Изпит по политология МО 1 курс

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Изпит по политология МО 1 курс

Мнение от happyswift »

Колеги от по-горните курсове, за този изпит как да се готвим или изобщо да се готвим ли?Чувам различни неща за тоя изпит, а като гледам конспекта има една камара въпроси, по-които въобще не сме говорили.Съвети ? :mrgreen:
flamingone
От дъжд на вятър
Специалност: СУ-МО :D
Курс: втори

Re: Изпит по политология МО 1 курс

Мнение от flamingone »

Шубето нещо ги втресе колегите, кой знае дали и в горните курсове няма да се появи нашата преподавателка да проведе някой изпит :D Кой не си е чел 'препоръкитье' за коментиране на преподавател :D Спокич суифте, ще го мъчим
free_lander
В началото бе словото

Мнение от free_lander »

кой ви преподава и кво ви каза за изпита
flamingone
От дъжд на вятър

Мнение от flamingone »

М. Пиргова, имаме си конспект, но по скромното ми мнение, все още не сме успели да обсъдим всички въпроси от него (изпитът ни е на 28-ми). Имаме си и няколко книги - Минчо Семов - "Теория на политиката", и Мария Пиргова - "Българският парламентаризъм в условията на глобалния преход" и една-две други... Всякаква помощ е добре дошла - лекции, записки, литература, есета и пр. Както и евентуално информация как точно да се напише есето, което трябва да създадем на изпита при нея, и до каква степен оценките от есетата, предадени по време на семестъра, играят някаква роля в цялостната ни оценка... :) Много въпроси и малко отговори :pale: :lol:
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Никой ли от горните курсове няма да ни упъти за този изпит? Дочувам много разнопосочни неща - от това, че имала строги критерии и трудно се изкарвало добре при нея, до там, че проверявала бегло и принципът на ''купчинките'' влизал сериозно в действие...
1968 - 1999 - 2008 - ?
vladg
В началото бе словото

Мнение от vladg »

Аз миналата година учих от лекции, от учебника на Семов и от нейната книга. При нас изпитът протече по следния начин: тя дава две теми, всеки си избира по коя да пише. Едната тема включваше материала от нейната книга, другата - от книгата на Семов. Лекциите са полезни, тъй като можете да използвате някои ключови фрази. За есето не се сещам да е имало някакви особени изисквания. Успех, колеги, и не се стряскайте ;)
sofiata
В началото бе словото

Мнение от sofiata »

По политология книгата на Семов и тази на Пиргова са достатъчни за подготовка. Лекциите не вършат много работа, но все нещо може да се добави от тях. Колкото до есето, разчитайте на богатата си обща култура, скъпи международници! :scratch: :scratch:
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Благодаря ви за отгорорите :D
1968 - 1999 - 2008 - ?
bloody mary
Пишете, о, братя

Мнение от bloody mary »

На мен ми е много интересно дали вече имате оценки от изпита при доц. Пиргова. И още по-интересно ми е дали има недоволни, които могат да се явят на повишителен - имайте предвид, че това е един от изпитите, които са непредвидими, но пък може да се каже, че е приятен. И все пак - споделете мнение колеги, любопитни сме :alien:
Аз ще възседна вятъра и в мрака
ще долетя във кроткия ти сън …

Berserker написа:...абе ако болните мозъци бяха оръжие, нас от МО щяха да ни забранят с международна конвенция!!!!
flamingone
От дъжд на вятър

Мнение от flamingone »

:)

Непредвидимо е, до вторник - когато оценките ни ще са факт...

Паднаха ни се 4 теми - в групи по две, като всеки може да избере едната група:

1. Група: "Понятието власт. Същност на властовото отношение" и "Целеполагането в българския преход"

и

2. Група: "Интерес. Структура на интереса. Общ и частен интерес" и "Българският партиен модел. Основни партийни фамилии"

Писах по втората, във вторник ще снимам оценките от таблото на философския, засега се чуват всякакви отзиви :)

Тогава ще има и клюки за това, как протече изпитът, и дали заканите за наказания за преписвалите този път са се сбъднали... :P
Аватар
Eleny
В началото бе словото
Специалност: международни отношения
Курс: първи

Мнение от Eleny »

Ти си писал по втората? Аз теб повече не те познавам.. а каква любов си имахте с властовото отношение..
"Красивото и нежно име с остър ръб- Мария" П.П.
flamingone
От дъжд на вятър

Мнение от flamingone »

Нашето с властовото отношение беше по-скоро метаюридическо привличане, отколкото истинско правоотношение, дано не ме викат на тест за бащинство в петъка... Утре ще се знае :)
flamingone
От дъжд на вятър

Мнение от flamingone »

Такам, ъпдейт на информацията... Оценките са известни, има от всичко по много :)

Сега въпросът е... Когато се явяваме на поправка/повишение заедно с колегите от специалност Политология на 5ти/8ми февруари, дали е необходимо да носим допълнителни протоколи, или не трябва? И въпросът има определено ниво на спешност, тъй като днес е 03 февруари... :P
bloody mary
Пишете, о, братя

Мнение от bloody mary »

Я, на мен ми се падна първи въпрос от посочените... всъщност на нас само това ни се падна, нямахме избор. Ама като се вземе предвид, че кинжката на доц. Пиргова току-що бе излязла и все още нямаше корица и в книжарницигте се намираше само в копирано състояние - силно се радвах, че се падна то. За властово отношение - то за това постоянно се говореше.
Аз ще възседна вятъра и в мрака
ще долетя във кроткия ти сън …

Berserker написа:...абе ако болните мозъци бяха оръжие, нас от МО щяха да ни забранят с международна конвенция!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”