодина ще пробвам пак.. и така докато стане :wink:
"Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите..."
Оскар Уайлд
Аватар
Pandoraaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Pandoraaa »

Искам да попитам тези,които са в по-горните курсове дали е възможно да карат някакъв стаж в МВР?И дали с магистратура ''Социална и юридическа псигология'' биха имали възможност за работа в МВР?Или задължително трябва да си завършил академията в Симеоново или пък някаква специализация в чужбина..?

Съжалявам,че пиша в тук,но просто вярвам,че вие сте по-добре информирани и бихте ми помогнали. :oops: :oops:
Non est ad astra mollis e terris via!
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

Не съм се вясвала във форума сигурно откакто ме приеха... само искам да кажа, че на мен специалността ми е прекрасна, въобще не усещам силно негативите й... вярно е, че трябва сам да проявяваш инициатива и да се интересуваш, а това мен ме устройва. Поне източници за четене ти се дават предостатъчно... и ако си влязъл, защото наистина желаеш това, както аз, то не би трябвало да откриваш толкова много недъзи в "системата".
:)
Просто аз съм доволна, съдете ме :king:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Brizeida написа:Не съм се вясвала във форума сигурно откакто ме приеха... само искам да кажа, че на мен специалността ми е прекрасна, въобще не усещам силно негативите й... вярно е, че трябва сам да проявяваш инициатива и да се интересуваш, а това мен ме устройва. Поне източници за четене ти се дават предостатъчно... и ако си влязъл, защото наистина желаеш това, както аз, то не би трябвало да откриваш толкова много недъзи в "системата".
:)
Просто аз съм доволна, съдете ме :king:
Кой курс си?

За Пандора - сто процента не можеш да караш стажове в Симеоново само с бакалавър в СУ, виж за магистрите нз, но мисля, че пак не може просто трябва да си в системата.
Последно промяна от Плазмодий на 10 Мар 2010, 23:14, променено общо 1 път.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

първи ама кой да погледне
Изображение
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Плазмоооо:)
Знам, първи курс съм, заек съм, нататък ще ми е зле и тем такива... наслушала съм се и знам какво си мислиш, но за момента това не ме интересува. Изказвам си мнението за ситуацията такава, каквато я възприемам Тук и Сега. :) Следващите курсове наистина не са ми на дневен ред. Каквото стане, стане.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Brizeida написа:Плазмоооо:)
Знам, първи курс съм, заек съм, нататък ще ми е зле и тем такива... наслушала съм се и знам какво си мислиш, но за момента това не ме интересува. Изказвам си мнението за ситуацията такава, каквато я възприемам Тук и Сега. :) Следващите курсове наистина не са ми на дневен ред. Каквото стане, стане.
Знаеш какво си мисля :cyclopsani: лошо заключение за един бъдещ психолог :reindeer: Попитах не, за да те отчайвам, а и плюс това напоследък подочух че уж вашия учебен план бил мн иновативен и прочие, щели сте да имате и практики, но за да го повярвам трябва да го видя...

Исоакс, има и по приятни начини да разбереш нещо за някоя девойка от това да й цъкнеш на профила :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Плазмодий написа:
Brizeida написа:Плазмоооо:)
Знаеш какво си мисля :cyclopsani: лошо заключение за един бъдещ психолог :reindeer: Попитах не, за да те отчайвам, а и плюс това напоследък подочух че уж вашия учебен план бил мн иновативен и прочие, щели сте да имате и практики, но за да го повярвам трябва да го видя...

Исоакс, има и по приятни начини да разбереш нещо за някоя девойка от това да й цъкнеш на профила :salute:
Хахаха, прав си за лошото заключение, наистина не е добре да си го мисля така :king:
:P Cheerz
enamorada
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от enamorada »

Има ли други хора,които имат намерение да се местят тази година в тази специалност , и вярно ли е,че ако си от философски факултет ,не е нужно да имаш отличен успех,за да се прехвърлиш ? :bounce:
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

enamorada написа:Има ли други хора,които имат намерение да се местят тази година в тази специалност , и вярно ли е,че ако си от философски факултет ,не е нужно да имаш отличен успех,за да се прехвърлиш ? :bounce:
Хаха НЕ е вярно! Трябва ти успех при всички положения!(няма логика да не ти трябва, не знам кой го е пуснал този слух). Е освен ако нямаш връзки може би... а колко човека смятат да се местят - никога не се разбира....
Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “ФФ”