Промяната на климата

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Промяната на климата

Мнение от alter ego »

Интелигентният и мислещ човек личи във всяка ситуация!
http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.a ... lC09VpjtyZ
:salute:
Ops! Обърках линка, но сега е оправен и чакам реакциите на зеленоглавите! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Последно промяна от alter ego на 13 Дек 2009, 23:35, променено общо 1 път.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

leia_loves_cats написа:
alter ego написа: Дано срещата в Копенхаген не премине под това мото, макар че 'квото и да стане, най-много да се изпълни вица за двете планети. Биг дийл. Нито ще сме първата умряла цивилизация (на тая планета дори), нито ще сме последната. И всичките до един се мислим за егати пичовете, оня ден слязохме от дърветата, още се убиваме с камъни, но иначе се имаме за фанали Дедо Боже за оная работа и вижте ни к'ви сме пагубни за планетата. Истината е, че и това ще мине и всичко ще отмине, историята ще забрави за нас, за терзанията ни, за надеждите ни; децата ни ще живеят в друг свят, който няма да се различава чак толкоз от нашия.
Защо ли съм сигурен, че колкото яростно заявяваш, че не ти пука, толкова яростно ще скочиш срещу климатичните бежанци, ако/когато започнат да ни заливат и толкова разпалено ще почнеш да обясняваш, че е трябвало да се направи нещо по-рано, щом започнем да изпитваме все по-остро последствията от затоплянето?

Колкото до медията, дето я рекламирам (ще я рекламирам я - туй ми е работата :P ) не мисля, че е по-тенденциозна от повечето други медии. Но ако имаш нещо по-конкретно предвид, ще се радвам да чуя странично мнение. В какво отношение според теб е тенденциозна?
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Не разбрах дали питаш мен, но нещо не мога да се оправя с цитирането... :roll:
Аз съм против всякакви бежанци, и "климатични", и "климактерични"...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Оп, нещо аз съм смотал цитирането. Нямах предвид теб, питах Лея_лавс_кетс
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)

Мнение от leia_loves_cats »

pora_e_priqtel написа: Защо ли съм сигурен, че колкото яростно заявяваш, че не ти пука, толкова яростно ще скочиш срещу климатичните бежанци, ако/когато започнат да ни заливат и толкова разпалено ще почнеш да обясняваш, че е трябвало да се направи нещо по-рано, щом започнем да изпитваме все по-остро последствията от затоплянето?
Идея си нямам за какво ми говориш, честно. Тез бежанци климатични.... Не ги схващам. Бежанци винаги ще има и ще трябва да свикваме с идеята, че акт почнем да мязаме на нормална държава, все повече онеправдани хора ще искат да идват при нас. Но това са "нормалните" бежанци. "Климатични" такива... Хм.

Иначе, ако някой ден тръгна да обяснявам какво е трябвало да правим (което няма да ръгна да обяснявам, защото осъзнавам много добре колко е влиянието на човека върху околната среда, и да имам наум реални източници, не някакъв разпенен пич, дето ми се кълне, че тая година му умряла реколтата, а на прадядо му преди 120 години - не.), то едва ли ще е, понеже ще си го изкарвам на разни хора, които напускат по-негостоприемна част от планетата, за да дойдат в мойта градинка. Изобщо, знаейки толкова малко (да не казвам нищо) за позицията ми по който и да е въпрос,как точно реши, че съм ти прозрачна и знаеш по-добре от мен какво бих казала? Или ти приемаш, че всички сме еднакви?

Това замяза на махленско подвикване през балкона, а не на дискусия. Ако нямаш адекватни аргументи, а не просто предположения какво бих или не бих направила аз в дадена хИпотетична ситуация, моля те не отвличай темата. ;)

С най-добри чувства.
leia_loves_cats ( и да, пише се на латиница. ;) )
pora_e_priqtel написа:Колкото до медията, дето я рекламирам (ще я рекламирам я - туй ми е работата :P ) не мисля, че е по-тенденциозна от повечето други медии. Но ако имаш нещо по-конкретно предвид, ще се радвам да чуя странично мнение. В какво отношение според теб е тенденциозна?
Това, че другите са "по-зле" не значи,че ти (и твоето) сте цвете за мирисане. Сравнявайки се с останалите,малко ти се губи идеята за адекватни критерии. То и затова вече ен-та на брой година даваме (като цивилизация) награда на Тюринг (поне имаме доблестта да я прекръстим, че иначе горкия Тюринг) на некви подобия на чатър-ботове. Всеки се стреми да дръпне малко над другарчето,губейки си истинските цели и критерии за качество.

Иначе "тенденциозна" за мен значи медия,която упорито стои на една позиция и казва сал "прос" или "конс" на нещо си.

Всяка монетка си има и гръбче. Аз като читател не мога да уважавам медия, която упорито показва самоедната страна и се опитва с плоски доводи и високопарни думи да ми промие мозъка ;)
Повече фийдбек, ако наистина го искаш - на лично, щот киднапвам темата, пък не обичам :)

Все още с най-добри чувства,
leia_loves_cats ( и да, все още се пише на латиница ;) )
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Бе не знам за вас ама аз сериозно започвам да обмислям варианта да стана климатичен бежанец в норвегия. Бива ли така, средата на декември един свестен сняг няма.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Айде някой да изкоментира "Климатгейт"...? :roll:
Ето на, тези имейли си циркулират свободно из виртуалното пространство (първия линк) и никой не е тръгнал да ги обявява за фалшиви..

http://www.eastangliaemails.com/index.php
http://e-vestnik.bg/7840/klimatgeyt-sht ... atoplyane/
http://www.glasove.com/article-6069.php
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Не обръщам внимание на нашите "електронни медии", но няма да чета и оригиналните документи. Прераскажи ми ги, ако не те мързи, на 200-250 страници. :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”