http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.a ... lC09VpjtyZ
Ops! Обърках линка, но сега е оправен и чакам реакциите на зеленоглавите!
Into the endless we ride... 
Защо ли съм сигурен, че колкото яростно заявяваш, че не ти пука, толкова яростно ще скочиш срещу климатичните бежанци, ако/когато започнат да ни заливат и толкова разпалено ще почнеш да обясняваш, че е трябвало да се направи нещо по-рано, щом започнем да изпитваме все по-остро последствията от затоплянето?leia_loves_cats написа:alter ego написа: Дано срещата в Копенхаген не премине под това мото, макар че 'квото и да стане, най-много да се изпълни вица за двете планети. Биг дийл. Нито ще сме първата умряла цивилизация (на тая планета дори), нито ще сме последната. И всичките до един се мислим за егати пичовете, оня ден слязохме от дърветата, още се убиваме с камъни, но иначе се имаме за фанали Дедо Боже за оная работа и вижте ни к'ви сме пагубни за планетата. Истината е, че и това ще мине и всичко ще отмине, историята ще забрави за нас, за терзанията ни, за надеждите ни; децата ни ще живеят в друг свят, който няма да се различава чак толкоз от нашия.
Идея си нямам за какво ми говориш, честно. Тез бежанци климатични.... Не ги схващам. Бежанци винаги ще има и ще трябва да свикваме с идеята, че акт почнем да мязаме на нормална държава, все повече онеправдани хора ще искат да идват при нас. Но това са "нормалните" бежанци. "Климатични" такива... Хм.pora_e_priqtel написа: Защо ли съм сигурен, че колкото яростно заявяваш, че не ти пука, толкова яростно ще скочиш срещу климатичните бежанци, ако/когато започнат да ни заливат и толкова разпалено ще почнеш да обясняваш, че е трябвало да се направи нещо по-рано, щом започнем да изпитваме все по-остро последствията от затоплянето?
Това, че другите са "по-зле" не значи,че ти (и твоето) сте цвете за мирисане. Сравнявайки се с останалите,малко ти се губи идеята за адекватни критерии. То и затова вече ен-та на брой година даваме (като цивилизация) награда на Тюринг (поне имаме доблестта да я прекръстим, че иначе горкия Тюринг) на некви подобия на чатър-ботове. Всеки се стреми да дръпне малко над другарчето,губейки си истинските цели и критерии за качество.pora_e_priqtel написа:Колкото до медията, дето я рекламирам (ще я рекламирам я - туй ми е работата) не мисля, че е по-тенденциозна от повечето други медии. Но ако имаш нещо по-конкретно предвид, ще се радвам да чуя странично мнение. В какво отношение според теб е тенденциозна?