ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: Въпрос за здравните осигуровки

Мнение от Victoria »

Мисля, че би следвало да си я подал при записването си.
Изображение
R_L
В началото бе словото

Re: ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

Мнение от R_L »

Имам едно въпросче и се извинявам предварително ако съм пропуснала да открия отговора му някаде тук. :oops: Студентите със статут "прекъснал" водят ли се здравно осигурени от университета?
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

В УНСС да!
тука също, предполагам
пък нищо не ти коства да питаш... там, дето си се записал/а
la douleur exquise
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

fak написа:В УНСС да!
тука също, предполагам
пък нищо не ти коства да питаш... там, дето си се записал/а
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... iguryavane
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Bethany написа:...
Съгласно чл.67 от Закона за висшето образование статут на студент или докторант се придобива при записване във висше училище и се загубва при отписване, поради което здравноосигурителните вноски за учащите се, се дължат от момента на записването им във висшите учебни заведения до момента на отписването.

За учащи се във висше учебно заведение се считат и прекъсналите по болест, прекъсналите поради бременност и раждане, прекъсналите поради слаб успех и всички видове студенти, които са прекъснали, но са запазили студентските права.
и тука било така
la douleur exquise
Аватар
jessica
В началото бе словото
Специалност: ikonomika
Курс: първи

Re:

Мнение от jessica »

Здравейте, искам да ви питам аз съм студентка в УНСС и втория семестър тази година прекъснах поради бременност разбрах че би трябвало да се осигурявам, но когато проверих разбрах че не съп. Може ли да ми обясните как точно седят нещата с осигуряването.
Аватар
jessica
В началото бе словото
Специалност: ikonomika
Курс: първи

Мнение от jessica »

Здравейте, искам да ви питам аз съм студентка в УНСС и втория семестър тази година прекъснах поради бременност разбрах че би трябвало да се осигурявам, но когато проверих разбрах че не съп. Може ли да ми обясните как точно седят нещата с осигуряването.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

то и унсс си има форум, ама карай!

Как така си прекъснала? спряла си да ходиш на лекции ли? и сега те водят прекъснал поради слаб успех, щото не си си взела изпитите втори семестър?
Ако е така, то знай, че не е възможно от унсс да са ти спрели осигуровките.
Ти още се водиш записана при тях те си те осигуряват...
la douleur exquise
argentinaso
В началото бе словото
Курс: трети

Re:

Мнение от argentinaso »

caresss написа:Здравейте! Наскоро ми се появи задрвесловен проблем и ми се наложи да отида при личния ми лекар. Бях изумена, когато тя ме посрещна с крясъци, че не съм имала внесени здравни осигуровки за 4 месеца... Аз съм от факлутета по славянски филологии и отидох в отдел студенти. От там ми завдигаха рамене и дори не можеха да ми кажат при кого да отида, за да оправя проблема. Сега въпросът ми е какво да правя, при кого да отида, за да изгладя тази каша. Сама ли трябва да си внеса пропуснатите вноски, или трябва да изчакам. Минава ми през акъла и да се обадя на някоя медия, за да им духне под опашката, защото явно си им е практика. Много съм бясна, а направление наистина ми трябва... Ще бъда много благодарна, ако някой знае нещо по въпроса и го сподели. :)
Здравейте, година по-късно имам доста сходен проблем с цитирания горе. Интересно ми е колко са потърпевшите студенти от невнасяне на здравните им осигуровки и някой знае ли към кого трябва да се обърна, защото в отдел "Студенти" на моя факултет ме отсвириха с обяснението, че: "при нас всичко е наред". А имам невнесени осигуровки за по няколко месеца от 3 години (точно колкото съм студент в СУ) и то не за летните месеци дори.
Благодаря предварително за отговорите.
Аватар
CloverSpyF
В началото бе словото

Мнение от CloverSpyF »

Задължително ли е да се подаде декларацията в началото на годината или може и сега?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

CloverSpyF написа:Задължително ли е да се подаде декларацията в началото на годината или може и сега?
Когато си кандидатствал/а си подала, или са те питали за договор. Ако нямаш си попълнила, ако не - не си. Когато напуснеш работа се попълва чак тогава. Иначе не се попълва година за година. Една е. Колкото работи смениш и оставаш без тях - толкова пъти попълваш. Ако не работиш - не попълваш.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
CloverSpyF
В началото бе словото

Мнение от CloverSpyF »

оок...нещо не те разбрах :? аз съм първи курс и не работя.просто искам да знам дали мога да подам декларация сега или е трябвало в началото на годината и съм изпуснала.И ако още може къде се подава?
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

в отдел студенти на съответния факултет се попълва една декларация .. там ще ти кажат и дали може да попълниш .. тя по принцип се попълва винаги когато се промени това което си декларирал .. да кажем започнеш/напуснеш работа .. би трябвало да влиза в сила от като я попълниш и мооже би /не знам само се опитвам да разсъждавам / няма да има проблем да си попълниш и сега но ще трябва да си платиш осигоровките за миналите 2 месеца сам :scratch:
Изображение
Maximilian
В началото бе словото

Re: Re:

Мнение от Maximilian »

argentinaso написа:
caresss написа:Здравейте! Наскоро ми се появи задрвесловен проблем и ми се наложи да отида при личния ми лекар. Бях изумена, когато тя ме посрещна с крясъци, че не съм имала внесени здравни осигуровки за 4 месеца... Аз съм от факлутета по славянски филологии и отидох в отдел студенти. От там ми завдигаха рамене и дори не можеха да ми кажат при кого да отида, за да оправя проблема. Сега въпросът ми е какво да правя, при кого да отида, за да изгладя тази каша. Сама ли трябва да си внеса пропуснатите вноски, или трябва да изчакам. Минава ми през акъла и да се обадя на някоя медия, за да им духне под опашката, защото явно си им е практика. Много съм бясна, а направление наистина ми трябва... Ще бъда много благодарна, ако някой знае нещо по въпроса и го сподели. :)
Здравейте, година по-късно имам доста сходен проблем с цитирания горе. Интересно ми е колко са потърпевшите студенти от невнасяне на здравните им осигуровки и някой знае ли към кого трябва да се обърна, защото в отдел "Студенти" на моя факултет ме отсвириха с обяснението, че: "при нас всичко е наред". А имам невнесени осигуровки за по няколко месеца от 3 години (точно колкото съм студент в СУ) и то не за летните месеци дори.
Благодаря предварително за отговорите.

СУ не ми е нито една платило осигуровка от три години... ако се наложи да ги покрия сама не знам какво ще правя... Колеги, вашият проблем реши ли се? Ако да-как? Моля, помогнете :)
Аватар
caresss
В началото бе словото

Мнение от caresss »

Не, моят не се е решил. Същите месеци си стоят, никой нищо не направи. Просто името ми спря да излиза в списъка с лица с нередовни осигуровки. За сега нямам нови месеци, за които не са ми платили, поне това... Не знам какво трябва да се направи и при кого трябва да се отиде, защото опитите ми останаха безплодни. Желая успех! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”