Gitmo in Bulgaria?

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Gitmo in Bulgaria?

Мнение от alter ego »

Научихме се от едно птиченце, за натиска, който правителството на "светилника на демокрацията" начело с Обамата, упражнява спрямо нашата страна за "приютяване" на "затворници" от печално известния концлагер Гуантанамо.
Аз си мисля:
1. Ако тези хора бяха виновни, досега да са ги осъдили и преместили в нормален затвор, а не в концлагер.
2. Ако са невинни, да ги пуснат на свобода след порядъчно парично обезщетение и публично извинение от страна на Президента на САЩ!
3. На повечето дори не са представени някакви обвинения, държат ги в нарушение на всякакво международно или американско право - по същество са незаконнотвлечени и държани в положение на роби. Не им признават дори статута на военнопленници и възпрепятстват контактите с тях дори на МЧК - нещо, което и нацистите не са си позволявали по време на ВСВ.
4. Навсякъде, където бяха върнати като граждани на Обединеното кралство, Канада, Австралия, представените от американските органи доказателства бяха намерени за смехотворни от съответните национални юрисдикции и хората бяха освободени "по липса на доказателства".
5. Има ли сред тези хора български граждани? Ако има, да си ги приберем и да проведем съдебни процеси по българското законодателство. Ако ли няма - за чий са ни?
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
А от друга страна, ако не ги приемем и ни бомбардират, за да ни убедят колко добре ще постъпим като ги приемем?
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Re: Gitmo in Bulgaria?

Мнение от proUSA »

Ромни беше обещал да удвои Гуантанамо, е за това го харесвах.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Gitmo in Bulgaria?

Мнение от pora_e_priqtel »

Няма българи, доколкото знам. Основанието да ги приемем би била съпричастността ни към желанието на Вашингтон да затвори този, както каза ти, печално известен лагер. Тук обаче идва въпросът - каква е разликата, ако янките продължат да държат пленниците от Гуантанамо в други затвори. По принцип идеята е възможно най-бързо да им бъдат повдигнати обвинения (най-сетне), или ако не бъдат открити основания за това, да ги освободят - или в родните им държави, или в други, където животът им няма да бъде застрашен. В смисъл - деята не е просто да ги разместят, ами и да ги съдят. Да видим кога ще стане това. Срещу много обитатели на Гуантанамо вече бяха повдигнати обвиненията, но мисля, че срещу повечето не са. Иначе вече имаше осъдени, даже май имаше и оправдани. Трябва да проверя.
Публикувай отговор

Обратно към “България”