Здравейте, нуждая се от съвети и информация.

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

petromirkolev
В началото бе словото
Курс: друг

Re: Здравейте, нуждая се от съвети и информация.

Мнение от petromirkolev »

Благодаря ти. Аз конкретно попитах всеки който има наблюдения да даде своите плюс и минуси за някоя от специалностите. Инъче аз знам какво искам :D
Изображение
Как да заспя, ако утре е край... Как да умра, ако няма рай...
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Е, аз не казвам, че питаш, защото не знаеш какво искаш. :P Просто мнението на който и да е би било субективно. :D
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

petromirkolev написа:Някой може ли да сравни трудността на изпита по френски със матурата от тази година примерно? Или със изпитите за DELF , който е ходил?
Изпитът в СУ е доста по-труден от В2. Имам сертификата. Когато аз кандидатствах-2008г беше наистина доста гаден в СУ.55% двойки. Форматът е много различен. Препоръчвам ти- намери си частна учителка, която да ти помогне по различните компоненти и най-вече диктовката!Аз ходих за да ми правят по 2-3 диктовки на урок и пак оплесках :D

Oт изброените специалности, аз бих записал психология. Фиологията-ще ти скъсат гъза от учене и не знам дали ще успееш дали ще го съчетаеш успешно с работа. Ако се стегнеш и успееш да изкараш една 3ка на изпит по математика(а за 3ка трябва да решиш първите 3 задачи, които са едно никакво ниво), ще ти стигне и за стопанско с френски език- баловете са обидно ниски, за мъже особено.
Щом знаеш 2 езика- можеш да си потърсиш работа в някой кол център- ако са ти на добро ниво езиците де. Ако не са- по баровете, за съжаление...

Разгледай миналите изпити, пробвай да ги направиш и си прецени от каква подготовка имаш нужда. Панорамите са ужасни учебници! Купи си тестове с варианти за СУ (има си 1 книжка) от там си прави упражнения. Намери си човек да те готви за диктовките!

Успех.
petromirkolev
В началото бе словото

Мерси, аз за граматиката ще пробвам да се подготвя колкото успея сам за да ми останат някъде към 2 месеца в БГ за диктовки и тестове. А за математиката, не знам. Може и там да убия 30 лева за изпита, пък ако изкарам 3-ка :lol:
Пък формата какво му е различното, единственото е диктовката и превода май, граматиката и четенето с разбиране са същите компоненти, предполагам.
Пък за езици, в момента на добро ниво са ми английски и испански език - за говорене. За писане английски перфектен, испански не чак толкова, френския като си го припомня ще съм перфектен пак. Хахах, какви комплименти си сипя.
А тая книжка за СУ във всяка книжарница ли се намира? Че някой да търся кой да ми я купи и да ми я прати от БГ...
Изображение
tomekki
В началото бе словото

Мнение от tomekki »

petromirkolev написа:Ученето добре, но според теб как стои въпроса с учене и работене? Още от първи курс? Защото се очертава да съм доста затруднен финансово и няма как да стане без бачкане...
Аз понеже уча испански сега също и малко ги обърквам с френския, за това ще си препрочета 3-те учебника по които съм учил най-вече заради граматиката, която съм забравил изчанчените pqpf , cond present/passe и futur present. А и някъде дали има примерни тестове от изпита по френски за СУ? В сайта има ли качени?
Я да видим помня ли другите, хахах

Je parle
Tu parles
Il parle
Nous parlons
Vous parlez
Ils parlent

J'ai parle
Tu as parle
Il a parle
Nous avons parle..

Je parlais
Tu parlais
Il parlait...

Je vais parler / parlerai
Tu vas parler / parleras
Il va parler / parlera...

Je parlerais
Tu parlerais..

J'avais/aurais parle
Tu avais/aurais parle..

Спирам до тука, май ги помня, мамичката им мръсна.

