Суахили
Модератор: Don Horhe
- gothwolf
- В началото бе словото
- Специалност: унгарска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Суахили
Хах, доста оптимистичен въпрос... Но, ще кажа само, че сегашната група е под въпрос дали ще оцелее след първия семестър, та камо ли да има желаещи и за втория. Уж бяха много ентусиастите, а почти винаги караме най-много трима човека. Предполагам, ако искаш, можеш да дойдеш на един от нашите часове, за да видиш за какво става въпрос - като цяло обаче не сме взели кой-знае-колко неща (не караме редовно - все се случва нещо и рядко се случва да имаме занятие), така че считам, че няма да е никакъв проблем да наваксаш (евентуално)...
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
- treehugger
- В началото бе словото
- Специалност: публична администрация
Ммм
хах.. По принцип езикът не се ли учи само първия семестър?
Жалко, че е толкова несериозно 
"Тайната на музиката е че тя започва там, където думите свършват."
Здравейте и от мен
Още една желаеща да изучава суахили.
Нямам никакъв опит с арабския (чието влияние се усещало в суахили, както разбрах), но затова пък има възможност след няколко месеца да отида в Кения и да го упражнявам с native speakers
Доколкото разбирам не сте много напред с материала, тоест има възможност да се включа. Кога и къде точно се събирате? Само ще вметна че знам къде се намира ЦИЕК, но вътре в сградата не съм влизала никога през живота си.
И имате ли някакъв учебник или нещо подобно (книжка, сайтче...), което мога предварително да си намеря и поразгледам?
А и още нещо, ако вземе че ми хареса
, къде трябва да се запиша и какви пари струва удоволствието?
Нямам никакъв опит с арабския (чието влияние се усещало в суахили, както разбрах), но затова пък има възможност след няколко месеца да отида в Кения и да го упражнявам с native speakers
Доколкото разбирам не сте много напред с материала, тоест има възможност да се включа. Кога и къде точно се събирате? Само ще вметна че знам къде се намира ЦИЕК, но вътре в сградата не съм влизала никога през живота си.
И имате ли някакъв учебник или нещо подобно (книжка, сайтче...), което мога предварително да си намеря и поразгледам?
А и още нещо, ако вземе че ми хареса
"Смей се и светът ще се засмее заедно с теб, плачи и ще плачеш сам" Хораций
- gothwolf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не, две години се учи (= 4 семестъра)treehugger написа:Мммхах.. По принцип езикът не се ли учи само първия семестър?
Жалко, че е толкова несериозно
Cheery, относно записването и всякакви административни въпроси трябва да говориш с преподавателя, но ако си от СУ, предполагам, че няма да има никакъв проблем. Па и да не си, това не пречи да посещаваш (според мен) часовете ни - и без друго сме дефицит. Това за Кения иначе звучи супер! Събираме се всяка сряда в 17:30 в ЦИЕК, в една стая на последния етаж мисля. (Не мога да го обясня и аз хубаво, тъй като ЦИЕК ми е доста непознато място). Ако искаш, може да се чакаме някъде малко по-рано?
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
gothwolf написа:
Събираме се всяка сряда в 17:30 в ЦИЕК, в една стая на последния етаж мисля. (Не мога да го обясня и аз хубаво, тъй като ЦИЕК ми е доста непознато място). Ако искаш, може да се чакаме някъде малко по-рано?
Ако се събирате и тази сряда - там съм
"Смей се и светът ще се засмее заедно с теб, плачи и ще плачеш сам" Хораций
- gothwolf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Най-лесно ще е да те чакам във фоайето на фотьойлите в 17:20
Ще чакам.