ники написа:Мила написа:...Че децата на родители, обичащи човек от същия пол, се водят деца на "самотни бащи" или "самотни майки".
И тия деца, от 'де идват? До сега не знам, мъж да е родил, нито пък жена да е направила дете на друга.
Науката е намерила няколко разрешения на проблема, без изобщо да стигаме до толкова противното на всички ви осиновяване.
Моето мнение е, че семейството е нещо фундаментално и принципите за неговото изграждане са се наложили през времето като обективна необходимост, за да може то да съществува. И колкото и днешното общество да се развива динамично, това все пак се променя в определени граници.
Границите са единствено в човешките глави. Когато един истроически процес или тенденция е изпълнил предназначението си, той отмира от само себе си.
Разглеждайки семейството като най-основното обединение на хора в обществото, каквото то според мен е, ще стигнем до извода, че неговата стабилност и моралните ценности, които въплащава са ключови за обществото като цяло. И ако в семейството липсват принципи и стереотипи, това неизбежно рефлектира върху обществото.
Според мен семействата, както и всички други обединения на хора в обществото, се изграждат от личности, индивидуалности, хора, а не от биологичната единица "човек", която се дава и на хора, незаслужаващи я.
Никой не пречи да гейовете да си живеят заедно, ама семейството, според мен, се състои от мъж, жена и деца. Когато поне едно от трите не е налично, нещо не е наред. Изключение, разбира се, са семействата, при които единит родител е починал. В днешно време има достатъчно фактори, които да влиаят негативно на семейството, но това не значи, че трябва да се допускат и още такива.
А всичко е наред в семейства с майка-алкохоличка и баща-насилник? Или безбройните други вариации на този случай? Или в такива, където така щадените от вас деца са третирани като грешка, разход, бреме?
вечен студент написа:Мила написа:Като знам какъв ад ще се отприщи тук, почти ми се иска да не пускам темата. [/b]
По-добре да беше отключила някоя от старите, заключени теми, разискващи този въпрос, за да не се налага да се повтарят вече изложени аргумент. Аз съм си казал мнението в една от заключените теми (май беше тази за "бременния "мъж""... или в тази за гей-парада) и не виждам смисъл да се повтарям...

Нарочно не съм го направила. Първо не бяха в подходящите раздели, второ вече са натоварени с твърде много негативизъм.
allshallperish написа:
+ 1. Опасявам се някакъв тип провокация от страна на модераторското тяло

.
И, за да не е спам -
твърдо против. Сългасно съображенията на
ники.
А аз те съветвам да не търсиш под вола теле.
MidwinterSun написа:
Човекът е създаден, за да дава и да получава любов, а приравняването на любовта към секса е принизяване на човека към животното. Това води до излишна жестокост.
Да, винаги съм се чудила с какво хората с гей наклонности са по-различни от почитателите на
BBW, BDSM, Bi-Sexual, Orgy(Group), Piss, Scat, Shemale/Trans и прочее секс "жанрове".
Kristo, именно.