J'espere que me vais preparer pour l'examen dans 5 monts. J'ai besoin d'estudier francais.
Qu'est-ce que vous pensez pour la language? Dans le universitaire? Et pour la psychologie aussi?
Merci beaucoup de tous.
Колкото до френския ти, трябва малко да се абстрахираш от испанския, защото смесваш 2та езика, което е нормално щом си работил там.Но на изпита не ги интересува :( А правилните въпроси са така:
J`epère que je vais me préparer pour l`examen dans 5 mois. J`ai besoin d`étudier/apprendre le français
Qu'est-ce que vous pensez de la langue dans l`université, et de la psychologie aussi? Ou la réponse plus courte: Qu`en y pensez-vous?
Merci beaucoup à tous.
tomekki
В началото бе словото

Мнение от tomekki »

Ksto написа:
petromirkolev написа:Някой може ли да сравни трудността на изпита по френски със матурата от тази година примерно? Или със изпитите за DELF , който е ходил?
Изпитът в СУ е доста по-труден от В2. Имам сертификата. Когато аз кандидатствах-2008г беше наистина доста гаден в СУ.55% двойки. Форматът е много различен. Препоръчвам ти- намери си частна учителка, която да ти помогне по различните компоненти и най-вече диктовката!Аз ходих за да ми правят по 2-3 диктовки на урок и пак оплесках :D

Oт изброените специалности, аз бих записал психология. Фиологията-ще ти скъсат гъза от учене и не знам дали ще успееш дали ще го съчетаеш успешно с работа. Ако се стегнеш и успееш да изкараш една 3ка на изпит по математика(а за 3ка трябва да решиш първите 3 задачи, които са едно никакво ниво), ще ти стигне и за стопанско с френски език- баловете са обидно ниски, за мъже особено.
Щом знаеш 2 езика- можеш да си потърсиш работа в някой кол център- ако са ти на добро ниво езиците де. Ако не са- по баровете, за съжаление...

Разгледай миналите изпити, пробвай да ги направиш и си прецени от каква подготовка имаш нужда. Панорамите са ужасни учебници! Купи си тестове с варианти за СУ (има си 1 книжка) от там си прави упражнения. Намери си човек да те готви за диктовките!

Успех.
Изпита изобщо не е по-труден от B2, където имаш по-дълги и сложни текстове за разбиране и имаш също да правиш писмо, което спрямо съчинението си е по-трудно, едното е с точно определена последователност, а при съчинението нямаш строги изисквания.Ако имаш DELF B2 без проблем можеш да си вземеш изпита с поне 5-ца
petromirkolev
В началото бе словото

tomekki написа:
petromirkolev написа:....
Колкото до френския ти, трябва малко да се абстрахираш от испанския, защото смесваш 2та езика, което е нормално щом си работил там.Но на изпита не ги интересува :( А правилните въпроси са така:
J`epère que je vais me préparer pour l`examen dans 5 mois. J`ai besoin d`étudier/apprendre le français
Qu'est-ce que vous pensez de la langue dans l`université, et de la psychologie aussi? Ou la réponse plus courte: Qu`en y pensez-vous?
Merci beaucoup à tous.
Аз в момента съм в Испания, адски трудно е да ти говорят цял ден на испански и да се мъчиш да си спомняш френския. Почнах да уча ама не става поради тая причина. Ще преустановя ученето докато се прибера в БГ и се откъсна от тая скапана езикова среда...
Като видях колко грешки имам сега и ми се доплака, аз сам си ги видях :lol:
Изображение
tomekki
В началото бе словото

Мнение от tomekki »

petromirkolev написа:
tomekki написа:
petromirkolev написа:....
Merci beaucoup à tous.
Аз в момента съм в Испания, адски трудно е да ти говорят цял ден на испански и да се мъчиш да си спомняш френския. Почнах да уча ама не става поради тая причина. Ще преустановя ученето докато се прибера в БГ и се откъсна от тая скапана езикова среда...
Като видях колко грешки имам сега и ми се доплака, аз сам си ги видях :lol:
Защо не опиташ с изпит по испански тогава?
petromirkolev
В началото бе словото

Щото го знам само на говорене :) И то не толкова много, но достатъчно.
Изображение
tomekki
В началото бе словото

Мнение от tomekki »

petromirkolev написа:Щото го знам само на говорене :) И то не толкова много, но достатъчно.
Ех, жалко, пробвай да учиш френския, но ще ти е доста трудно :(
petromirkolev
В началото бе словото

Живот и здраве вече направих така, че след около месец летя за БГ! :) Там се почва с ученето... и дано да излезат тея справочници скоро за да имаме черно на бяло почти сигурните новини дето се въртят за матурите.
Изображение
tomekki
В началото бе словото

Мнение от tomekki »

petromirkolev написа:Живот и здраве вече направих така, че след около месец летя за БГ! :) Там се почва с ученето... и дано да излезат тея справочници скоро за да имаме черно на бяло почти сигурните новини дето се въртят за матурите.
Казват, че около 10-15 февруари излизат Справочниците
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”