Вечната тема за еднополовите бракове

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Вечната тема за еднополовите бракове

Мнение от Мила »

Като знам какъв ад ще се отприщи тук, почти ми се иска да не пускам темата. Почти. Една статия ме накара да преглътна некомфортното усещане, което хейтърските коментари ще ми донесат. Няма да давам линк към нея, за да не я опорочавам. И да спестя на авторката й, коментарите, които ще последват.

Срамота е, че толкова много омраза шества по света. Че семейството се принизява до биологична единица.
Че децата на родители, обичащи човек от същия пол, се водят деца на "самотни бащи" или "самотни майки".
И не, едва ли някога ще сключа брак с жена, дори и да имам възможност. Но това, че аз или вие няма да го направите, не означава, че имаме право да ограничим свободата на другите. :? Аз подкрепям еднополовите бракове.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Вечната тема за еднополовите бракове

Мнение от ники »

Мила написа:...Че децата на родители, обичащи човек от същия пол, се водят деца на "самотни бащи" или "самотни майки".
И тия деца, от 'де идват? До сега не знам, мъж да е родил, нито пък жена да е направила дете на друга.

Моето мнение е, че семейството е нещо фундаментално и принципите за неговото изграждане са се наложили през времето като обективна необходимост, за да може то да съществува. И колкото и днешното общество да се развива динамично, това все пак се променя в определени граници. Разглеждайки семейството като най-основното обединение на хора в обществото, каквото то според мен е, ще стигнем до извода, че неговата стабилност и моралните ценности, които въплащава са ключови за обществото като цяло. И ако в семейството липсват принципи и стереотипи, това неизбежно рефлектира върху обществото.

Никой не пречи да гейовете да си живеят заедно, ама семейството, според мен, се състои от мъж, жена и деца. Когато поне едно от трите не е налично, нещо не е наред. Изключение, разбира се, са семействата, при които единит родител е починал. В днешно време има достатъчно фактори, които да влиаят негативно на семейството, но това не значи, че трябва да се допускат и още такива.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

О, моля те. Дай статията. Определено има значение как и какво е написано в нея ;).
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Kose Bose
Драскач
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от Kose Bose »

