Културно наследство в риск - нашето малоумие
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Културно наследство в риск - нашето малоумие
Знаем ли върху какво живеем и какво се случва с... него?
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Културно наследство в риск - нашето малоумие
Всеки народ си живее върху културата, Джеймс! Някои знаят и се интересуват, други просто си полагат задните части върху нея. Но тъй или иначе тя е там долу, в основата на всяко общество.
Into the endless we ride... 
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това ясно, ама така ли да остане?alter ego написа:Всеки народ си живее върху културата, Джеймс! Някои знаят и се интересуват, други просто си полагат задните части върху нея. Но тъй или иначе тя е там долу, в основата на всяко общество.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Така ще си остане. Аз съм от Пловдив, а там, където копнеш, излизат чудесии. Е, добре, да преместим целия град ли? Ще съжителстваме с древната култура, но в крайна сметка ние сме по-важни от нея. Ще строим, ще разваляме, нещо ще оправяме и запазим. След 100 години следващите ще са сигурни, че не сме запазили това, което е трябвало. Неизбежно е и винаги е било така, пък и виж колко много е останало.
Но има една част от това наследство, което трябва задължително да се бутне и без да пречи, нищо, че Пора беше готов да го брани до последна капка кръв...
Просто пречи, защото го има... 
Но има една част от това наследство, което трябва задължително да се бутне и без да пречи, нищо, че Пора беше готов да го брани до последна капка кръв...
Нуждите на съвремието може да се съчетаят с консервирането на такива паментници. Нека видим Рим където естествено е пълно с какво ли не, но има начини да се строи и да се консервира и да се излага за посетители всичко онова, което е скрито в земята. Пък и си мисля, че точно в центъра на София не е нужно да има толкова сгради, колкото да се дооформи един исторически център на града. Има световни практики в тая цел, но за тях трябват пари пък и желание.
Надявам се изпълнението на проекта под Ларгото, който тече в момента за реконструкция на древната улица на Сердика, че ще бъде успешен и ще се продължи и занапред в тая носока. Тази реконструкция там трябва да привърши към лятото.
Надявам се изпълнението на проекта под Ларгото, който тече в момента за реконструкция на древната улица на Сердика, че ще бъде успешен и ще се продължи и занапред в тая носока. Тази реконструкция там трябва да привърши към лятото.
Да, така е. Запазването на тези паметници не е в разрез с плана на София, а с частни интереси. За тях всичко е подготвено, планирано, съвместено и съчетано преди повече от десет години, когато е и започната работата по тях. Проблемът е, че от девет години не само работата по откриването, ами и тази по поддръжката им, е замразена.
ПП: Който се интересува от допълнителна информация, може да ми пише, все пак ние инициирахме клипчето и пресконференцията за този проблем, а в тези десетина минути не можеше да се каже всичко. Все пак се надявам, че се е получило добре.
ПП: Който се интересува от допълнителна информация, може да ми пише, все пак ние инициирахме клипчето и пресконференцията за този проблем, а в тези десетина минути не можеше да се каже всичко. Все пак се надявам, че се е получило добре.
Knights of the Cross
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Toва което ми харесва е енергичността на новият заместник минитър на културата. Мнението му за развитието на археологическите ни паметници и опазването им ми допада много. Изглежда свестен човек и се надявам да успее да реализира идеите си.
А за София, ами дано стане, ще е страхотно!
А за София, ами дано стане, ще е страхотно!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Много интересно чуство за хумор имаш... 
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Обоснови се.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Моето мнение се гради на това, което гледам по телевизията и чета в интернет. Също имаше в "Памет Българска" гостува един път и ми направи добро впечатление. Та общо взето моята представа е породена от медиите, а там е представен с доста положителен образ.
Харесват ми идеите му за финансиране на различни паметници на културата, енергичността, с която говори...но разбира се това е в медиите, не съм запознат от други източници, затова ми е интересно твоето мнение и това върху какво се гради.
Харесват ми идеите му за финансиране на различни паметници на културата, енергичността, с която говори...но разбира се това е в медиите, не съм запознат от други източници, затова ми е интересно твоето мнение и това върху какво се гради.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
То и в медиите писа как е бил пред сградата на Столичната община един полицай... 
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми супер - значи наистина е енергиченalter ego написа:То и в медиите писа как е бил пред сградата на Столичната община един полицай...
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Когато става дума за министър на културата, енергичността е съмнително качество, може би ако беше на физкултурата...