ники написа: И тия деца, от 'де идват? До сега не знам, мъж да е родил, нито пък жена да е направила дете на друга.
Натам вървят нещата --> цък. Аз лично съм отвратена...
- Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...
~~~~
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Мила написа:Като знам какъв ад ще се отприщи тук, почти ми се иска да не пускам темата. [/b]
По-добре да беше отключила някоя от старите, заключени теми, разискващи този въпрос, за да не се налага да се повтарят вече изложени аргумент. Аз съм си казал мнението в една от заключените теми (май беше тази за "бременния "мъж""... или в тази за гей-парада) и не виждам смисъл да се повтарям... :mrgreen:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

вечен студент написа:
Мила написа:Като знам какъв ад ще се отприщи тук, почти ми се иска да не пускам темата. [/b]
По-добре да беше отключила някоя от старите, заключени теми, разискващи този въпрос, за да не се налага да се повтарят вече изложени аргумент. Аз съм си казал мнението в една от заключените теми (май беше тази за "бременния "мъж""... или в тази за гей-парада) и не виждам смисъл да се повтарям... :mrgreen:
+ 1. Опасявам се някакъв тип провокация от страна на модераторското тяло :) .

И, за да не е спам - твърдо против. Сългасно съображенията на ники.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аргументите на Ники са доказателство на тезата на Мила - принизяване на семейството до биологична единица. Принизяване на човека до биологичната му същност, отричайки всякаква друга.

Човекът е създаден, за да дава и да получава любов, а приравняването на любовта към секса е принизяване на човека към животното. Това води до излишна жестокост.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Не приравнявам семейството с биологична единица, а със социална. И това не изчерпва същността му.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Семейство се прави от мин. 2 същества, които искат да са заедно в живота, това е определението. Това изключва:

1/ деца - кой е казал, че ако няма деца не е семейство? Някои хора не искат деца... без значение какви са
2/ съображения за пол на участниците - може да са мъж и жена, мъж и мъж, жена и жена, куче и мацка, човек и животно, човек и дясна ръка, и пр.
3/ никъде не е казано, че трябва да си останат точно 2... може да са 3 (кеф ти дете, кеф ти двубрачие, кеф ти харем направо)

и най-важното - семейството предполагам любов и секс, между основната двойка...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

ники написа:
Мила написа:...Че децата на родители, обичащи човек от същия пол, се водят деца на "самотни бащи" или "самотни майки".
И тия деца, от 'де идват? До сега не знам, мъж да е родил, нито пък жена да е направила дете на друга.
Науката е намерила няколко разрешения на проблема, без изобщо да стигаме до толкова противното на всички ви осиновяване.
Моето мнение е, че семейството е нещо фундаментално и принципите за неговото изграждане са се наложили през времето като обективна необходимост, за да може то да съществува. И колкото и днешното общество да се развива динамично, това все пак се променя в определени граници.
Границите са единствено в човешките глави. Когато един истроически процес или тенденция е изпълнил предназначението си, той отмира от само себе си.
Разглеждайки семейството като най-основното обединение на хора в обществото, каквото то според мен е, ще стигнем до извода, че неговата стабилност и моралните ценности, които въплащава са ключови за обществото като цяло. И ако в семейството липсват принципи и стереотипи, това неизбежно рефлектира върху обществото.
Според мен семействата, както и всички други обединения на хора в обществото, се изграждат от личности, индивидуалности, хора, а не от биологичната единица "човек", която се дава и на хора, незаслужаващи я.
Никой не пречи да гейовете да си живеят заедно, ама семейството, според мен, се състои от мъж, жена и деца. Когато поне едно от трите не е налично, нещо не е наред. Изключение, разбира се, са семействата, при които единит родител е починал. В днешно време има достатъчно фактори, които да влиаят негативно на семейството, но това не значи, че трябва да се допускат и още такива.
А всичко е наред в семейства с майка-алкохоличка и баща-насилник? Или безбройните други вариации на този случай? Или в такива, където така щадените от вас деца са третирани като грешка, разход, бреме?
вечен студент написа:
Нарочно не съм го направила. Първо не бяха в подходящите раздели, второ вече са натоварени с твърде много негативизъм.
allshallperish написа: + 1. Опасявам се някакъв тип провокация от страна на модераторското тяло :) .

И, за да не е спам - твърдо против. Сългасно съображенията на ники.
А аз те съветвам да не търсиш под вола теле.
MidwinterSun написа: Човекът е създаден, за да дава и да получава любов, а приравняването на любовта към секса е принизяване на човека към животното. Това води до излишна жестокост.
Да, винаги съм се чудила с какво хората с гей наклонности са по-различни от почитателите на
BBW, BDSM, Bi-Sexual, Orgy(Group), Piss, Scat, Shemale/Trans и прочее секс "жанрове".

Kristo, именно.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Първо - биологичната единица е човекът, а не семейството. То е социална единица. Второ - обществото отдавна е изяснило какво е семейството - съюз между мъж и жена. Всичко друго е девиация. Всеки има право на нея, ако не я натрапва на останалите и не иска тя да бъде призната за равноправна на нормата. Затова съм твърдо против отклоненията от отдавна установените норми. НЕ! на еднополовите бракове! :?
Апропо, не че има връзка с темата, но не е и като да няма ако помислите в по-широк аспект: Какво ви е мнението за многоженството? :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Мила написа:Да, винаги съм се чудила с какво хората с гей наклонности са по-различни от почитателите на
BBW, BDSM, Bi-Sexual, Orgy(Group), Piss, Scat, Shemale/Trans и прочее секс "жанрове".
Ето, именно поради това трябва да се забранят гей парадите! Защото ако се толерират, един ден и тия със scat-а ще решат, че имат право на парад и ще тръгнат целите омазани в говна по бул. Витоша! :pukeleft:
Аватар
Bojjo
В началото бе словото

Мнение от Bojjo »

Трябва да се легизират педофилските бракове.
В едно демократично общество (атеистично ,плуларистично, еднополово общество легализирало абортите ,проституцията и наркотиците), няма да бъдат толериран "хейтъри". Разнообразието трябва да бъде основен деократичен принцип и педофилските бракове трябва да бъдат гръбнака на това общество.
Какво по хубаво от един възрастен и едно малко момче, който се съвокупляват, обменят опит, отглеждат деца, поддържат градината в двора и готвят заедно.
Срамота е че толкова много омраза шества по света и че ограничаваме свободата на педофилите!
Засрамете се!!!
Аз подкрепям педофилските бракове бракове.
-Каква е разликата между Сашо и мъж с мустаци?
-Сашо не е мъж.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Мила отговори ми на един въпрос - защо тръгваш да убеждаваш всички в своята "най-вярна теза", след като всеки има право да изказва мнението си? Хората ти казват, че според тях е грешно да има еднополови бракове, а ти започваш с цитатите и микроцитатите и разясняването аджеба защо не са прави. Всеки може да мисли каквото иска. После защо имало конфликти, заключени теми и банове.
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Специалност: Право (I hope so)
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Съгласен съм с Allshallperish и Alter Ego. Това е девиация, не може да бъде толерирано... Абсолютно против, дори трябва да се обявят извън закона.
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
Заключено

Обратно към “Мнения”